Raptor Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Kiedyś rozbierając swój zasilacz Enlight 300W znalazłem regulowany rezystor więc mam pytanie do czego on może być? Nie wiem czy jest 1 czy jest ich więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 trzeba sprawdizc doswiadczalnie podlacz pod zasilacz jakiegos starego HDD i miernikiem sprawdzaj czy podnosza sie jakies napiecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Regulowane rezystory sa niemalze w kazdym urzadzeniu elektronicznym. Twoje pytanie jest troche hmmmm......... tendencyjne. Jezeli jest on w zasilaczu to mozna podejzewac ze sluzy on do ustawiania jakiegos napiecia. Chociaz moze sluzyc do ustawiania punktu pracy tranzystorow lub jeszcze do czegos innego. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...