Damage Maker Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Witam!!! Posiadam właśnie taką płytke wraz z Duronkiem 600@950 ale niestety na niektórych gierkach juz sie klatkuje. Tak więc myślalem o zmianie procka i grafy. Grafe juz zmieniłem teraz procek. Myślalem na Athlone thunderbirdem 1,2-1,4ghz lub (jeśli ta płyta to przyjmie) Duronem morganem tez cos kolo 1,3ghz. Co byście polecali i czy morgan wogóle przypasuje pod tą płyte. Pozdrawiam ALL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresco Fryzjer Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Posiadam Abita KT7-Raid i na tym chodzi mi Duron 1GHz(Morgan). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 jaki jest rev płyty jak 1.3 to bez problema morgan wstanie (pisze koło slotu ISA) jak 1.0 ,1.1 lub 1.2 moga być problemy. Ale czy jest sens pakować w tą płytę coś. To że ci się giery zaczynają ciąć to wina za małej przepustowości pamięci Dim. Ale jak pisałem jak rev 1.3 wsadzisz bez problema. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havranek Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 o ile się nie mylę, to KT7 jest na chipsecie VIA KT133, a to daje możliwość obsadzania procesorów na szynie jedynie 100MHz. Czyli durony wejdą wszystkie, ale z szybszymi Athlonami będzie kłopot. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Jak masz bios 7n Morgan będzie ci chodził bez problemu. Ja mam Morgana 1 Ghz i wszystkie giery we wszystkich rozdzielczościach na najwyższych detalach chodzą zajebiście :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Jeżeli ci sie uda dostać możesz wsadzic sobie bez problemów athlona 1,3 GHz ale tylko FSB 200 o 266 zapomnij lub morgana 1200 lub 1300 mało opłacalne, podjedzieś z FSB na 105 x 13 1365 Mhz to już będzie coś :)] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Jesli dobrze mysle to TB do1.4 mialy stare jadro podczas gdy Duron od 1GHz jest juz na Palmino.Z testow wynika ,ze gdyby wziac TB i Durona o tej samej czestotliwosci to ten drugi bedzie wydajniejszy.Ja obsadzilbym Durona 1.3.Wspomne jeszcze ,ze TB rozpraszaja wiecej mocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Jesli dobrze mysle to TB do1.4 mialy stare jadro podczas gdy Duron od 1GHz jest juz na Palmino.Z testow wynika ,ze gdyby wziac TB i Durona o tej samej czestotliwosci to ten drugi bedzie wydajniejszy.Ja obsadzilbym Durona 1.3.Wspomne jeszcze ,ze TB rozpraszaja wiecej mocy. duren na palmino hmm... moze czegos nie wiem oswiedzcie mnie 8O :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Oczywiscie strzelilem gafe :oops: . Chodzi o Morgana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Jesli dobrze mysle to TB do1.4 mialy stare jadro podczas gdy Duron od 1GHz jest juz na Palmino.Z testow wynika ,ze gdyby wziac TB i Durona o tej samej czestotliwosci to ten drugi bedzie wydajniejszy.Ja obsadzilbym Durona 1.3.Wspomne jeszcze ,ze TB rozpraszaja wiecej mocy.NIe będzie szybszy. Szybsze będzie tb ze względu na większą ilość cache. Będzie on też się znacznie bardziej grzał ale to juz zupełnie inna kwestia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Choc sa ludzie bardziej kompetentni,tym razem pojde w opozycje. Na wlasmym sprzecie mialem TB1.4 a pozniej Durona 1.3.Dodam,ze innych komponentow nie zmienialem.Wiekszosc testow wydajnosciowych pokazala wyniki remisowe. Tak na marginesie to biorac TB np.800 i Dorona 800(chodzi mi aby oba mialy te same jadro) to TB wychodzi 5-7% lepiej(jak dla mnie to kiepsko). Zwracam uwage ,ze Duron >=1000 ma nowsze(szybsze) jadro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 ja zauwazyłem ze mój kt7a raid ma czasami problemy z wysokim mnoznikiem ( chyba ) bo z tego co pamiętam to durek 800 chodził mi full stabil na 1060 a na identycznym sprzęcie po wymianie procka na d 1200 są problemy bo nie idzie stabilnie nawet na 1320 przy 1.85 v i temp 35 st. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...