Skocz do zawartości
Frogman

Celeron or Pentium ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem nie wiem co wybrac aby wstawic do płyty głownej ,zamierzam podkrecic procesor, z płyty mozna wyciagnac maksymaknie 1064 MHz (8x133) i pytnie co łatwiej bedzie podkrecic do tej wartosci i co bedzie bardziej wydajne

motherboard: shuttle av14

procesor: Celeron 900 MHz

Pentium 3 600E 600 Mhz

SDRAM 416 MB 133 Mhz

Karta graficzna GeForce4 MX440SE 64MB DDR TV-out AGP 8x

HDD: samsung 40 GB 7200 rpm

musze wybrac:

- Wentylator Arctic DFC4017 miedź

- Wentylator CoolerMaster HAC-L82 XDream

a moze cos innego?

aby dobrze chłodziło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym brał bez wachania Pentiuma III 600 Mhz - ten procek na starcie ma wydajnosc jak ten celek 900 a jescze troche go podkrecisz, brałbym chyba pentiumka-wiecej pamieci cache ! to sie liczy i kwestja potokow jescze przemawia na kozysc pentiawki, myśłe ze ten pentium bedzie chodizl na 800Mhz i napewno bedzie szybsyz od celiny podkreconej do 1GHz a moze i pentiumka lepiej wykrecisz -zalezy od serii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i kwestja potokow jescze przemawia na kozysc pentiawki

8O a jakiez to potoki przemawiaja na kozysc P!!! :?:

nie jestem pewien ale celerony sa okrojone jescze w ten sposob ze w 1 cyklu zegarowym mniej razy moga przyjmowac dane(to tak troche nie fachowo napisalem ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie i problem:

Na Northbrige zamontowałem radiator + pasta srebrna , ale nie mam jak zamotowac na Southbridge (nie ma otworów),czy jest moze jakies połącznie pasty termoprzewadzocej a kleju aby przynajmniej zamontowac radiator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...