berdej Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Czy ktoś miał do czynienia z tymi dwoma zasiłkami? Chodzi mi o chałas. Bo ja mam Modecoma ISO-450P i jest on dla mnie trochę za głośny. Chociaż wielu ludzi pieje z zachwytu, że jest on niesłyszalny. Zastanawiam się czy nie zmienić na Chiefteca. Tylko proszę by nie odpowiadały osoby które mają Chiefteca, a nie miały styczności z Modecomem. Bo stwierdzenie że Chieftec jest supercichy jest tak subiektywne, że nic mi nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Czy ktoś miał do czynienia z tymi dwoma zasiłkami? Chodzi mi o chałas. Bo ja mam Modecoma ISO-450P i jest on dla mnie trochę za głośny. Chociaż wielu ludzi pieje z zachwytu, że jest on niesłyszalny. Zastanawiam się czy nie zmienić na Chiefteca. Tylko proszę by nie odpowiadały osoby które mają Chiefteca, a nie miały styczności z Modecomem. Bo stwierdzenie że Chieftec jest supercichy jest tak subiektywne, że nic mi nie da. jak jest za glosny to zmien wiatrak na papstaza 55zl i bedziesz mial super cihy :lol: po ci ty takie glupie pytania zadajesz? :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Po coraz papsta, kup zwykłemgo Arctica za 16zł i to załatwi problem. Jak sie postarasz to może uda sie gwary nie stracić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 karygodne bzdury... kto Was w koncu ukarze? zakladam Stowarzyszenie Obiektywnych Maniakow Ciszy berdej: nie mialem stycznosci z modecomem ale mam chiefteca wiec odpowiadac nie powinienem, ale skoro juz odpowiadam. Nie zmieniaj bo bedziesz zawiedziony, z tego co widze chiefy sa tak samo bezglosne jak wszystkie inne... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berdej Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 ste3an: A co ty myślisz, że wentyle Pabsta to zaczarowane cudo i dlatego chodzą dwa razy ciszej od innych? Cała cisza Pabstów polega na tym, że pobierają dwa razy mniej prądu i w związku z tym krecą się dwa razy wolniej. Ot cała filozofia. To ja mogę sobie diodę zenera wlutować za 3zł i będzie taki sam efekt. Tylko jeżeli producent ustawił wentyl na takie, a nie inne obroty, to chyba miał jakieś powody. Spowolnię i albo się uda, albo się zjara zasilacz. Dlatego wolę kupić zasilacz który jest zaprojektowany przez producenta do cichej pracy. Myślałem że taki jest Chieftec. dzi: No ja właśnie jestem maniakiem ciszy. Do proca mam układ automatycznej regulacji, więc kręci się około 1000obr. Wentyl wyciągający 80mm puszczony 5V i na karcie graficznej też duży wentyl idzie na 5V. W związku z tym zasiłka daje się we znaki. To co dla wielu ludziom wydaje się ciche dla mnie niestety nie jest. A ty masz tego Chiefteca z jednym wentylem? Bo te z dwoma to wiem że są głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Z dwoma mam bo po miesiacach badan i wypytywan stwierdzilem ze jest najcichszy (katastrofa :( ) Zreszta ja juz sie poddalem wiem, ze komputer akutlanie cichy byc nie moze i koniec, tak jakos robia je bez sensu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 ste3an: A co ty myślisz, że wentyle Pabsta to zaczarowane cudo i dlatego chodzą dwa razy ciszej od innych? Cała cisza Pabstów polega na tym, że pobierają dwa razy mniej prądu i w związku z tym krecą się dwa razy wolniej. Ot cała filozofia. To ja mogę sobie diodę zenera wlutować za 3zł i będzie taki sam efekt. Tylko jeżeli producent ustawił wentyl na takie, a nie inne obroty, to chyba miał jakieś powody. Spowolnię i albo się uda, albo się zjara zasilacz. Dlatego wolę kupić zasilacz który jest zaprojektowany przez producenta do cichej pracy. Myślałem że taki jest Chieftec. dzi: No ja właśnie jestem maniakiem ciszy. Do proca mam układ automatycznej regulacji, więc kręci się około 1000obr. Wentyl wyciągający 80mm puszczony 5V i na karcie graficznej też duży wentyl idzie na 5V. W związku z tym zasiłka daje się we znaki. To co dla wielu ludziom wydaje się ciche dla mnie niestety nie jest. A ty masz tego Chiefteca z jednym wentylem? Bo te z dwoma to wiem że są głośne. no co z tego 12decybeli buda wlokna weglowego zobacz jak pitt sobie chiefa wyciszyl to teraz dopiero ma ciha zasilke :twisted: a kolego na czym to polega to ty mn9ie nie ucz za jeszce wiesz zeby mnie uczyc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berdej Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 ste3an napisał: a kolego na czym to polega to ty mn9ie nie ucz za jeszce wiesz zeby mnie uczyc Ojej. Nie wiedziałem że jesteś takim super specjalistą w tym temacie, z ogromną wiedzą. Ciekawe tylko skoro jesteś taki dobry, to czemu moje normalne logiczne, sensowne pytanie zakwalifikowałeś do głupich, a dałeś na nie tak głupią odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...