xxx Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 mam 1000zł ma plyte +procek +wentyl na procek No i moje propozycje to 1-Abit ABIT NF7-SL rev.2.0- 420zł 2 AMD Athlon XP 2500+ /1833 Mhz/ 355zł 3Spire WhisperRock IV 50zl co o tym myslicie razem wyszło 825 zl sprzet napewno bede krecił do tak mysle 3200+ i wiecej juz nie dlatego mysle ze ten wentyl starczy(a jak nie ten to max do 100zł za wentyl moge dac) .reszta sprzetu bedzie taka jak z podpisu oprucz płyty i procka :) przejsciuwak mi nie jest potrzebna dlatrgo nie biore NF7-S bo reszta na płycie to to samo :) czy sa jakies roznice miedzy nimi czy tylko ta przejsciuwka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 ja masz 1000 to bierz abita nf7 SL 440zl barton mobile 460zl i WRIV 40zl (w necie po 37 sa nawet) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 cooler lepiej używane V7+ rozumiem że to co kupujesz ma zastąpić bigashita i zwykłego batrona, więc bierz mobile koniecznie 2500+ i NF7-SL, NF7-S ma problematyczne s-ata, nie wiem jak z ognistym drutem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ten zestaw co podał Chaos jest spox, więc jak masz możliwość to go bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasprzak Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 a co powiesz na Asusa A7N8X Deluxe i wlasnie Aero7 i na peno 2500+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 aja proponuje moj zestawik - DFI LanParty i Bartek 2500+ + WRIV :) ale ogolnie to jak hchcesz podkrecac i zmiescic w tym cooler to:ABIT NF-S + Bartek M 2500+ i moze gdzies uzywane zalman 7000Cu albo AlCu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 barton mobile 460zl MicroStar KT6 Delta-SR 289 zł- ThermalRight SLK-900A 179zł --------- 928 zł IHMO jest to najlepsze rozwiazanie - takie ja bym wybrał bo nf2 jest jak dlamnie zbyt kapryśny.VIA to sprawdzona stabilna konstrukcja.FSB 200 mhz bez problemu do osiagnięcia.Zwróć uwage jaki radiator poleciłem.Na nim dopiero się zaczyna podkręcanie.Musisz tylko dokupić dobry wiatrak 92x92 i jazda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 W drugim kompie używam Volcano 7+. Ale to coś to istna rakieta. Zarówno ilościom powietrza jakie przedmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e jak i hałasem :-) Jak dla mnie nie do wytrzymania... DLatego zostawiłem sam radiator i założyłem ultra silenta (wentyl) i jest git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 no to teraz to mam zagadke kazdy co innego :-) zobaczymy dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 barton mobile 460zl MicroStar KT6 Delta-SR 289 zł- ThermalRight SLK-900A 179zł --------- 928 zł IHMO jest to najlepsze rozwiazanie - takie ja bym wybrał bo nf2 jest jak dlamnie zbyt kapryśny.VIA to sprawdzona stabilna konstrukcja.FSB 200 mhz bez problemu do osiagnięcia.Zwróć uwage jaki radiator poleciłem.Na nim dopiero się zaczyna podkręcanie.Musisz tylko dokupić dobry wiatrak 92x92 i jazda. MSI sux .. niestabilne napiieca Vcore oszukujace czujniki grzejace sie mocno uklady pozatym jak kogos satysfakcjonuje FSB 200 to wiesz ;p ponizje 235 nie schodze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 3 kompy na msi złożyłem i każdy chodzi stabilnie jak skała na fsb 200 mhz.Moze trafiła Ci się lipna sztuka?? CHAOS-zrób test markiem jakimś np- 2003 i zobacz czy zwiększa Ci sie wydajność pomiędzy fsb 200 i 240.IHMO najlepiej podgonic timingami np. ja mam 2 2 2 11 i większego fsb mi nie potrzeba bo i tak mi klatek w grze nie przybędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 no i jeszcze troszke i znow wojna NF2 vs Via 600 :) ale jak do podkrecania to chyba NF2 Abita NF7-SL bo bdb wyposarzenie i bdb muze czego chciec wiecej :) No moze