Skocz do zawartości
Cronosik

Spalony Abit NF7-S

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie wiem co sie stalo. Po prostu dzisiaj rano wlaczylem komputer zasilanie sie wlaczylo ale komputer nie ruszyl czarny ekran. Rozlozylem caly wszystkie czesci sprawidzilem na innym kompie i dzialaja wiec doszedlem ze to plyta. Zaczalem ogladac i oto jak wyglada socket od spodu...

Dołączona grafika

Chyba spalony prawda? Ide z gwarancja ciekawe co powiedza... :( kurcze i znowu siedze na starym gracie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam nadzieję, że ci to uznają.

Prawdę mówiąc wygląda to tak, jakbyś próbował odessać cynę z tych nóżek, ale właściwie po co?

Ciekawe, co się na tej płycie stało. Widziałem już nie jedno spalone mobo, ale takiego czegoś jeszcze nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie tez mam nadzieje ze uznaja to na gwarancji. A macie moze jakis pomysl/sposob zeby zwiekszyc szanse na pozytywne rozpatrzenie gwarancji?? Czy da sie jakos bezpiecznie rozebrac ten plastik z socketa i zobaczyc co tam w srodku?? Moze cos poprawic? :) Bo nie mam kasy na nowe mobo... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak kupilem servisowanego akbita (spalony slot od DIMM) to po pewnym czasie padlo to samo tylko ze z okropnym skutkiem (wszystko czarne grr). Dzis okaze sie czy wymienili

Cos cholera jest w tych abitach ze tak padaja. IMO plyta robiona jest na odpierdziel :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...