Skocz do zawartości
TiCus

Czas dolaczyc do Tweak.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.

Od dluzszego czasu przegladam to forum codziennie i zastanawiam sie czemu jeszcze nie dolaczylem do teamu tweak.pl.

Mam nadzieje ze moje WU chociaz troche pomoga i pozwola wspiac sie w ponad obecne 14 miejsce :-) Mam tylko 1125WU ale chyba dobre i to.

Mam takze nadzieje iz inne osoby (czytajace to forum) pojda w moje slady i dolacza sie do tego teamu jezeli jeszcze sie nie przylaczyli.

Pozdro dla calego Tweak.pl :D

PS dla tych co nie wiedza i zeby nie szukali

http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/fcgi-b...p&name=Tweak.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Wam! Liczę dla Tweak.pl od piątku (w tej chwili 29WU) i mam kilka pytań:

1. Czy jest wskazane dołączenie dalszych 6 kompów? (5xP4 2.0 i 1x pIII 733) raczej by nie liczyły przez całą dobę, ale 12h to spoko. (kawiarenka internetowa na wydziale)

2. czy SETI bardzo je spowolni (mają tylko po 128MB ram-u, z czego połowę zjada grafika)

3. Dlaczego SETI Driver nie wstaje z SETI Spy'em? (nie restartowałem kompa, żeby nie przerywać liczenia ;-)

4. Co się stanie, jeśli go jednak w trakcie liczenia zrestartuję (czy wznowi liczenie)?

5. Czy 2h27'/WU to dużo, czy mało? Komp z podpisu (w tej chwili na wydziale- w domu mu było smutno samemu...;-) )

Pozdrawiam Gorąco!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Oj tak, bo Barwkomp wraca do formy

2. SETI Driver mam ustawione idle i nie odczuwam spowolnienia kompa, u mnie klijent tekstowy zabiera około 14 MB, SETI Driver 1,5MB, SETI Spy 3MB

3. U mnie śmigają razem bez problemu chyba to kwestia poprawnej konfiguracji

4. zacznie liczyć dalej, miałem kilka sytuacji gdy zaczęło liczyć od 0 ale kojarzę, że użyłem program do czyszczenie dysku z cookisów i katalogów temporary i jeszcze czegoś tam, wybrałem opcję dokładnego czyszczenia dysku ze śmieci, było to na P200MMX i raz to się przydarzyło po 40h liczenia i 92% przeliczona WU

5. Czas podobny do mojego Bartka inne będą szybciej, inne wolniej przeliczone

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zeberko: Dzięki za szybką odpowiedź! Sprawdziłem, ogólnie mam 1.89h/WU, tą przewidywalną, to sobie można w [gluteus maximus] wsadzić.

Chyba postwię te kompy, ale to już nie dzisiaj, zastanawiam się, czy dziekan się nie oburzy i nie każe liczyć np UD... BTW ile jeszcze ma trwać projekt SETI@home? Słyszałem, że już kończymy przeliczać wyniki...

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zeberko: Dzięki za szybką odpowiedź! Sprawdziłem, ogólnie mam 1.89h/WU, tą przewidywalną, to sobie można w [gluteus maximus] wsadzić.

SETI Spy -> Setup -> Client -> Calibrate... -> jak masz batka ustaw AMD Athlon Thunderbird (czasy wtedy prawidlowe)

Chyba postwię te kompy, ale to już nie dzisiaj, zastanawiam się, czy dziekan się nie oburzy i nie każe liczyć np UD... BTW ile jeszcze ma trwać projekt SETI@home? Słyszałem, że już kończymy przeliczać wyniki...

Pozdrawiam!

niby juz sie konczy, ale nikt tak naprawde nie wie jak dlugo jeszcze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...