Mrozpa Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Witam, Mam pytanie dotyczące właśnie tej karty, nie wiem jakie powinna ona mieć taktowanie pamięci i rdzenia, w AIDA rzeczywiste taktowanie rdzenia procesora to 234; a rzeczywiste taktowanie pamięci to 400 , natomiast w necie znalazłem następujące info ,że 3D Blaster FX 5600 ultra jest taktowana oryginalnie w 2D 235/800 a w 3D 400/800 Więc jak to jest, z tym taktowaniem, dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 no ddr czyli 2x400=800 a w 3d przelacza sie na wyzsze taktowanie ,.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 ok, a co w przypadku podkręcania tej karty, jak wiadmo krecenie odbywa sie w 2D, wiec jak bedą wygladaly przetaktowane ustawienia karty w 3D.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 nie wiem , moze w sterach da sie wlaczyc tryb 3d , popatrz na stronie producenta moze cos pisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Oprogramowanie poprawnie obsługujące FX'y pozwala na osobne ustawienia taktowania dla 2D i 3D(Mozna to ustawić też w sterownikach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 czy moglbys podac o jakie oprogramowanie chodzi, karta jest wersji BOX i zadnych dodatkowych progsów nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 zainstaluj forceware 53.03 potem tweaker nv hardpage i w nim odblokuj funkcje(sa wypisane na pierwszym ekranie tweaka),potem wejdź w ustawienia ekran>gf>overclocking>włącz autodetect(będziesz wiedział jaka jest bezpieczna wartość taktowania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 zainstaluj forceware 53.03 potem tweaker nv hardpage i w nim odblokuj funkcje(sa wypisane na pierwszym ekranie tweaka),potem wejdź w ustawienia ekran>gf>overclocking>włącz autodetect(będziesz wiedział jaka jest bezpieczna wartość taktowania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...