Frogman Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Witam mam problem nie wiem co wybrac aby wstawic do płyty głownej ,zamierzam podkrecic procesor, z płyty mozna wyciagnac maksymaknie 1064 MHz (8x133) i pytnie co łatwiej bedzie podkrecic do tej wartosci i co bedzie bardziej wydajne motherboard: shuttle av14 procesor: Celeron 900 MHz Pentium 3 600E 600 Mhz SDRAM 416 MB 133 Mhz Karta graficzna GeForce4 MX440SE 64MB DDR TV-out AGP 8x HDD: samsung 40 GB 7200 rpm musze wybrac: - Wentylator Arctic DFC4017 miedź - Wentylator CoolerMaster HAC-L82 XDream a moze cos innego? aby dobrze chłodziło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 ja bym brał bez wachania Pentiuma III 600 Mhz - ten procek na starcie ma wydajnosc jak ten celek 900 a jescze troche go podkrecisz, brałbym chyba pentiumka-wiecej pamieci cache ! to sie liczy i kwestja potokow jescze przemawia na kozysc pentiawki, myśłe ze ten pentium bedzie chodizl na 800Mhz i napewno bedzie szybsyz od celiny podkreconej do 1GHz a moze i pentiumka lepiej wykrecisz -zalezy od serii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 no fakt, podkrecenie pentiuma bedzie (moze) latwiejsze i w poruwnaniu do celka bdzie szybszy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 i kwestja potokow jescze przemawia na kozysc pentiawki 8O a jakiez to potoki przemawiaja na kozysc P!!! :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogman Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Dzieki ,zostane przy Pentium 600E ,a jaki jeszcze cooler kupic za rozsądne pieniądze aby Procek sie nie przegrzewał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 www.4max.pl - poprzegladaj sobie. Cos Cie powinno zainteresowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 i kwestja potokow jescze przemawia na kozysc pentiawki 8O a jakiez to potoki przemawiaja na kozysc P!!! :?: nie jestem pewien ale celerony sa okrojone jescze w ten sposob ze w 1 cyklu zegarowym mniej razy moga przyjmowac dane(to tak troche nie fachowo napisalem ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Ah zapewne chodzi ci o CL. Caleron ma pamieci cache L2 o specjalnie wydluzonym czasie dostepu-bo bylby zbyt wydajny ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogman Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Mam pytanie i problem: Na Northbrige zamontowałem radiator + pasta srebrna , ale nie mam jak zamotowac na Southbridge (nie ma otworów),czy jest moze jakies połącznie pasty termoprzewadzocej a kleju aby przynajmniej zamontowac radiator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 No mozesz sprobowac z tasma termoprzewodzaca - ktos tu na forum ja rozprowadza za calkiem przystepna cene :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...