>PePeK< Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Witam!!! Robię panel kontrolny i małe przeróbki frontu obudowy. Jak mam zrobić podświetlenie przełączników??? I żeby były obwódki świecące wokoło POWERu, albo coś w tym stylu. Proszę o jakieś pomysły, rady, fotki, schematy itd. P.S. Najlepiej jakby z diód, bo posiadam i jak najtaniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 chlopie, mnostwo o tym bylo i jest troszke nie na miejscu pytanie o takie cos bo mechl!n juz chyba z 1000 razy pokazywal swoja (imo najlepsza) metode na podswietlanie przelacznikow zajrzyj do jego topiku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 O Jezu odrazu najeżdzasz. Spoko koleś!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 wycinasz otworek w zaslepce na przelacznik/potencjometr, zakladasz go wokol niego podkladka z plexy a w niej przez zaslepke wstawione najlepiej 4 diody i po boolu,mozna tez dolozyc jakas nakladke metaowa i inne modyfikacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Dzięx ayem Spróbuje tego Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 kolejny zadowolony klient :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 wystarczy troche samemu ruszyc mózgiem i pomysł zawsze sie jakiś pojawi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 nom definitywnie nie jest to gra liniowanom definitywnie nie jest to gra liniowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 A jak zrobic, zeby to swiecilo po wylaczeniu kompa- cos jak standby w TV? Jest mozliwosc zrobienia czegos takiego bezposrednio z zasilacza (na ps/2 zasilanie idzie bez przerwy- myszak swieci, a nie mam jak sprawdzic na jakie kable jeszcze leci prad :/ )?? Przyszedl mi do glowy "malutki projekcik" i cos takiego by sie przydalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ja bym wyprowadził 220 poza zasilator i spłodził jakiś osobny zasilator specjalnie pod podświetlenie (trafo 2x12V na 10W, mostek ok. 2A, dwa kondzioły 1000uF/35V, LM7805 i 7812), ale to już trochę rzeźbienia. A na USB masz napięcie po wyłączeniu kompa? Bo jeśli tak, to może z płyty głównej pociągnąć 5V (byle nie obciążać za dużo)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 leci przecie z zasilatora +5Vsb (purple), ktory to kabelek wlasnie zdaje sie stendbajem jest ... np u mnie mozna z niego do 2.0A wyciskac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 leci przecie z zasilatora +5Vsb (purple), ktory to kabelek wlasnie zdaje sie stendbajem jest ... np u mnie mozna z niego do 2.0A wyciskac. To by bylo najs :D Jak dorwe tylko jakies narzedzia testowe typu miernik (nawet z tym u mnie krucho ostatnio ;) ) to popatrze. Na razie musze poszukac jakichs sensownych wylacznikow, albo zrobic :] Thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Faktycznie, da sie uzyskac takie napiecie na standby dzieki +5Vsb (jak juz napisal EZ_lo)- w mojej poprzedniej obudowie mialem zastosowany taki patent i zasilacz ciagle dycha (inna sprawa, ze to enermax 431Watt). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Chyba i ja pomyślę trochę nad tym standby i może wykorzystam to. :D THX!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...