wadim Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Athlon 2000 Palomino nie wytrzymuje 148*12.5 (wiem ze dużo jak na niego) dałem mu napiecie 1.84 Temepraturka około 48 stopni i podczas uruchamiania windowsa (czarne logo) wyskoczył blue screen i reset teraz juz nawet nie wyskakuje. Wczesniej jak ustawiłem 148*12.5 na napieciu 1.76 to w biosie juz sie wieszał przy temp. 48 stopni. Coż moze być powodem?? czy słaba podkrecalność 2000XP PALOMINO czy moze jakieś komponenty komputera? Bo raczej nie temperatura/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Powodow moga byc tysiace tylko o czym tu gadac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 słaba podkręcalność palomino... ja wycisnąłem 148x12,5 przy 1,85V, ale nie było to w 100% stabilne... te procki już takie są, nie podkręcisz zbyt wiele. Strzelam, że seria AGOIA tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 MeHow - AGOIA chyba nie, bo to są t-redy A1, a nie Palomino. Palomino miało chyba czteroliterowe serie. Wadim - zmień Palomino na Durona 1,6GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 aj co ty mi mówisz :) miałem AGOIA XP2000+ PALOMINO :) AGOIA to właśnie była najlepsza seria palomino, gdyż z niej robiono 2000+, a jak ktoś trafił 1700+ AGOIA to był farciarz ;] miał z paluszkiem 2200+ po odblokowaniu mnożnika ;] ;] ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 148? ja mojego nie moge zmusić do stabilnego 140... mimo, że mój to AGOIA... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavras Wyżryn Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Ten model tak ma. Też mam palomino 2000 i stabilność kończy się na fsb 140. Przy 148 tak jak piszesz, niebieski ekran i koniec. (próbowałem z różnymi pamięciami i na dwóch róznych płytach)Tego procka nie opłaca się kręcić, chyba że potrzebujesz podgrzać pokój :D Mimo wszystko na Durona bym go nie wymienił. Lepiej już Athlon 0,13 mikrona różnica w cenie niewielka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 wiem, wiem... mówiono mi, że byłem farciarzem. Teraz tym procesorem cieszy się ktoś... jakis "allegrowicz" :> ... no i z coopershimem go opchnąłem ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...