wacko Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Zastanawiam się nad kupnem tunera TV. Wśród możliwości widzę bądź to 1) Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert, 2)Leadtek WinFast TV 2000 XP Deluxe. Pierwszy oparty o układ Conexant 881, drugi Conexant Fusion (BT) 878a (ma to już znaczenie w wyborze sofcie, gdzie dla 878 jest dużo a dla 88x tylko właściwe firmowy) Który z nich warto kupić, jakie są różnice w obrazie i dzwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toszcze Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Daj sobie spokoj z ta karta. Przeczytaj mojego posta i sam ocen, czy chces sie z ta karta meczyc. Zreszta nie tylko ja mam z nia taki problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacko Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 a masz rzeczywiście zainstalowanego SP1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toszcze Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Mam zainstalowanego SP1, DirectX 9 (na 8 tez probowalem), zainstalowalem patcha, ktory pomogl kilku osobom z forum serwisu www.tv-cards.com, odinstalowalem antywira i firewall (jak polecil mi facet z supportu Leadteka), zrobilem jeszcze kilka innych sztuczek opisywanych w sieci - i nic. Byc moze po reinstalce Windowsa pokombinuje jeszcze na 'czystym' systemie, ale na dzien dzisiejszy jestem zmuszony korzystac z WinDVR (bez obslugi pilota). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacko Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 A jaką masz kartę dźwiękową? Wiem że SB Audigy pieprzy wiele rzeczy w tym i winfasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toszcze Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Mam zintegrowana z plyta (Epox 8RDA3I) karte dzwiekowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Cytat Zastanawiam się nad kupnem tunera TV. Wśród możliwości widzę bądź to 1) Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert, 2)Leadtek WinFast TV 2000 XP Deluxe. Pierwszy oparty o układ Conexant 881, drugi Conexant Fusion (BT) 878a (ma to już znaczenie w wyborze sofcie, gdzie dla 878 jest dużo a dla 88x tylko właściwe firmowy) Który z nich warto kupić, jakie są różnice w obrazie i dzwięku. numer 1 polecam bo ten chipset posiadalepsza jakosc dzwieku i obrazu :wink: ten 2 jest dobry bo mozna c+ za friko dekodowac :wink: ale ogolnie nr2 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Cytat Zastanawiam się nad kupnem tunera TV. Wśród możliwości widzę bądź to 1) Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert, 2)Leadtek WinFast TV 2000 XP Deluxe. Pierwszy oparty o układ Conexant 881, drugi Conexant Fusion (BT) 878a (ma to już znaczenie w wyborze sofcie, gdzie dla 878 jest dużo a dla 88x tylko właściwe firmowy) Który z nich warto kupić, jakie są różnice w obrazie i dzwięku. numer 1 polecam bo ten chipset posiadalepsza jakosc dzwieku i obrazu :wink: ten 2 jest dobry bo mozna c+ za friko dekodowac :wink: ale ogolnie nr2 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viaroos Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Tylko EXPERT ale ostrzegam ze bedzi troche problemów po instacji [zalaszcza jezeli stosujesz kodeli k-lite pack lub Nimo --> bo wtedy to tylko radio dziala a jak zmienisz na inne to wszystko jest ok] mimo to warto bo JKOSC obraz jest lepsza niz na innych kartach. NIC co jest Dobre nie przychodzi Łatwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_M Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Ja mam Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert. U mnie działa super. Wszystkie drobne problemy ustąpiły po zainstalowaniu najnowszych sterowników i aplikacji ze strony: http://www.leadtek.com.tw/support/list_driver.asp. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacko Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 a możecie jeszcze powiedzieć jak wygląda jakość dekodowania canal+ na expercie za pomocą exotv, czy jest tragiczna czy można wytrzymać. A może są jeszcze inne programy dekodujące dla tego układu 88x? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paw Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 A ja mam taki problem z WinFast TV 2000 XP Expert, ze obraz z TV (mam kablowke tak w ogole) zacina sie co pare sekund, ale dzwiek idzie OK, raz na czas mam bardzo krotka "stop klatke" - jak to wyeliminowac ? Aha i mam dx 9.0 na radeonie 9200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyszto Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Winfast Expert ma dużo lepszy obraz tylko musisz z internetu ściągnąć nowe sterowniki bo inaczej są problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 a ja bym polecil swoja karte tak w ogole zero problemow ze sterami i dotego jest zwycierzca i wyborem redakcji chipa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paw Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Ok dzieki, w sumie to sie poprawilo, ale do idealu jeszcze troszeczke brakuje - macie jeszcze jakies sugestie ? U Was tez sie do zdarza ? U nikogo tak sie nie działo nigdy ? :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Cytat a możecie jeszcze powiedzieć jak wygląda jakość dekodowania canal+ na expercie za pomocą exotv, czy jest tragiczna czy można wytrzymać. A może są jeszcze inne programy dekodujące dla tego układu 88x? Exo jest calkiem, clakiem... Jest wtyczka do DSCalera do dekodowania HBO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...