Chaos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 pisalem ci PW .. poszukaj sobie mobila .. wiele lepiej sie kreci ... Abit = dobry wybór a jak juz kupujesz zwyklego bartka i zostanie ci wiecej kasy na wiatrak to polecam kliknij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 odpal Q3 .. zoabcz roznice klatek duron 850 8.5x100 120 klatek na gf2mx tenze sam duron 6x164 165klatek .. jak nie wiesz jakie maja znaczenie klatki w q3 to nic nie pisz .. nie chodiz o ilosc klatek max .. szybszy ram daje ci wiekszy transfer i uzyskujesz przez to krotsze doczyty co za tym idzie minimalny fps spada mniej .. co 60-80 klatek max fpsu nie robi mi roznicy .. ale min. fps 5 a 10 fps tak zal mi ciebie stary .. nie krece dla 3dmarka .. ja u siebie widze roznice .. nie widzisz u siebie? coz moze masz denne mobo :P lubisz fsb 200? starcza ci? to idz sie bawic do innej piaskownicy .. bo tutaj więksi chlopcy "graja w noża", my juz babek nie lepimy .. soltek VIP'a zdechl bo go traktowalem modami i poprostu jakos mu sie tak umarlo :D ,Abit trzyma sie dzielnie 8)abit = pure power :) BRAWO, niema to jak porównanie do 5-cio letniej gry.POrównaj ile ci da zwiększenie fsb w ut2004 lub farcry chłopcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 odpal Q3 .. zoabcz roznice klatek duron 850 8.5x100 120 klatek na gf2mx tenze sam duron 6x164 165klatek .. jak nie wiesz jakie maja znaczenie klatki w q3 to nic nie pisz .. w zasadzie ta gra jest z zeszłego wieku ... odpal np far cry i zobacz jaką będziesz miał wtedy różnicę ... założe się że nie będzie ona kolosalna nie chodiz o ilosc klatek max .. szybszy ram daje ci wiekszy transfer i uzyskujesz przez to krotsze doczyty co za tym idzie minimalny fps spada mniej jeśli tak ciebie rajcują fps w grze to najwidoczniej nie dojrzałeś jeszcze do tego by wyjść z piaskownicy i przestać zajmować się <span style="color:red;">[ciach!]</span>łami lubisz fsb 200? starcza ci? to idz sie bawic do innej piaskownicy .. bo tutaj więksi chlopcy "graja w noża", my juz babek nie lepimy .. akurat ten dział tego forum ma w opisie "Wszystko o procesorach AMD i płytach głównych przeznaczonych dla nich" .. nie ma tutaj nic o podkręcaniu ... od tego jest inny dział .. powinieneś go szybko znaleźć .. dzięki fsb 247 powinno ci to zająć około 0.045 s szybciej niż komuś na marnych lamerskich 200 mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 ok .. to po co wogole zwiekszasz FSB? przecie zmiana za 133 na 166 czy 200 tez nie da ci 30klatek .. i w farcry nie bedziesz mial wiecej .. wiec czemu nie sic dalej? na 233 czy 250? skoro kazdy krok dodatkowo zwieksza wydajnosc? ale gadanie.. .. wręcz pier...nie a jak jzu o Farcry to na swoim sprzecie przeszlem farcry i nie mialem all na low mimo ze ludzie krzycza ze na 256 mb ramu i radku 9000/9200 nie da sie grac .. no to sorry .. napewno mam super wersje radeona .. a fsb nic mi nie dalo --------------------- 1. nie rajcuja mnie fpsy tlyko gry (i to tez coraz mniej) wiecje fps pozwala mi sie cieszyc plynniejsz grą 2. nie powiedzialem ze fsb 200 jest lamerskie .. sam se wciskasz kit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Panowie konczcie z tymi przepychankami slownymi,bo schlastam ten temat i tyle z tego bedzie dobrego. Chaos ale masz wredna nature :D .....jednak prosze abys trzymal ja na wodzy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 yy .. no ale powiedz ze źle mowie .. jesli nie mam racji to sie zamkne :P a tak serio to nie chce mi sie kłocic .. i tak wiem ze mam racje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 yy .. no ale powiedz ze źle mowie .. jesli nie mam racji to sie zamkne :P a tak serio to nie chce mi sie kłocic .. i tak wiem ze mam racje czyli dysputa z tobą jest całkowicie bezcelowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 prosilbym wszystkich "magistraloonanistow" o spokoj :D prawda jest taka ze wyzsza magistrala daje wieksza wydajnosc ale ktos zapomnial ze zeby ciagnac na fsb250 to trzeba miec do tego pamieci oprucz tego EV6 zostala stworzona do pracy z zegarem max 200MHz i jak pokazuja najnowsze plyty glowne to tak jest bo malo ktore jada na fsb250 co i tak juz smyra kontroler pamieci i zaczynaja sie schody ,a takie schody moga sie zakonczyc nie wyzsza wydajnoscia a cieciami w grach - wlasnie przez zbyt wielkie wysrubowanie przepustowosci (pomijajac niewytrzymywanie pamieci) wiec proponuje zakonczyc spory na fsb225 ktore najprawdopodobniej nie ma zadnych problemow przekraczania specyfikacji EV6 (wszystko da sie podkrecic -problem tylko do jakiej wartosci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 yy .. no ale powiedz ze źle mowie .. jesli nie mam racji to sie zamkne :P a tak serio to nie chce mi sie kłocic .. i tak wiem ze mam racje czyli dysputa z tobą jest całkowicie bezcelowa :) :lol: Powalona sprawa bo dałem przykład jakiego ja bym kompa teraz składał a tu taka jadka powstała.Duży nacisk położyłem na chłodzenie bo jak wiemy jestr bardzo wydajne i przyszłościowe i kosztuje nie mało. KGB - racja, pamieći też trzeba miec "ostre" zeby tyle pociagnąć. a jak jzu o Farcry to na swoim sprzecie przeszlem farcry i nie mialem all na low mimo ze ludzie krzycza ze na 256 mb ramu i radku 9000/9200 nie da sie grac .. no to sorry .. napewno mam super wersje radeona .. a fsb nic mi nie dalo Przeszedłeś ale sam przyznaj ze na 256 ramu to bardzo c.h.u.j.o.w.o chodzi ta gra i moge ci gwarantować ze wyższe fsb ci nie pomoże bo jak pare tygodni temu miałem też 256 ramu to wyzsza magistrala mi w niczym nie pomogła.Czy to 200 mhz czy 230 czy 240 mhz fsb, gra sie ładowała tak samo i z gry sie wychodziło tak samo.I klatek ez mi jakos nie przybywało więcej. EDIT: Przypomniało mi się jak miałem demko farcry i stresowałem się ze mam mało ramu.POżyczyłem od kumpla 512 ramu hynix 266 mhz.Swoją kość wyciągnełem i podkręciłem pamiec max na 190 mhz przy timingach (lipnych jak cholera) cas 2.5 6 6 11.I mimo niższej magostrali klatek miałem prawie tyle samo a komfort gry sie zwiększył(dalej to nie było to bo ta gra potrzebuje multo pamieci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 ja juz skonczylem z Tematem .. wam tez polecam .. prawda jest taka ze dopóki nie znasz smaku czegos to nie pragniesz tego tak bardoz jak jzu znasz jego smak .. :) starczy PAX PANOWIE :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...