m1xer Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Panowie mam pytanie... Mianowicie czyściłem dzisiaj wentyle w kompie bo zakurzone były, z racji tego za mam Fx5200 z takim radiatorem --> http://www.prolink.pl/trade/productview/466/130/ (z tym ze u mnie jest na 2koleczkach mocowany) mam na nim dołączony wentyl do dodatkowego chłodzenia. Problem jest taki ze sprzątając dzisiaj zauważyłem ze cały radiator się rusza i jest w części odklejony od rdzenia!! Ściągnąłem radiator, przeczyściłem, nałożyłem nową pastę (TITAN TTG-S104), złożyłem wszystko w całość... teraz moje pytanie czy to może bez obaw jechać na takiej paście?? I czy bardzo niebezpieczne jest to ze radiator się rusza?? (tzn. styka się na całej długości z rdzeniem karty, ale można go np. rękom troszke przesunąć) Obecnie siedzę na tym kompie i jest wszystko dobrze, 3dmark przeleciał bez błędów, karta (na dotyk) ciepła, radiator też. Czy może to tak zostać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Skoro producent tak wymyślił to raczej moze byc. Nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie ale nie powinno byc proplemu. Mój FX Ultimate działał jakis czas z wyłączonym wiatrakiem i nie występowały żadne anomalie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Crazy_Ivan a nie wiesz może gdzie i po ile można dostać takie oryginalne chłodzenie jak w Twojej Ultimate?? bo ten model co ja mam jest tak samo taktowany co Ulti (250/500) 64mb/124bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 To jest "zwykły" wiatraczek, coś podobnego mozna kupic w niemal każdym sklepie z cz. komp. oraz akcesoriami do modingu. W necie to np. 4max -> http://www.4max.pl/pgrupa.asp?gg=19&g=25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...