Skocz do zawartości
marcinzg

FX 5200 wymienic na Ti4200??

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem ponowic pytanie, mianowicie:

jak rozpoznać jakie karta ma pamieci :?:

popatrzec na nie :P

spisac wszystkie oznaczenia

poszukac na forum, google, stronie producenta

Wszedlem na strone samsunga i okazalo sie, ze pamieci sa 4 ns, czyli sa to standardowe w tych modelach..., mam tylko nadzieje, ze uda sie dopchnac do 600 MHz, bo na tamtym FXie szly nawet troche wiecej wiec jestem dobrej mysli :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedlem na strone samsunga i okazalo sie, ze pamieci sa 4 ns, czyli sa to standardowe w tych modelach..., mam tylko nadzieje, ze uda sie dopchnac do 600 MHz, bo na tamtym FXie szly nawet troche wiecej wiec jestem dobrej mysli  :) .

no to jaza z oc, wrzuc wynik na orba i pochwal sie w tym topicu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jaza z oc, wrzuc wynik na orba i pochwal sie w tym topicu

No wlasnie chcialem sie za to zabrac ale najpierw chcialem zamontowac radiatorki, ktore mi zalegaja w szafce ;). Tylko, ze okazalo sie, ze radiator od GPU czesciowo zaslania pamieci i nie wiem czy jest sens przyklejac radiatory.

Poki co pamiatki ustawilem na 560 i wcale tak mocno sie nie grzeja :), czuje, ze do 600 spokojnie dojade ;),

Bede mial glownie problem ze zwiekszeniem taktowania rdzenia bo sie okropnie grzeje od spodu i jakos nie moge sie odwazyc na podniesie taktowania. Chyba zamowie artcic ceramique na dniach to moze cos pomoze bo nie wiem jak to moge dodatkowo schlodzic :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie,

po szczesliwym zakonczeniu roku znalazlem troche czasu zeby potestowac tego Ti 4200 i od razu pojawil sie problem...

Mianowicie chodzi o wyjsice TV, podlaczylem pod telewizor i ..... LIPA!!.

Obraz skladal sie z 3 obrazow i wogole bylo wszystko pomieszane, aktualnie chodze na detonatorach 43.45 i teraz nie wiem czy to wina sterow czy karte jest zje..na?!,

Dodam, ze na FXie wszystko chodzilo ok!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi