RS Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 witam. w poprzednim poscie radzilem se was czy zmienic duronka 950 na xp 1,6 czy gf 2ti na jakiegos tanszego gf3. komp dostal kopa niepowiem :lol: jak mialem duronka to gry w 1024 32 bit i high detale ( np Wolfenstein midtown madness 2 itp) niechodzily w 100% plynnie i to dzialalo na nerwy, ale teraz jest looz niemam 3d marka 2001 se bo Lg rozerwal plyte na strzepy :roll: 8O :twisted: ale na 2000 i dentkach 29 42 mam ~9000. Dzieki wam za dobra rade ( wczesniej mialem ~6500). Wrocilem do domku zadowolniony z nowym zielonym kwadracikiem w dloni :lol: spojrzalem na serie a tu AGOIA ( czy siakos tak) zeby ujrzaly swiatlo dziene w szerokim usmiechu..... i teraz kilka pytanek 1. mam Kingstony cs3 pc133 256 mb na plycie k7s5a z biosem o/c z tego co wiem to procek powinien isc bez zmiany napiecia na fsb 150, ale czy pamieci to pociagna bez modyfikacji napiecia ? 2. na ile mhz po obnizeniu timingow powinny chodzic te kingstony 133 ? 3. w nowym cheepo bios'ie przy fsb 150 jaki jest dzielnik 4, czy 5 ? bo jak 4 to lipa wyjdzie 37,5 mhz a ja mam Baracude :P :D dzieki z gory i pozdrawiam forumowiczow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 mam barake i spoko chodzi w poniedzialek bede mial samsungi pc2700 i zamkne licznik na 166 moze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Sorry za zmianę tematu ale jak często jest spotykana AGOIA bo ja tydzień temu na giełdzie patrze sobie na stoisko jakiegoś gościa i widzę z 10 antków xp wszystkie AGOIA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Ooo właśnie "Wrocilem do domku zadowolniony z nowym zielonym kwadracikiem w dloni..." to jakie AXP są zielone? I czym się różnią? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Wczoraj zjechałem połowę sklepów w kraku i nie spotkałem się z ani jednym antkiem xp który miałby inną serię jak Agoia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 powiny chodzic spox na 145 150 ale czy proc bedzie chodzic stabilnie bez zmiany napiecia na 150 w zwyz to jest dobre pytanie i ztym pci to niemam pojecia a z doswiadczenie wiem ze trza uwazac chyba ze pracuje sie baze a kilenci gustuja w dobrze wysmazonych hadekach :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 "Leprze" a co to za słowo??Zawsze myślałem ze Lepszy tak się to pisze. I dodam że Barracuda 4 idzie nawet na PCI 44 MHz nie gubiąc plików i nie tracąc formatu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 "Leprze" a co to za słowo??Zawsze myślałem ze Lepszy tak się to pisze. I dodam że Barracuda 4 idzie nawet na PCI 44 MHz nie gubiąc plików i nie tracąc formatu. alez oczywiscie :P a co dokladnie serwoja tam u was w stolowce :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 u mnie na plycie tuv4x dwie baracudy IV 40G i 60G dzialaja bez problemu na szynie 42 mhz, nic sie nie dzieje, nic nie gubi, zadnych odglosow, warczenia, szczekania, luz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Hej, nie bój się o baraka! Przy fsb 150 włącza się dzielnik 5 dla pci, więc 30MHz! Co do pamięci to o nie bym się teraz martwił, ale tego ci nie powiem, czy pójdą, sam muisz sprawdzić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 mam barake i spoko chodzi w poniedzialek bede mial samsungi pc2700 i zamkne licznik na 166 moze :)Ja bym na twoim miejscu z barakiem tgo nei próbował, ale o już twoja decyzja. Ja zaczną się kłopoty to nie mów że nie ostrzegałem...(bo pci=40,25 to zawsze trochę mniej niż 41,5...) Ja zamknąłem licznik le i tak nie pracuje przy magistrali 166, może jak skończęwc to będę jechał na stałe koło 155-160, ale to się jeszcze okaże. Tyle że ja mam u5 a one znacznie lepiej znoszą wysokie pci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Moja B IV 40GB chodzila jakies 6 miechow na pci=38mhz potem ja szlag trafil. Na 39mhz juz sie wywalala. Przed totalnym padnieciem wydawala jakies metaliczne odglosy. Dlatego moj nowy dysk to Maxtor... choc slyszalem, ze nowe barakudy sie troche poprawily. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 mam barake i spoko chodzi w poniedzialek bede mial samsungi pc2700 i zamkne licznik na 166 moze :)Ja bym na twoim miejscu z barakiem tgo nei próbował, ale o już twoja decyzja. Ja zaczną się kłopoty to nie mów że nie ostrzegałem...(bo pci=40,25 to zawsze trochę mniej niż 41,5...) Ja zamknąłem licznik le i tak nie pracuje przy magistrali 166, może jak skończęwc to będę jechał na stałe koło 155-160, ale to się jeszcze okaże. Tyle że ja mam u5 a one znacznie lepiej znoszą wysokie pci. no i niezamknolem licznika :( komp sie niebudzi jak jest 166 nawet jak napiecie 1,82 i na pamieciach 2,70 :( dobre i 1600 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quake4 Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Wczoraj zjechałem połowę sklepów w kraku i nie spotkałem się z ani jednym antkiem xp który miałby inną serię jak Agoia jakis miesiac temu na gieldzie w Krakowie 1700+ AGOIA jak psów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 1. mam Kingstony cs3 pc133 256 mb na plycie k7s5a z biosem o/c z tego co wiem to procek powinien isc bez zmiany napiecia na fsb 150, ale czy pamieci to pociagna bez modyfikacji napiecia ? 2. na ile mhz po obnizeniu timingow powinny chodzic te kingstony 133 ? Ad1. Jedne procki działają bez podnoszenia napięcia, inne (nawet AGOIA) po podniesieniu do 1,85 nie startują. Napięcie pamięci będziesz musiał podnieść. 2. Jeżeli maksymalnie obniżysz timingi to powinny działać na 166 (pewnie trzeba będzie podnieść napięcie, ale nie przekraczaj 2,8V). Przykładowo u mnie Elixir'y działają na 175MHz przy 2,8V (2 kości po 256Mb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 mam barake i spoko chodzi w poniedzialek bede mial samsungi pc2700 i zamkne licznik na 166 moze :)Ja bym na twoim miejscu z barakiem tgo nei próbował, ale o już twoja decyzja. Ja zaczną się kłopoty to nie mów że nie ostrzegałem...(bo pci=40,25 to zawsze trochę mniej niż 41,5...) Ja zamknąłem licznik le i tak nie pracuje przy magistrali 166, może jak skończęwc to będę jechał na stałe koło 155-160, ale to się jeszcze okaże. Tyle że ja mam u5 a one znacznie lepiej znoszą wysokie pci. no i niezamknolem licznika :( komp sie niebudzi jak jest 166 nawet jak napiecie 1,82 i na pamieciach 2,70 :( dobre i 1600 :) Z tego co piszesz ewidentnie nie winne są tu pamięci. Wrzuć max na procka 1,85 (pewno płyta jeszcze trochę zawyży), skoro aż tak ci zależy na zamknięciu liczniki (nie powiem miłe uczucie :) ) . Ewentualnie zjedź z timingami, co by było trochę śmieszne gdyby się okazało że te twoje szajsungi nie wytrzymują 166 na max (skoro to ddr333)... A jak już spróbujesz to napisz czy twój baracudak wytrzymał :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 "Leprze" a co to za słowo??Zawsze myślałem ze Lepszy tak się to pisze. I dodam że Barracuda 4 idzie nawet na PCI 44 MHz nie gubiąc plików i nie tracąc formatu. Ciekawe tylko jak dlugo ... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Sorry za zmianę tematu ale jak często jest spotykana AGOIA bo ja tydzień temu na giełdzie patrze sobie na stoisko jakiegoś gościa i widzę z 10 antków xp wszystkie AGOIA. mozemy sie spotkac hyhy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 chba procek wiecej nie moze nie zamknolem gora co udalo mi sie wycisnac to 1630 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...