waran Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Na dniach kupuję zestaw mam jedynie wątpliwości czy zasilacz Chieftec 360W (HPC-360-302DF) poradzi sobie z moim zestawem.Proszę o konkretne odpowiedzi tak,nie .Wiem iż lepiej byłoby dla pewności kupić mocniejszy zasilacz ale fundusze ............Oto zestaw: Procesor: ATHLON XP 2500+/333 O Płyta główna: ABIT NF7 nFORCE2 Pamięć RAM: DDRAM 512MB 3200 PC400 KingMax Karta grafiki: WinFast A350XT-TDH128 FX5900XT 128MB Napęd FDD: FDD 1.44 MB Dysk twardy IDE Seagate 120GB 7200obr.8MB Nagrywarka: Lg CDRW 52x32x52x OEM IDE GCE 8525B Napęd DVD-ROM: Lg 16X DVD OEM Obudowa: Midi Tower ATX ProStation Ivory Blue Wentylator: WhisperRock IV Zasilacz do obudowy:Chieftec 360W (HPC-360-302DF) - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Ja bym ci radził zainwestować w coś lepszego (nie żeby ten chieftec był zły) bo później możesz żałować. No ale ogólnie to poradzi sobie z tym zestawieniem na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 mam ten zasilacz i uważam ze sobie poradzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 1.Jeszcze spokojnie 2.Poradzi sobie z palcem w d... 3.<span style="color:red;">[ciach!]</span>a mać ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le nie łaska poszukac ?? juz chyba 100 temat na ten temat !! co to <span style="color:red;">[ciach!]</span>a ma być ??? kilka temató jest o zasialczach w tym kilka dokladnie o tym modelu i inncyh chiefteca i o ich wydajnosci a ty <span style="color:red;">[ciach!]</span>a kolejny zakladasz ! P.S sorqi za ciachy ale bez przesady Ja bym ci radził zainwestować w coś lepszego (nie żeby ten chieftec był zły) bo później możesz żałować. No ale ogólnie to poradzi sobie z tym zestawieniem na 100%. ten chief z loozem w gaciach sobie poradzi i sie nawet nie zmeczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Miałem tego chieftec'a i wiem że nie lubi wysokich napięć (1.95V na procu to już dla niego za dużo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Miałem tego chieftec'a i wiem że nie lubi wysokich napięć (1.95V na procu to już dla niego za dużo). na swoim chiefie dawalem 1,9 na starym palominku i napiecia skała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Ja mam chifa z jednym wentylem i radzi sobie z moja maszyną ( antek 10x237 obecnie, dwa napędy cd, dwa dyski ata 133, radek 9500 i w kit oświetlenia budy. Wiec ten dualfan z activpfc powinien spoko pociągnąc twój zestaw. Pozdro4all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 pytanie, pewnie ze da rady.Jak niemasz kasy zabardzo to polecam ten zasilacz.Jak masz więcej to kup sobie bequaiet albo chiefteka 420W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Szef 360 poradzi sobie spokojnie ... U mnie napięcia są takie: +5V - 5.00V +3.3V - +3.34V +12V - + 11.84V na Epoxie 8RDA+ rev 1.1 miałem +5V - +4.87V bo z tej linii korzysta proc. Na Abicie proc korzysta z +12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 nie dosc ze se poradzi to jeszcze sobie bedzie lezal z loozem na leżaczku dopki nie masz grafy z molexem, napiec wszedzie wyzylowanych (vdimm, vdd, itd) a na procku 2v .. to nie masz co peniac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 poradzi sobie bez najmniejszego problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 1.Jeszcze spokojnie 2.Poradzi sobie z palcem w d... 3.<font color="#FF0000">[ciach!]</font> mać ja <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nie łaska poszukac ?? juz chyba 100 temat na ten temat !! co to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ma być ??? kilka temató jest o zasialczach w tym kilka dokladnie o tym modelu i inncyh chiefteca i o ich wydajnosci a ty <font color="#FF0000">[ciach!]</font> kolejny zakladasz ! P.S sorqi za ciachy ale bez przesady Ej, za dużo nauki? Jak wiesz, że jest za co przepraszać, to może postaraj się, żeby nie było? Albo napisz spokojnie, albo omijaj topiki, które Cię denerwują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 poradzi sobie SPOKOJNIE ! tez go posiadam ale wersje z jednym fanem i z Pasywnym PFC umnie napiecia stoją na poziomie +5v=4,97 +12v=12,10 -12v=-12,03 -5v=-5,00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Mam tego chiefteca i cos dziwnie mam nie uważacie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Mam tego chiefteca i cos dziwnie mam nie uważacie?? http://proczon.w.interia.pl/Napiecia.JPG mam zawołac jakiegos banatora ;) :banan: napiecia masz dobre- w normie ale napiecia powinno sie mierzyc napieciem bo soft duzo przekałmuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 napiecia masz dobre- w normie ale napiecia powinno sie mierzyc napieciem bo soft duzo przekałmuje :?: 8O :!: :wink: :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 napiecia masz dobre- w normie ale napiecia powinno sie mierzyc napieciem bo soft duzo przekałmuje :?: 8O :!: :wink: :wink: :wink: nie no co ?? dobre napiecia 12V nei najlepsze ale zakąłdam ze soft duzo tu kłamie bo napewno tak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rain Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 A nie warto pożyczyć 60 zeta od mamy, taty, brata, siostry (niepotrzebne skreślić) i zamiast tego: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5565&sid=1 kupić to: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5640&sid=1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 A nie warto pożyczyć 60 zeta od mamy, taty, brata, siostry (niepotrzebne skreślić) i zamiast tego: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5565&sid=1 kupić to: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5640&sid=1 ? warto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 poradzi sobie spokojnie! patrz na moją konfigurację, do niej dochodzi jeszcze drukarka, skaner, kierownica i wszystko chodzi spoko! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 1.Jeszcze spokojnie 2.Poradzi sobie z palcem w d... 3.<font color="#FF0000">[ciach!]</font> mać ja <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nie łaska poszukac ?? juz chyba 100 temat na ten temat !! co to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ma być ??? kilka temató jest o zasialczach w tym kilka dokladnie o tym modelu i inncyh chiefteca i o ich wydajnosci a ty <font color="#FF0000">[ciach!]</font> kolejny zakladasz ! P.S sorqi za ciachy ale bez przesady Ja bym ci radził zainwestować w coś lepszego (nie żeby ten chieftec był zły) bo później możesz żałować. No ale ogólnie to poradzi sobie z tym zestawieniem na 100%. ten chief z loozem w gaciach sobie poradzi i sie nawet nie zmeczy ;) :lol: Polska dziwna kraj, gdyby TPSA miała tak fanatycznych wyznawców było by ciężkooo :wink: Ciekawe, że jest tak TYLKO w PL, w bardziej cywilizowanych miejscsach Chieftec (Sirtec) to klasa średnia... Osobiście zamęczyłem w sumie 5 chiefów (3x360SF, 1x360DF i 1x420DF) owszem nie eksplodowały jak Codegeny, ale nie są to zasilacze które mi się po nocach śnią... Jak ktoś chce zobaczyć dobre zasiłki zapraszam na Dirkvader.de. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Jak ktoś chce zobaczyć dobre zasiłki zapraszam na Dirkvader.de. LOL Chcesz zjechac Szefa twoim linkiem (ze niby to sredniak) a tu bach SZEF pod znakiem firmy ,,HIGH POWER'' razem z twoimi nocnymi marzeniami--->> LOLEK JESTES ! PS. W tym tescie z linku SZEF poradzil se wysmienicie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 przeciez chief TO JEST klasa srednia - ale Polska biedny kraj... a one kosztuja w okolicach 200-250 zł a antece i enermaxy spoooro więcej... w polsce za wiele lexusow i S600 nie jezdzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 moze i sredniak (jak zwal tak zwal) ale jest jednym z lepszych, nawet tych o wiele drozszych http://www.dirkvader.de/frame.php?site=htt...tek-hpc360.html 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Klasa srednia??? chyba klasa srednia wsród najlepszych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Zgadzam się... nie jest u nas łatwo. Mam nadzieję, że za jakiś czas nadrobimy z zarobkami do resztu UN (podobno 25lat :lol:) Swoją drogą - widać jak BeQuiet 370W dostał w ciry (nie spełnia norm ATX). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Zgadzam się... nie jest u nas łatwo. Mam nadzieję, że za jakiś czas nadrobimy z zarobkami do resztu UN (podobno 25lat :lol:) Swoją drogą - widać jak BeQuiet 370W dostał w ciry (nie spełnia norm ATX). Wlasnie jak to jest z tymi normami wiadomo ze chodzi o 5 i 10% ale tam jak wol jest napisane 4,81 a 4,84 jeszcze spelnialo a to jest przeciez 3-4% wiec o co biega?? A i tam jest jescze Fortron czy to nie ten sam (chyba nie ) ale bardzo podobny do : http://benchmark.pl/artykuly/testy/zasilac...com_350GTF.html Tesh daje rady , zastanawiam sie miedzy nim a szefem 360W atx1136H-co wy na to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Szefa atx1136 robi delta - a szef (a racze kmptrk) dodaje 100pln do ceny delty - IMHO lepiej kupić delte, otrzymujesz to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...