hot-dog Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Witam serdecznie, mam do skompilowania programik który potrzebuje takich plków nagłówkowych: #include <stdio.h> #include <string.h> #include <stdlib.h> #include <errno.h> #include <string.h> #include <netdb.h> #include <sys/types.h> #include <netinet/in.h> #include <sys/socket.h> #include <sys/wait.h> #include <unistd.h> #include <fcntl.h> nie mam napewno: netdb.h netinet/in.h /sys/socket.h /sys/wait.h unistd.h i tutaj prosba, zeby ktos mi powiedzial, albo wskazal gdzie moge je znalesc. Gdzies przeczytalem ze netdb.h mozna zastapic przez winsock2.h, ale nie wiem jak z reszta. Mam 2 kompilatory MS Visual Studio C++ 6.0 Pro i darmowy konsolowy ze strony microsoftu: Microsoft Visual C++ Toolkit 2003. Teorytycznie to czego szukam jest jednym z projektów na tej stronie, a konkrtenie jest to napisnane tutaj, z tym ze ich ftp'y siadly, jest tylko jeden mirror aktywny: ftp://sunsite.unc.edu. Na tym mirrorze albo tego nie ma albo ja jestem slepy. To chyba ma byc plik wsa_dev.zip (przynajmniej tak sie nazywa na stronie), a kazdy mirror z którego próbowalem go sciagnac nie działa. Bardzo prosze o pomoc. ==========================Edit====================== znalazłem plik wsa_dev.zpi ale tam nie ma tych plików. Jeszcze raz prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 yyy tak sobie sciagnac plikow .h i "wgrac" to poprostu sie nie da, nie zlinkuje Ci i tak potem. Pliki te to pliki do funkcji systemowych, musisz wykapowac jakie funkcje obsluguja i znalezc takie same na winde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot-dog Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 no ale to jest na winde program. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 uh, i w windzie sa sciezki do bibliotek w postaci /sys/costam.h? Jestem zaskoczony i sie zamykam bo myslalem ze to na unixa jest... :? Pod winde nigdy systemu nie programowalem wiec lepiej sie nie wypowiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Skad wytrzasnales taki program ?? Jesli to zostalo stworzone pod winde to moze to jest kod pod Borlandowskie srodowiska developerskie ?? (bo jakosc pod VS .NET 2003 nie mam polowy z tych bibliotek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Na moje niesprawne oko jest to perfidnie do line, wszystkie biblioteki sie zgadzaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Na moje niesprawne oko jest to perfidnie do line, wszystkie biblioteki sie zgadzaja.[OT] Ojć, a co Ci się stało? :P Zawsze można używać drugiego, może coś więcej zauważy... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot-dog Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 w sumie to sie ten shit rzeczywiscie kompiluje na linie... wprowadzili mnie w blad na stronie... no ale sie udało dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...