Skocz do zawartości
K@I

[Wycena] Athlona Thunderbird 1400MHz

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o wycenę Athlona 1400MHz. Procesor ma odblokowany mnożnik. Więc spokojnie można go wrzucić na magistrale 200.

Typ procesora AMD Athlon-PECM, 1400 MHz

Nazwa kodowa Thunderbird

Seria A9

Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB

Pamięć podręczna L1 danych 64 KB

Pamięć podręczna L2 256 KB (On-Die, Full-Speed)

Liczba tranzystorów 37 milion(ów)

Technologia wykonania 6Mi, 0.18 um, CMOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam taki procesor

na allegro je sprzedają po 199zl i ludzie za tyle kupują..wiec niezla cena

Na swoim mam mostki L1 fabrycznie polaczone i zablokowany mnożnik, daj jakies wskazówki jak go odblokowales :) bo wszedzie tylko t-bred i durony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak mojego sprzedawalem, tylko ze to byl antek 1333 to wziolem 100 zl. tylko nie moge uwierzyc jak mozna go puscic na magistrali 200, przeciez by sie zapiekł na smierc

Mój TB 1.4GHz chodził na FSB 190 (płyta na więcej nie pozwalała) i nic mu się nie stało :)

Przy okazji przekręciłem go z 1400 na 1550MHz bez podnoszenia napięcia. Mnożnik też miał odblokowany 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam taki procesor

na allegro je sprzedają po 199zl i ludzie za tyle kupują..wiec niezla cena

czy ja wiem z tą ceną? :? 2000xp idzie za koło 150-200zł :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na swoim mam mostki L1 fabrycznie polaczone i zablokowany mnożnik, daj jakies wskazówki jak go odblokowales :)  bo wszedzie tylko t-bred i durony

fabrycznie odbokowany mnożnik

ja jak mojego sprzedawalem, tylko ze to byl antek 1333 to wziolem 100 zl. tylko nie moge uwierzyc jak mozna go puscic na magistrali 200, przeciez by sie zapiekł na smierc

200*7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Thunderbirda 1,4 wszystko odblokowane tyle że ma 3,5 roku i grzeje się jak guuupi na standardowym mnożniku 10.5 X 133 pracuje w 60 stopniach a jak coś porobię lub pogram to przekracza 70 i tak już od ponad roku ostatnio przestawiłem mnożnik na 11 i spoko chodzi ale jak juz dałem 11,5 to się w 3DMarku 2001 wyłożył w połowie mimo że się nie zagrzał dziwna sprawa . W sumie nie oczekuję od niego jakichś cudów ale ciekawy jestem czemu się wykrzaczył mimo że się nie zagrzał i w końcu 133Mhz więcej to nie jakieś halo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...