Skocz do zawartości
marian33

polaczenie glosowe - POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

mam ogromny problem! nie moge nawiazac polaczenia glosowego:( tzm moge ale po max 10 sek rozmowy komputer sie zawiesza:( od dostawcy internetu dowiedzialem sie ze jest to spowdowane przez wirus ;( ale sprawdzalem kompa antywirusem mks on-line i mam ZERO wirusow na kompie. nie mam fez firewall'a ani na servie dostwcy ani u mnie w systemie. uzywam windows ME. POMOCY!!! jestem w kropce.

bede bardzo wdzieczny za pomoc!

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przewaznie zamrozenie systemu lecz chyba ze 2 razy stal sie czarny. dotyczy to wszystkich komunikatorow tzn i gg i msn i skype itd. jesli podalczam WEBcam tez mi sie to dzieje.

sprzet:

celeron 433

128 ram

riva TNT 2 32mb

sound blaster 128

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam Teamspeaka, wymaga mocnego łącza

jakos nie zauwazylem, sam nie narzekam i nie spotkalem sie z narzekaniem. Kumpel z kablowki stawial nawet serwer jak bylo 128 kbit/s dla kilku osob i bylo gut.

słaba jakośc dziwieku

jak dla mnie wystarczajaca, by mozna sie bylo dogadac

brak fullduplexu

What's that?

wymagane prawdziwe IP

Tylko jak chcesz postawic serwer. Jak jestescie w tym samym lanie, to mozna korzystac z wew. IP

Polecam Skype, brak powyższych wad i jest naprwede user friendly

Zarzuc jakimisciekawymi linkami o tym programie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej, to ze sprawdziles mks`em kompa nie oznacza ze nie masz wirusa tak na marginesie wspominajac! sprawdz karte dzwiekowa i czy nie ma jakiegos konfliktu przerwan w sprzecie;)

co do skype - RuLEz

ewentualnie ICQ, jakosc tez wypas a polaczenie zawsze jest na ICQ a nie jak to bywa na padlo-padlo:)

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi