WentYl Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 ELO!!! Mam troche kasy i zamieżam zmienić karte graficzną. Będzie to karta z RADEONEM 8500 :twisted: na pokładzie, ale jakij firmy? MINT, POWERCOLOR? Czy jakiejś innej (oprócz ATI)??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Gigabyte lub Herkules resztę (Mint Powercolor Club3d sapphire art i inne cuda) omijałbym z daleka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Cytat Gigabyte lub Herkules resztę (Mint Powercolor Club3d sapphire art i inne cuda) omijałbym z daleka dokładnie tak jesli klon to TYLKO gigabyte albo hercules- (gb -praktycznie żadnych różnic w stosunku do ati) -hercules -najlepszy możliwy obraz 2D -lepszy nawet niż orginalny built by ati resztą nie zawracaj sobie głowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 No cóż, - z klonami różnie bywa ja akurat miałem farta bo gdy kupowałem swoją ATI7500 to MINT miał jeszcze oryginały ATI, ale teraz już nie ma, - zresztą chyba, aż tak tragicznych kart nie robi zerknij sobie na linka tam masz porównanie klonów ATI, co do Herculesa i Gigabyta to racja są z klonów najlepsze, ale w wydajności Gigabyte ma najszybszą kartę na rynku :twisted: :twisted: :twisted: /co do MINTA to przynajmniej pamięci nie ma się co czepiać, HYNIX 3.6 lub 4 ns zależy od modelu :) :) :) / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Cytat No cóż, - z klonami różnie bywa ja akurat miałem farta bo gdy kupowałem swoją ATI7500 to MINT miał jeszcze oryginały ATI, ale teraz już nie ma, - zresztą chyba, aż tak tragicznych kart nie robi zerknij sobie na linka tam masz porównanie klonów ATI, co do Herculesa i Gigabyta to racja są z klonów najlepsze, ale w wydajności Gigabyte ma najszybszą kartę na rynku /co do MINTA to przynajmniej pamięci nie ma się co czepiać, HYNIX 3.6 lub 4 ns zależy od modelu ups... oto link: :D http://twojepc.pl/artykuly.php?id=wojny_kl...d61ef02b306ee82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 a co do radeona 9700 PRO to na co byście stawiali? wiem że gigabyte odpada... wyniki ma sporo słabsze od ati... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Cytat a co do radeona 9700 PRO to na co byście stawiali? wiem że gigabyte odpada... wyniki ma sporo słabsze od ati... a skąd wiesz żę ma słabsze??? ktoś testował ją w bezposrednim starciu z "built by ati" nie wyciągaj pochopnie wniosków bo gb robi conajmniej karty równe orginalnym ati Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 a ja tam uwazam ze powercolor jest ok .... nie bede doplacal 200 zł zeby miec ati Gigabyta zamiast minta albo powercolora :))) dla wydajnosci o 2 % lepszej ... czy moze dla lepszej jakosci obrazu przewaznie tylkow rozdzialkach 1600x1200 + sa tacy ktorym Mint nie wystarczy ... ale za ta cene IMHO mint 8500 bedize lepszy od gf3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Cytat a ja tam uwazam ze powercolor jest ok .... nie bede doplacal 200 zł zeby miec ati Gigabyta zamiast minta albo powercolora :))) dla wydajnosci o 2 % lepszej ... czy moze dla lepszej jakosci obrazu przewaznie tylkow rozdzialkach 1600x1200 + sa tacy ktorym Mint nie wystarczy ... ale za ta cene IMHO mint 8500 bedize lepszy od gf3 widac małe masz jeszcze pojęcie o kr.grafiki,jeśli uważasz że róznice widać tylko w 1600x1200 ja tam wole dobrego gf3 niż minta radeona 8500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Cytat Cytat a ja tam uwazam ze powercolor jest ok .... nie bede doplacal 200 zł zeby miec ati Gigabyta zamiast minta albo powercolora :))) dla wydajnosci o 2 % lepszej ... czy moze dla lepszej jakosci obrazu przewaznie tylkow rozdzialkach 1600x1200 + sa tacy ktorym Mint nie wystarczy ... ale za ta cene IMHO mint 8500 bedize lepszy od gf3 widac małe masz jeszcze pojęcie o kr.grafiki,jeśli uważasz że róznice widać tylko w 1600x1200 ja tam wole dobrego gf3 niż minta radeona 8500 http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...nt_9000pro.html >>> looknij na BBA i Minta ... i reszte klonów ... gdzie spada jakosc obrazu .... 1600x1200 ????? I rest my case .... nie bede sie klucil ... mi sie jakosc obrazu na moim powercolorze podoba ... nawet bardzo :)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 niepowiem u mnie na P.C. tez bardzo ladnie to wyglada do tego stopnia ze niemoge juz pracowac na slabszych monitorach czy gf :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...