wygrania w totolotka :) wtedy to bym kazdemu z tweaka szesciopaka postwil :) i moze jakis prezencik do tego :) np 3200+ 64bit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 a co powiesz na Asusa A7N8X Deluxe i wlasnie Aero7 i na pewno 2500+ostatnio w Poznaniu alkoholizm sie szerzy...wiem bo mieszkam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 ale jak wojna :!: chodzi oto ze jak dlamnie fsb 200 mhz jest wystarczajace i napewno nie bedzie CI sie grało bardziej komfortowo na fsb 250 mhz :!: .TEN MSI tez ma serial ata i działa bez problemu.Masz 1000 zł, podałem Ci konfiga jakiego ja bym brał teraz i jakie chłodzenie-ale i tak chyba niewiesz co to za chłodzenie, więc poszukaj testów.Wybrałem VIA pod tym względem ze jest stabilniejsza od nf2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 sorki ale nie rob ze mnie jakiegos zielonego goscia znam sie bdb na kompach i tez je skladam dla kolesi ten temat załozyłem po to zebyscie mi doradzili a nie pouczli ze nie znam sie na chlodzeniu prockow bo sie znam i wiem ze ten wentyl jest bdb . Mam taka zasade ze zawsze przed jakims kupnem czegos was sie doradzam i zawsze dostaje odp i jestem z tego bardzo zadowolony ja tez zawsze prubuje pomuc komus kto sie pyta o cos a sie akurat na tym znam lub mialem z tym do czynienia to zawsze mu pomoge cos doradzajac . dlatego sie pytam o max 1000zl za procek, płyte + chłodzenie i kazda wasza wypowiedz dokladnie przeczytam ale bez pouczania ze sie nie znam na kompach :) pozdrowionka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 przeciez jak wol jest napisane ze plyta i proc maja chodzic ze sprzetem w podpisie a z takimi pamieciami i zasilaczem to moze chodzic wszystko a najlepiej 8KRAI od Epoxa :D fsb212 zarzucisz i bedzie wypasik ,pamieci na niskie timingi proca to Mobila jakiegos na 1.45v wiatrak na jaki tam zostanie ,ale na WC tez powinno starczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 nie pouczam, tak jakoś mi sie napisało (...)ze nie znam sie na chlodzeniu prockow bo sie znam i wiem ze ten wentyl jest bdb (...) to jest sam radiator :), wentyl musisz sam sobie dokupić, np. zalmana 92x92 na 5V jest niesłyszalny (łożyska ślizgowe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 3 kompy na msi złożyłem i każdy chodzi stabilnie jak skała na fsb 200 mhz.Moze trafiła Ci się lipna sztuka?? CHAOS-zrób test markiem jakimś np- 2003 i zobacz czy zwiększa Ci sie wydajność pomiędzy fsb 200 i 240.IHMO najlepiej podgonic timingami np. ja mam 2 2 2 11 i większego fsb mi nie potrzeba bo i tak mi klatek w grze nie przybędzie. ja skladalem kupe kompow na MSI bo pracuej w sklepie komputerowym jakbys niewidzial 3dmark03 nie zalezy nawet za bardzo od mhz proca a szczegolnie o fsb .. tylko od grafy a co do roznicy to na radku 9200 nie kreconym 3dmark 01 fsb 200 7200pkt fsb 246 7550pkt wiec przy grafach robiacych kolo 15k roznica pewnie jeszcze fajniejsza proponujac sprawdzaeni wydajnosci fsb w 3dmarku03 pokazujesz ze nie wiesz za duzo .. to tak jakbys chcial mi udowodnic wyzszosc widelca nad łyzeczką mówiac ze łyzeczką sie wcale nie je szybciej ziemniakow niz widelcem .. ale spróbuj widelcem zjesc zupe! ;P .. kleisz? nie bawiles sie wiekszym fsb niz 200 to sie nie wypowiadaj kochasiu .. pozatym kazdy wie z mark 03 nie korzysta tak z proca jak z GPU .. wystarczy tyle mhz zeby nie ograniczac karty i lecisz .. za to mark 01 juz lubi high fsb -> wyzsza przepustowosc ramu chodzi oto ze jak dlamnie fsb 200 mhz jest wystarczajace i napewno nie bedzie CI sie grało bardziej komfortowo na fsb 250 mhz :!:jak masz 512 czy wiecej ramu to nie ale jak sie ma 256 jak ja to wyzsza predkosc ramu bardzo milo wplywa na czas doczytywania .. po prostu jest króciutki np: w Painkillera na 256 ramu ludzie maja niezle swapowania a mi zapierdziela po 10sekunach od wgrania mapy .. prz procku w okolicach 2.2 - 2.3 ghz masz miejwiecej 3,6gb/s odczyt 1,25gb/s zapis predkosc robi swoje w dualu bylo by jeszcze 0,1gb wszedzie wiecej a to juz cos .. przy fsb 200 masz cos kolo 3gb/s odczyt, 1gb/s zapis nie sdzisz ze 600mb/s to duzy zysk? nie badz taki mądrala bo sam ponoc Vipa meczyles na gg bo na solteku miales problemy z fsb 200 ... zeby wypowiadac sie o wysokim fsb trzeba je najpierw miec i moc potestowac .