J@GODA Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Ostatnio zakupilem serwer Compaq w nastepujacym configu: Compaq Proliant 1600 6/350 plyta na BX440 2 x slot1, obslugujacam SDRAM DIMM 256MB SDRAM DIMM PC 133 ECC Compaq (128+64+32+32) kontroler Raid, Streamer, Cdrom, flopek Mam nastepujacy problem: dokupilem dwa procesory PIII 450Mhz (450/512/2) zwykle PIII Katmai, niestety po zamontowaniu ich, serwer nie wstaje, tzn, kreci wiatrakami, swieci diodami ale na monitorze jest ciemnosc (zintegrowana grafika PCI) mnoznik i magistrale mam ustawione prawidlowo (4.5x100), pamieci sa na 100% kompatybilne i sprawne, posiadam jednak tylko JEDEN modul zasilania VRM, koles ktory mi to sprzedawal (import z Niemiec) powiedzial ze powinno ruszyc na 1 module ale na plycie znajduja sie dwa gniazda do modulow VRM. Pytanie: 1)Aby uruchomic 2 procki musze miec 2 moduly VRM ? Czy wystarczy 1VRM ? 2)Jesli tak to czy uruchamiajac 2 CPU na 1 VRM moglem uszkodzic procka? Teraz nie moge uruchomic nawet 1 CPU gdyz nie mam terminatora:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@GODA Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Wszystko juz wiem, musze miec dwa moduly, koles nie dal mi dodatkowego modulu do compaqa, tylko dziwi mnie dlaczego nie dziala 1CPU i 1VRM???? Temat do zamkniecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...