Therion Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Mój dysk zachwouje się nieco dziwnie, ale po kolei: pewnego razu nie wystartował system zgłaszajc brak pliku ntdl...czy coś, miałem ogromne kłopty ze sformatowanie go i tworzeniem na nim partycji, fdisk nie startuje z tym dyskiem, partition magic wywalal bledy, dopiero fdisk (ten od partition magica) usunol wszystko i stworzyl nowe partycje, ale i tak system z niego nie startuje, fdisk go nie akceptuje, pod windowsem wszystko jest ok, widzi normalnie partycje itp mam barracude 120GB jakieś wskazowki co moge zrobic, przypuszczam ze wirus bo qmplowi sie podobnie zroilo, moze to przypadek bo u paru qmpli ten dysk byl z gory thnx za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Therion Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 nikt nie ma pomysłu? może da się zbootować z dyskietki tak żeby potem wybierała partycje startował z niej system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Ustawiles partycje podstawowa jako aktywna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Therion Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 oczywiscie, nie da sie zrobic bootowania poprze dyskietke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visca_el_Barca Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 wydaje mi się że przyczyny mogą być nastepujace : 1)sprawdz czy nie masz błedów logicznych na pierwszych sektorach plików bootowalnych 2)możliwe ze uszkodzony lub naruszona została struktura sektora MTF lub MDF - tam gdzie zapisywane sa informacje na temat dysku itp. najlepszym rozwiazaniem jest sciagniecie narzedzi diagnostycznych firmy Seagate , zrobic sobie dyskietke startową , nastepnie usunac wszystkie partycje pod dosem i zapiscic narzedzia diagnostyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Therion Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 hmm OK na www.segate.com nie moge nic znaleść, może przez moja słabo znajomośc ang, gdzie jeszcze moge poszukać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...