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 barton mobile 460zl MicroStar KT6 Delta-SR 289 zł- ThermalRight SLK-900A 179zł --------- 928 zł IHMO jest to najlepsze rozwiazanie - takie ja bym wybrał bo nf2 jest jak dlamnie zbyt kapryśny.VIA to sprawdzona stabilna konstrukcja.FSB 200 mhz bez problemu do osiagnięcia.Zwróć uwage jaki radiator poleciłem.Na nim dopiero się zaczyna podkręcanie.Musisz tylko dokupić dobry wiatrak 92x92 i jazda. Na MSI kt600 nie mozna zmieniac mnożników na bartonie mobile!!! Ta płyta jest dobra ale jak chcesz max procka podkrecic do 2,2-2,3Ghz Powyżej płyta sobie nie radzi z napięciami. Moj kolega jest uparty i na tej płycie ma mobila podkreconego do 2,7Ghz ale nawet z zasilaczem chiwftec zamiast 12V ma 10,6V 8O i dziala to wszystko. Płyta nie jest w stanie podac tyle prądu. Jak juz brać MOBILE to tylko z ABITEM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 CHAOS - pomyłka, chodziło mi o marka 2001 bo w nim wynik zależy do procka duzo. Chodzi oto ze jak np. jakaś gra chodzi Ci 20 klatek to napewno nie bedzie Ci chodziła lepiej jak bedziesz miał 250 mhz fsb.Co do mojego solteka, badziew to badziew, ale męczyłem VIPA bo jak ustawiałem fsb 200 dla proca to pamieć zostawała na 166.Niewiedziałem nic o zmianie biosu.MAX co wycisnełem z tej płyty to 240 fsb na biosie jakimś specjalistycznym :] .Ale nie przyśpieszyło mi to gier, czy tam filmy nie chdoziły szybciej :P wiec to olałem, zmniejszyłem fsb na 200 mhz i ustawiłęm timingi cas 2 2 2 11 przy napieciu 2.6V. JODLASTY - niewiem max ile da się na tej mobo kręcić ale dla dwuch kumpli specjalnie złożyłem kompa na bartku 2500+ (jeszcze wtedy o mobile nie słyszałem) i brykają ładnie na fsb 200 2200 mhz i jest luzz.Co do tych 10.6V , zmierz miernikiem to bedziesz wiedział ile jest, bo softem to sobie można....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 CHAOS - pomyłka, chodziło mi o marka 2001 bo w nim wynik zależy do procka duzo.ehehe .. :ploom: no tojak w koncu zastanow sie .. nie ma roznicy w 2001? jak nie ma jak jest .. :twisted: :twisted: :twisted: nie przyśpieszyło mi to gier, czy tam filmy nie chdoziły szybciej :P wiec to olałem, zmniejszyłem fsb na 200 mhz i ustawiłęm timingi cas 2 2 2 11 przy napieciu 2.6V.to jest forum dla overclockerów wyciagajacych ostanie poty ze sprzetu an ie dla ludzi "przecie i tak mi nic nie te pare mhz" przeicez Vip tez moglby dzialac na 12.5x200 .. ale z "PEWNEGO OCZYWISTEGO" powodu wybiera 10x250 .. jak myslisz z jakiego? Fumfel ty sie czasem zastanow co piszesz i gdzie piszesz .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 JODLASTY - niewiem max ile da się na tej mobo kręcić ale dla dwuch kumpli specjalnie złożyłem kompa na bartku 2500+ (jeszcze wtedy o mobile nie słyszałem) i brykają ładnie na fsb 200 2200 mhz i jest luzz.Co do tych 10.6V , zmierz miernikiem to bedziesz wiedział ile jest, bo softem to sobie można....... To jest dobra płyta. Sam ja kiedyś miałem i kilka kompów na niej złożyłem. Ale tak jak mówiłem max do FSB 200 i 2,3Ghz i nie radzi sobie z Athlonem Mobile chodzi mi o mnożnik. Co do tych 10.6V , zmierz miernikiem to bedziesz wiedział ile jest, bo softem to sobie można....... Wcześniej na 2,2Ghz płyta pokazywała 12,04V, a na 2,7GHz 10,6V nawet jak mobo nie pokazuje dokładnie to i tak spadek jest bardzo duzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Chaos ale sie zadziorny zrobiles ostatnio 8) ......moja szkola :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 ja poprosze o podpis .. "Zły Tweakowiec" :) zadziornosc zadziornscią ale mowie prawde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 CHAOS - tak chodziło mi konkretnie o mhz a nie o magistrale.CZytaj uważnie...... Zapomniałem ze jestem na forum "wyciskaczy wszystkich soków"Każdy ma swoją pasję, jednak niektóze idą inną drogą i deż dobrą.Lepiej dobrze procka zakręcić niz bawić się magostralą co w przypadku nf2 nie jest zdrowe, patrz soltek VIPa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 chlopie nie sciemniaj .. pisales wyraznie ze fsb 250 mi nic w grach nie da ani w 3dmarku 2003 ...(co jest akurat prawda tyle ze potem zmineiles to na 3dmarka 2001) ... sam przeczytaj swoje posty ja rozumiem ze ci głupio ale nie rób ze mnie bałwana .. bo co post obracales kota ogonem .. zara sie okaze ze to ja mowilem ze w 3dmarku 2003 widac roziece wzgledem fsb .. :O co mi jeszcze wcisniesz? czytam twoje posty na forum i wiekszosc z nich obraca sie wokol "zmiez napiecai mienrikiem" .. sorry stary ale jak nie chcesz krecic max to daj looz a co do mhz a wysokeigo fsb to wiesz max na ac procek ktory mam zrobi 2370 czyli 10x237 wiesz ale wole 9.5x246 bo to rozniaca 30mhz w zegarze a w wydajnosci memek o wiele wiecej .. na przyszlosc: nie rob z ludzi bałwanow przyznaj sie do błędu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 ale do jakiego błędu koleś??Dało ci chociaż pare klatek więcej w grach większe fsb??Toze wolisz 250 fsb to twoja sprawa, ja wole zeby płyte mi pozyła dłużej i jade na 200 mhz.A przypomniało mi się jak miałem 256 ramu to wyzsze fsb mi nie pomagało w szybkości łądowania etapu np. w painkillerze, czy też nie przyspieszało mi po godzinie grania wyjscia do windowsa.No moze z jedną sekunde, ale i tak nie zauważalnie bo wychodził chyba z 30 sekund i ładował tak samo.Specjalnie dla ciebie zrobiłem test na marku 2001 : 13x167 ti: 2.5 3 4 11 - 12737 9.5x230 ti:2.5 3 4 11 - 13349 WOW - to chyba mi da z 30 klatek więcej a każdej grze :!: :lol: (fsb celowo 230 bo zmieniłem biosa na mniej kaprysnego niż ten do największych FSB na solteku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 soltek VIP'a zdechl bo go traktowalem modami i poprostu jakos mu sie tak umarlo :D ,Abit trzyma sie dzielnie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 odpal Q3 .. zoabcz roznice klatek duron 850 8.5x100 120 klatek na gf2mx tenze sam duron 6x164 165klatek .. jak nie wiesz jakie maja znaczenie klatki w q3 to nic nie pisz .. nie chodiz o ilosc klatek max .. szybszy ram daje ci wiekszy transfer i uzyskujesz przez to krotsze doczyty co za tym idzie minimalny fps spada mniej .. co 60-80 klatek max fpsu nie robi mi roznicy .. ale min. fps 5 a 10 fps tak zal mi ciebie stary .. nie krece dla 3dmarka .. ja u siebie widze roznice .. nie widzisz u siebie? coz moze masz denne mobo :P lubisz fsb 200? starcza ci? to idz sie bawic do innej piaskownicy .. bo tutaj więksi chlopcy "graja w noża", my juz babek nie lepimy .. soltek VIP'a zdechl bo go traktowalem modami i poprostu jakos mu sie tak umarlo :D ,Abit trzyma sie dzielnie 8)abit = pure power :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 boze panowie SPOKOJNIE :) ale sie narobiło jednak zdecyduje sie na Abita Bartka 2500+ bo M u mnie nie ma i WR 4 :) dzieki za wypowiedzi ale pewnie dalej bedzie sie tocztc bujka miedzy wami :) Miłej pogaduszki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...