Skocz do zawartości
angelo74

Athlon XP 2600+ T-berd A ??

Rekomendowane odpowiedzi

witam, kupilem droga wyslylkowa nowy procesor athlon xp 2600+ 2083/333 o bardzo dziwnej serii, RUIGA co odpowiada modelowi steping A czyli 8-warstwowej, ciekawi mnie jak to mozliwe skoro steping A byly wytwarzane tylko do modelu 2200+ , a od 2400+ byly juz tylko stepinb B z rodziny T-berd, programy rownierz wykrywaja go jako model A, czy kto spotkal sie juz z takim procesorem?, acha i jeszcze jedno przy tym procesorze dysk zwolnim mi 4-ro krotnie, na duronie 700 mialem transfer prawie 40MB po zmianie pocka ta tego athlona ma 10MB i podczas pracy dysku mam terz teraz zakllucenia na karcie TV, ale tylko w czasie gdy dysk cos zapisuje lub odczytuje, podobny efekt z dyskiem mialem na duronie gdy byl uruchomiony program cpuidle do obnizania temp. procka, wylanczal on czesc instrukcji procesora, zainstalowalem nawet ponownie system i dalej to samo, plyta glowna to MSI KT4V (6712) na VIAKT400,

prosze o pomoc moze ktos mi wyjasni istnienie takiego dziwnego procesora, czy powinenem go zareklamowac bo w sumie to w ofercie byl T-berd B, a moze to podrobka wolniejszego procka na szybszy? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RUIGA to Thoroughbred A

---------

Steppingi T-Bred A

Kod:

[ oznaczenie modelu CPU - stepping - (model) ]

AJUGA (10) AIUGA (9) RUIGA (8) RIWGA (7) RIRGA (6) AIRGA (5) AIRDA (4) AIRCA (3)

Steppingi T-Bred B

Kod:

[ oznaczenie modelu CPU - stepping - (model) ]

AIUHB (10) AIXHB (9) AIUGB (8) JIUHB (7) AIUCB (6) JIUGB (5) JIUCB (4) AIUAB (3) AIUMB (2)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Syrob, dysk jest ustawiony w DMA 5 nie PIO, pozatym tez tak mysle ze trzeba go zareklamowac a raczej zarzadac wymiany na taki jaki mial byc lub zwrot kasy, bo kupilem 2 dni temu, zauwazylem jeszcze ze napiecie na proc ustawia sie samo na poziomie 1,68-1,73v co tez jest podejrzane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz to juz wszystko sprzedaja , napisz jak sie to cudo kreci :) , a serio to jedna z jagorszych seri jakie moga byc - odpadki z obrzezy rdzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...