Skocz do zawartości
Piotr_Sz

Media Markt

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to prawda że monitory w media markt które stoją na wystawie po kilku miesiącach świecenia są pakowane w kartony i sprzedawane jako nowe.

Sa sprzedawane po nizszych cenach.... przynajmiej tak to powino byc ale jak jest naprawde... Ja tam nei kupuje w MediaM...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to prawda że monitory w media markt które stoją na wystawie po kilku miesiącach świecenia są pakowane w kartony i sprzedawane jako nowe.

Nie jako nowe, a jako sprzęt powystawowy, w dużo niższej cenie. Tak przynajmniej jest, ale czasem może być inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytaj Samhaina, ale jakoś wątpie, czy Ci odpowie :P

jakby mi ktos pokazal albo zapytal to bym odpowiedzial... wczesniej :P

no w sumie juz tam nie pracuje, a nie podpisywalem zadnego papieru o "milczenie"

tak sprzet czasem stoi po kilka miesiecy

NIE, zastanow sie KTO kupi sprzet zakurzony i porysowany (jak mi ktos bedzie wmawial ze sprzet stojacy 4 miesiace nie bedzie brudny i porysowany to nie uwierze - dosw mam :D) jako nowy? Chyba debil...

widac przeciez ze uzywane ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np u nas [szczecin] jak stało ileś tam samungów a najwyzszych pólkach to potem sprzedawali je po 600zł. WIEC 200ZŁ TANIEJ. Fakt prócz tego ze monitory bylo lekko wypalone [w sumie 2 lata non stop pracowaly] to nic im wiewcej nie bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... Media Markt. Przypomniała mi się sytuacja, jak niedawno byłem w Media Marktcie i widziałem rodzinkę (mama, tatuś i dzieciak) stojącą przed regałem z monitorami. Mama, pokazując na jeden z monitorów, akurat pytała się na poważnie sprzedawcy: "Proszę Pana, ile kosztuje ten komputer ??" :lol: :lol: :lol:

Właśnie takim ludziom, niezorientowanym w temacie, sprzedawcy z Media Markt wcisną każdy kit, sprzedadzą każdy chłam, a porysowany monitor z wystawy rzekomo zniszczy się w drodze do domu. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hyhy

wiesz ja tak nei robilem ale to juz inna kwestia hyhyhy

nie wszyscy znaja sie na wszystkim

a co do smiesznych sytuacji to:

na srodku marketu scena: mama, tata, corka, synek:

mama: ja ide na czajniki

tata: ja po dvd

cora: ja ide muzyki posluchac

synek: ja ide gry zobaczyc

mama: a pozniej pojedziemy do Auchan (czy jak sie to pisze)

zapomnialem dodac ze to byla niedziela kolo 12:00 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam nie wiem ale kumpel kupowal wystawowoy monit po bardzo kazyjnej cenie - wiec nie wiem czy pakuja je i sprzedaja jako nowe - monita, ktory stal kilka miesiecy czy nawet tygodni na polce wlaczony nie doczyscisz, nie ma tez takiego charakterystycnego zapaszku nowego sprzetu - nie sadze zeby komus oplacalo sie ryzykowac za kilak zlotych (dla firmy straty moga byc wieksze niz kilka zlotych zysku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W szczecinie mam kolesia w media i kilka rzeczy wystawowych kupilem TANIOooooooooo.

Min. monitor, kompa dla zonki(taki celeronik chyba 1.7giga ale jej pasjans chodzi :lol: za 800zl) , kino domowe philipsa warte 1800zl za 800, telewizor samsunga 28 cali wart 1400 zl za 600 zl.

Wiec chyba nie sprzedaja tego jako nowe.

Kupil bym wiecej ale takie towary w tych cenach to pracownicy zaraz wykupuja :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli traficie na w miarę kumatego sprzedawcę to na 99% kupicie coś z wystawy po obniżonej (spokojnie nawet 20%) cenie.

A jak macie kogoś znajomego to kupicie coś nowego jako z wystawy - oczywiście po obniżonej cenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W szczecinie mam kolesia w media i kilka rzeczy wystawowych kupilem TANIOooooooooo.

Min. monitor, kompa dla zonki(taki celeronik chyba 1.7giga ale jej pasjans chodzi :lol: za 800zl) , kino domowe philipsa warte 1800zl za 800, telewizor samsunga 28 cali wart 1400 zl za 600 zl.

Wiec chyba nie sprzedaja tego jako nowe.

Kupil bym wiecej ale takie towary w tych cenach to pracownicy zaraz wykupuja :(

Kurcze blaszka to widzę, że muszę się trochę pokrecić po Media i pogdać z kumplem co tam pracuje, może coś kupie po dobrej cenie i nie zabardzo używany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi