Skocz do zawartości
retel

Nowe stery do Audigy i problem z tylnymi głośnikami

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Audigy 1 i do niedawna używałem sterów, które były na płycie CD w komplecie z kartą. (5.12.2.252). Dźwięk był całkiem niezły ale w niektórych gierkach coś czasem trzeszczało. Kilka dni temu zainstalowałem nowe stery ze strony creativa o numerkach 5.12.5.441 datowane na 31/10/2003. Pliczek nazywał się AUD_EAX4DRV_031031.exe.

W gierkach trzaski ustąpiły jednak pojawił się o zgrozo inny problem.

Zauważyłem, że podczas słuchania muzyki strasznie spadło pasmo przenoszenia tylnich głośników. Dzieje się tak bez względu na to jakiego softu używam do odtwarzania. Konfiguracja głośników też nic nie zmienia 4/1 lub 5/1 zawsze tył gra dużo gorzej pasmo ograniczone do jakiś 4-5kHz. Wszystko chodzi na ASUS P4 procek intel PIV 2,4GHZ WINXP + SP1. Zrobiłem również upgrade mixera a następnie zainstalowałem patch ze stronki creative'a AUD_WEBUP_PCWDRV_1-84-40.exe i nadal jest do kitu. Czy ktoś może mi powiedzieć o co tu chodzi ?.

Na sterach KX PROJECT dźwięk zajebisty ale brak EAX4 co trochę wyklucza w moim przypadku ich używanie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi