Skocz do zawartości
sailence

Modd Kompz rev1.0 by Sailence

Rekomendowane odpowiedzi

cyrkiel lub papier wodny :)

jak masz znajomego co ma piaskarke to kwestia dogadania się ;)

a na szybie (szklanej) tez sie da? czy tylko na plexie?

ja mam na szybie, tylko robione piaskarką :D

Dołączona grafika

btw. są szyby nie szklane :? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sailence - racz odgrzebać sobie mój topic o kanapce z Pentium 2 i zobacz, jak może wyglądać "mój pierwszy raz".

Ja bym pomyślał nad przemeblowaniem, zwłaszcza zasilatora - miałem tak w zwykłej blaszance, procek się grzał jak spawarka i obieg powietrza był właściwie żaden. Inna sprawa, że to WC, ale i tak te tam ci.psety lubią przewiew. Chyba, że wszystko będzie cieczą polewane, ci.psety też. Acz i tak zasilator doskonale zasłania wszystko, tedy coś warto by wymyślić. Używanego pudełka na komputer celem przerobu nie możesz kupić i zacząć od nowa?

Zdobądź gdzieś rolkę czarnej taśmy izolacyjnej, 2 zł przy 250 wydanych dotąd (nie widać, śmiem stwierdzić) nie wydaje mi się majątkiem :>

Taka rzeźba raczej, jakby na kolanie robione. Ta szyba z dresiarskim motywem - apage satanas, ale jak ci się podoba, to plwać nie będę.

Do dobrego rzemieślnika jeszcze ci sporo brakuje.

I mała uwaga - nie kąsaj w sutki każdego, kto ośmieli się skrytykować i powstrzymaj się od nalegań "moje brzydkie to pokaż swoje", bo jeden z drugim pokaże i będzie poruta :>

---linia cięcia---

Cenzura wycięła mi ci.psety. Dlaczegóż, och dlaczegóż, łkaniem się zaniosłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skompletowałem własnie materiały na panel led:

* papier astralny

* potencjometry

* pokrętła

* podkładki z plexi

* diody niebieskie 3 mm (6 sztuk)

* zaślepka

* 4 przełączniki

Pozostaje się tylko zabrać do roboty, co zamierzam zrobić w weekend. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno głupie pytanie - w myśl twej teorii, którą tu swego czasu przedstawiłeś, ów zagadkowy trójkolorowy element tuningu składający się z 26 diod pobiera 52 Watty, czyż nie? Do tego ~10 tych niebieskich i już jest 72 W na same światełka. Wyjaw proszę, w jaki sposób zastosowane kabelki wytrzymają ten pobór mocy? A może wpadłeś już na pomysł bezprzewodowego przesyłania elektryczności, a kabelki są dla zmylenia ewentualnych złodziei patentów, którzy w swej nikczemności moglibyż cię uprzedzić?

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście jonas nie grzeszy brakiem sarkazmu. Kwestia poboru mocy

przez diody został wyjaśniony na tamtym wątku i nie było potrzeby

wyjeżdżania z tym tutaj. Każdy z nas się kiedyś uczył i popełniał błędy.

Więc jonas bądź miły i nie dołuj nowicjusza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi