sailence Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 (edytowane) Po kilku godzinach pracy chłodniczka ledwie ciepła. Wydajność jak dla mnie jest oki. Edytowane 16 Lipca 2012 przez sailence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Niezła prowizorka ;) Mocowanie bloku ekstara (ja bym się bał) Przerobienie pompeczki OK Ten wyświetlacz na LED'ach to po co / co to ?? P5 ?? Wydajność OK - zależy co chłodzi ... obstawiam coś <1GHz (Intel) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 wrzuc koniecznie kolanko przed wlot do atmana bo ci sie przeplyw całkowicie zablokuje jak woda sie podgrzeje jak weze zmiekna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 dzięki, zmieniłem serwer na Lycos'a tak jak mi doradzano, i jak? widać fotki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Wszystko super z tym ze ty nie masz zdolności manualnych :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 :D przyznaję nie starałem się zabardzo, nie zależało mi o estetyce, dla mnie najważniejsze jest, że fszytko działa i co najważniejsze nie cieknie :D ale fakt faktem, nie za pięknie mi to wyszło :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 z calego moda podoba mi sie tylko bok i motyw z plexa w 5.25 (chodz wykonanie moglo by byc lepsze) ale podziwiam odwage w stosunku do WC :D te PSI swieci moguga czy jak?:) i zrob pozadek z kablami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 czy mi sie wydaje czy malunki na szybie sa markerem namalowane jajkims? :)) najabardizej na tym stole podoba mi sie .. wzmacniacz :) P.s: next time pozamykaj szuflady bo widac twoja bielizne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 z tą bielizną tu wygrałeś ! ! ! :D:D:D:D:D rzeczywiście :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 8O 8O 8O wez cos zrob z tym blokiem :twisted: , zgroza bierzee zapusc jakis nawiew na ta nagrzewnicee bo sie marnuje, troche za bardzo na od<span style="color:red;">[ciach!]</span>l zrobione :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Szczerze nie podoba mi się (chociaż wiem, że sailence pisał że nie przykładał do tego uwagi) - straszliwa prowizorka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Ja będę szczery aż do bólu... sorry, ale to poprostu wiocha. Od razu skojarzyło mi się z fiatem 126p obklejonym naklejkami "Pioneer", spoilerami i kolorze sraczkowato-seledynowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 hehe .. no za ladne to to nie jest :) fakt .. mozna potraktowac to torche jako "Jakich modów na TWEAK.PL sie specjalnie nie lubi ogladac" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 ale przyznasz, że tunning wizualny mi się udał, co? nad okienkiem (wycięciem) męczyłem się 2 dni, najtrudnijsze były łuki jako kąty a panel z plexi chcę zrobić od nowa, bo ten zrobiłem na szybkiego (nie miałem czasu - robiłem WC) a co do estetyki WC to chyba jeśli chodzi o taki sprzęt (pompka, węże, itd.) to akurat estetyka stoi na ostatnim miejscu, liczy się to, że nie przecieka i jest wydajne chłodzonko, a moje akurat jest bardzo wydajne (Atman At-305 sprawia się idealnie) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 No szybka nie powiem super - tylko, że namęczyłeś się nad nią żeby pokazać straszny bałagan w budzie. Najpierw trzeba mieć co pokazać, aby to robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 no właśnie, akuratnie teraz zbieram $$$ na porządny blok wodny na CP i NB i niebieskie kabelki IDE (takie okrągłe), i muszę się zastanowić co zrobić z tymi kabelkami do diód, bo tych jest najwięcej... może je w koszulki popakować? zdałoby coś takiego egzamin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 ale przyznasz, że tunning wizualny mi się udał, co? nad okienkiem (wycięciem) męczyłem się 2 dni, najtrudnijsze były łuki jako kąty a panel z plexi chcę zrobić od nowa, bo ten zrobiłem na szybkiego (nie miałem czasu - robiłem WC) a co do estetyki WC to chyba jeśli chodzi o taki sprzęt (pompka, węże, itd.) to akurat estetyka stoi na ostatnim miejscu, liczy się to, że nie przecieka i jest wydajne chłodzonko, a moje akurat jest bardzo wydajne (Atman At-305 sprawia się idealnie) :D Skoro nie zalezy Ci na estetyce to po co robisz coś co w tej chwili sprawia, ze komp wygląda gorzej niż prawdopodobnie wyglądał wcześniej? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 a powiedz do czego sluzy ten panelik z led???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 no właśnie, akuratnie teraz zbieram $$$ na porządny blok wodny na CP i NB i niebieskie kabelki IDE (takie okrągłe), i muszę się zastanowić co zrobić z tymi kabelkami do diód, bo tych jest najwięcej... może je w koszulki popakować? zdałoby coś takiego egzamin? Diody w środku budy imho są do [gluteus maximus].. Nie lepiej kupic ze 3 czy 2 katody za 20zl na allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 HA ! No coz jak dla mnie to szczyt finezji to to nie jest (wazne że właściciel zadowolony :D), troche trzeba bylo sie namęczyć (a nie każdemu sie kce)za to plus. WC, tu sie nie wypowiadam bo moje jeszcze czeka na zlozenie wiec jestem teoretyk, nie mniej juz masz zwodowanego kompa, ja nie :(... Ale overall to masakra... Spinka na bloku rozwala wszystko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 * niezwykły blok - niezwykła spinka :D * ten panel z LED to sterowanie wiatrakami i diodami co do komentarza z katodami, to jedna sztuka kosztuje nie 20, a 49 zł :D i to właśnie na Allegro, a z diodami to jest świetna zabawa, bo można je wetknąć w najmniejszą szczelinę i świetnie wyglądają * akurat na zdjęciach nie widać za specjalnie jak świecą, bo flesh wszystko tłumi, ale możesz mi wierzyć na słowo, mam 12 diód w budzie i ciemnym pokoju robi się naprawdę jaśniej :D * czy ja wiem, czy wygląda gorzej? :/ po pierwszych komentarzach o kablach, wyłączyłem kompa i szybko je uporządkowałem, teraz już nie walają się po całej budzie, dla mnie komp wygląda estetyczniej niż taka zwykła biała pospolita buda, a widoczne płyty, części i kable - to jest chyba właśnie cel wstawiania szyby, no nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 * czy ja wiem, czy wygląda gorzej? :/ po pierwszych komentarzach o kablach, wyłączyłem kompa i szybko je uporządkowałem, teraz już nie walają się po całej budzie, dla mnie komp wygląda estetyczniej niż taka zwykła biała pospolita buda, a widoczne płyty, części i kable - to jest chyba właśnie cel wstawiania szyby, no nie? Widoczne części - tak widoczne kable - zdecydowanie nie :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Mnie osobiście wcale się nie podoba. Wcześniej wydawało mi się iż moje wc z racji cięcia kosztó będzie prowizorką ale widać się myliłem ... A jak moją ocenę tego WC zacytuję słowa mej żony gdy jej to pokazałem: To to wogóle działa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 generalnie jak robiles moda na szybko i nie zalezalo ci na estetyce to trzeba bylo sie pochwalic wynikami a nie wygladem budy :D no offence ale wyglada keipsko .. i jakby sie nie trzymalo kupy masz bude podobna do mojeje starej .. tyle ze mialem biala .. zrobilem w niej tylko otwory na wentule w tmy z boku byl jeszcze na 120 ale to po robieniu foty bylo nowa buda jeszcze nie skonoczna ale wydaje mi sie ze ladniejsza niz twoja mimo ze WC jesio nie mam i okna nie skonczylem to wizualnei prezentuej sie w miare (i think :) ) .. trza bylo pokazac final version swojej .. duzo trzeba popoprawiac .. bo tu u Ciebie to kiepsko jesio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gua Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Pinkny masz WC w swoej budzie niezła estetyka ale mi sie podoba cicho i na temat każdy robi to co lubi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 dobra, mój ostatni ratunek (bo wszyscy przyczepili się wyglądu węży i wiszących kabli, których aktualnie już nie widać): a co sądzicie o zdjęciu numer 1? czy tam obudowa prezentuje się tak strasznie? :/ następne zdjęcia ukazują cały mój komp, łącznie z niedociągnięciami a może miałem zrobić takie zdjęcia jakie wykonuje większość forumowiczów prezentująca swoje WC? czyli cykać tylko to co ładne, a to co do d... to pomijać i mówić że zdjęcia nie wyszły? :/ to by było fałszywe, ja poprostu pokazałem całą nagą prawdę o moim kompie, myślałem, że ktoś doceni, to że pokazałem jak to wygląda w praktyce a tak nawiasem mówiąc to 99% znajomych, która oglądała kompa na żywo u mnie w pokoju, to bardzo ekspresywnie wyrażała swoje pozytywne wrażenia na zdjęciach widać wszystko co jest w środku, a po nałożeniu ścianki bocznej z wymyślnie wyciętym okienkiem całość nabiera "kolorów" aha, na cały tunning (większość jest homemade) wydałem ok. 250 zł (za całokształt - czyli prawie nic, jak ktoś ma zbędne $$$ na profesjonalny sprzęt (panel Revolteca, blok wodny i big towera) to ja jestem chętny, bo akurat mi trochę brakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gall86 Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 w wc chodzi o cisze i wydajnosc jak tobie udalo sie to osiagnac to juz jest sukces, a wyglad to inna sprawa. Ja zrobie wc i zamkne to calkowicie wiec burdel tam moze byc, ty jak juz wkladasz okienko to troche powinienes zadbac to wnetrze. Jak bys zmienil ta tasne na czarna to juz by sie to tak nie rzucalo. Kable poprowac przy krawedziach, owin je czyms i bedzie super. Ale za zapinke to bym ci dal Nobla 8O ja balbym sie puscic wode z takim czyms. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 cały boczny panel z oknem jest spoko.. kontorlerek przezroczysty jakby jeszcze był jakoś uporządkowany to też fajnie :) ale reszta.. eh.. McGayveryzm.. porównanie do tego fiacika też mi sie wydaje trafne niestety ;) nawet ta pierwsza fotka.. fajen okno..a za nim totalny bałagan (bynajmniej nei artystyczny ;) ) a już sposób w jaki WYRŻNĄŁEŚ otworki an węże od WC w budzie to woła o pomstę do nieba ;) jak już masz okno to odrobine estetyki ;) jak nie chodzi CI o estetyke to po co Ci okno ? ale żeby nei było że tylko krytykuje ;) okno mi sie bardzo podoba ;) edit: co do katod.. za 49 to juz mozna kupić dwie i to całkiem fajne ;) a koledze zapewne chodziło o żelowe katody które są po kilka złotych więc za 20 kupiłbyć 2-3 i napewno byłoby lepiej niż jak jest teraz ;) jak będziesz robił nową wersje tego panelu to zrób tak żebydiody były jakoś schowane i tylko podświetlały kraędzie bo tak jest niazafajnie ;) no i dalej nei rozumiem po kiego grzyba tenkolorowo-świecący napis PSI któy jak dla mnie tylko czeka na to żeby się przewrócić na kartę zrobić zwarcie i wszystko sumażyć :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 dobra, mój ostatni ratunek (bo wszyscy przyczepili się wyglądu węży i wiszących kabli, których aktualnie już nie widać): a co sądzicie o zdjęciu numer 1? czy tam obudowa prezentuje się tak strasznie? :/ następne zdjęcia ukazują cały mój komp, łącznie z niedociągnięciami a może miałem zrobić takie zdjęcia jakie wykonuje większość forumowiczów prezentująca swoje WC? czyli cykać tylko to co ładne, a to co do d... to pomijać i mówić że zdjęcia nie wyszły? :/ to by było fałszywe, ja poprostu pokazałem całą nagą prawdę o moim kompie, myślałem, że ktoś doceni, to że pokazałem jak to wygląda w praktyce Słuchaj dałeś takie zdjęcia na forum więc musisz się liczyć z krytyką. Można zrobić prowizorkę, która nadal wygląda ładnie (patrz mój wątek o pojemniku) i nie boi się obiektywu aparatu. Co do 1 zdjęcia: VIPER i ta kobra rzeczywiście wyglądają jak by były malowane mazakiem - to nie może tak prześwitywać :!: a tak nawiasem mówiąc to 99% znajomych, która oglądała kompa na żywo u mnie w pokoju, to bardzo ekspresywnie wyrażała swoje pozytywne wrażenia na zdjęciach widać wszystko co jest w środku, a po nałożeniu ścianki bocznej z wymyślnie wyciętym okienkiem całość nabiera "kolorów" 100% moich znajomych nie wie co to chłodzenie wodne i jak im mówię, że coś takiego robię (właściwie już zrobiłem) to są 8O i pytanie: "a to tak można". Myślę, że ocenę poprawności i jakości wykonania możesz uzyskać właśnie tutaj ponieważ tutaj są ludzie, którzy mają z tym doświadczenie i się na tym znają. aha, na cały tunning (większość jest homemade) wydałem ok. 250 zł (za całokształt - czyli prawie nic, jak ktoś ma zbędne $$$ na profesjonalny sprzęt (panel Revolteca, blok wodny i big towera) to ja jestem chętny, bo akurat mi trochę brakuje Cały mój tuning także był robiony za psie pieniądze ale, jeżeli trzeba wydać na cybanty 2zł od sztuki to warto bo układ wygląda w miarę profesjonalnie. Jak moja żona (tu ukłon do tomasira i jego połowicy) zobaczyła te fotki to zapytała: "co to za paskudztwo" - szczególnie fotka, którą wydaje mi się, że usunąłeś a która pokazywała wklejenie węża do chłodnicy klejem marki "brązowy glutagen". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 dobrze że sam kombinujesz a nie kupujesz gotowych zestawów... ale to naprawdę wygląda jakby się miało rozlecieć :) Zrób na blok jakiś zacisk z plexi z możliwością przykręcenia do płyty (wyjdzie tanio, ładnie i skutecznie) pozatym zrób coś z tą pompą, bo wąż zaraz zleci z wlotu i zrobi Ci akwarium z obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...