Shakell Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 w życiu nie będe miał długich.... nie podoba mi się to po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 heh a ja zapuszczam hery xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Kurcze też tak chcę jak el_gringo_dado :)...tempo rośnięcia włosów to jakieś 2cm/miech u mnie :(... w życiu nie będe miał długich.... nie podoba mi się to po prostu. Jak przychodziłem do LO miałem dokładnie takie samo zdanie...potem kumpel zaczął zapuszczać i jakoś tak wyszło że ja też chcę...początkowo mi się domownicy burzyli...później im przeszło...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Prawdą jest, że krótsze włosy szybciej rosną, potem dochodzi się do pewnej długości i.... ciężko zauważy różnicę, dlatego ja nie pójdę do fryzjera teraz przez jakieś 2 lata, a od września robi notatki na kompie. :P Dzień, miesiąc, rok i długość najdłuższego pasemka włosów. Coprawda u mnie i tak tego nie widać, bo końcówki mi się kręcą, ale cóż, im większa szopa tym lepsza. (zazwyczaj słyszę, że wyglądam jak Szopen po męczącym występie) Choć najgorszy dla mnie jest deszcz, wtedy mam na głowie mnóstwo cienkich, pozwijanych pasemek. :P Wygląda to dziwnie. No i pielęgnacje tej fryzy, bez codziennego mycia firmowym Head & Shoulders nie da rady :-) (przetestowałem mnóstwo szamponów, każdy rodzaj chyba jaki istnieje: do włosów zniszczonych i przetłuszczających głównie). Choć jakość wody też się liczy (najgorzej w górach, nad morzem najlepiej, u mnie na Ślasku pośrodku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 A co ma męskość do długości włosów? To tak jak kolor oczu, czy włosów przykładać do wrażliwości na piękno. Jedni są bardziej inni mniej. Jednym się podobaja długie, innym krótsze, innym łysinka. Tak samo u dziewczyn - jedne lecą na łysych, drugie na takich z dłuższymi, a inne na tych z całkiem pokaźną długością. O gustach sie nie dyskutuje. Niestety, masa stereotypów wchodzi często w grę: * Długie = Metalowiec / Informaty & Brudne i śmierdzące; * Łysy = Dresiarz, zbir, "kark". To trochę śmieszne tak "szufladkować" po jednej cesze. Ogólnie jak ktoś myje, dba, umie je uczesać lub użyc żelu / lakieru - to nie ma to żadnego wpływy na męskosć - może tylko wzmocnic lub osłabić swoją "atrakcyjnosć fizyczną" w oczach innych ludzi. Tyle ode mnie - osobiście mam krótkie - ale bez przesady - kombinuje z żelem na "artystyczny nieład" i dobrze mi z tym. Mój brat z kolei - lat 14 - ma takie do ramion - i tez mu z tym dobrze. Więc to po prostu kwestia upodobania - a z męskością ma tyle wspólnego co nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Choć jakość wody też się liczy najgorzej w górach, nad morzem najlepiej, u mnie na Ślasku pośrodku).Dokładnie Jak siedziałem nad morzem 10 dni to wogółe nie używałem szamponu (tylko kompiel w morzu 2-3 razy dziennie, normalnie mam nawyk mycia co 2 dzień) a włoski były w zajebistej kondycji (świeżutkie i ogarnięte) aż byłem w szkou do tego sterczały jakbym na nie cały lakier wypskiał :D- może to morska sól albo czyste powietze? Wracam na mazowsze i po 2 dniach już czuje sie niekomfortowo ... do bani :| Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Nie będe niskozmineralizowanej mineralki wylewał na siebie. :P Tylko dlatego, że tu kamień i inny syf w wodzie. Cóż, ja się już przyzwyczaiłem do codziennego mycia włosów (taki rytuał, pierw włosy, a czasem jeszcze maseczka na twarz oczyszczająca). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 hehe .. odkopali temat ;] w sumie moj .. a zeby bylo smieszniej od zeszlego maja mam juz krotkie :P temat byl zalozony dla jaj .. wystarczy przeczytac pierwszy post.. pomysl jego założenia powstal w innym temacie a odpowiedza zawarta na pytanie w temacie jest prosta NIE WLOSY CZYNIA MEŻCZYZNE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Idotyzm. I ze az 7 stron ma ten temat. Prawdziwy fact to czesto łysol.. nie zeby miał stracic włosy ale je goli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Idotyzm. I ze az 7 stron ma ten temat.Często z głupiego tematu mozna wyciagnąc ciekawe wnioski :D może i sam pomysł na taki topik był z lekka ironiczny ale sama debata trzyma sie kupy bo walczymy w ten spsób ze stereotypamni :wink: Prawdziwy fact to czesto łysol.. nie zeby miał stracic włosy ale je goli ;)Powiedz to Conanowi :D Ps. od siebie dodam że granie na gitarze mając krótkie hery jest dupne :D a Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Ps. od siebie dodam że granie na gitarze mając krótkie hery jest dupne :D a :lol2: Powiedz mi że nie ściąłbyś włosów żeby grać tak jak ten łysol albo ten :lol2: Jakoś sobie łysole radzą i machają (przynajmniej Kerry ;P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Hehe wiedziałem że ktoś odpisze i poda te dwa przykłady :D wyjątki potwierdzaja regułe :D no pomijam Black Metal gdzie jest troche łysoli :D Satriani niestety wyłysiał a kiedyś miał dłuuugie hery i nagrywał lepsze albumy :wink: Kerry jest łysy ale nadrabia brodą - równowaga musi być - pod pachami ma podobno warkoczyki buehehe Ps. Ten post był lekko zbyciarski :] Ps2. Kerry Vs Joe - hehe - nie ma porównania Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visual Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 -Caleb-: John Petrucci miał krótsze włosy i jakoś gorzej nie grał :P To że granie na gitarze z krótkimi włosami jest dupne to taki powiedzmy 'stereotyp' gitarzysty :P Wszystko jedno jakie masz wlosy, chyba nie grasz włosami, tylko rękami ;) A czasem długie włosy mogą przeszkadzać w graniu (przesłaniając gryf naprzykład :P). Sam zacząłem jakiś miesiąc temu zapuszczać :) Zobaczymy jak to wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 mialem kiedys dlugie ( kolo 40cm) ale zaczeły wypadac i generalnie już łysieje :P teraz raczej krotkie bo po co mam nosić dlugie siano (ani zdrowe) ani ladnie juz nie wyglada.;] a czy powoduje to czy facet jest mniej czy bardziej meski? to chyba jednak nie od włosow zalezy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 ja swoje 40centymetrowki scielem ze 2 tygodnie temu...ostatnio krotkie wlosy mialem 7 lat temu... a tak na krotko to chyba dopiero 3 czy 4 razy bylem scinany przez 20 lat ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balrogPL Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 A ja dlugie wloski mam tak zaraz za lopatki <na mokro> i zapuszczalem je chyba ... 3 razy za 4 sie udalo dopiero, no bo po 1 mamusia byla niezadowolona <nadal marudzi ze na umywalce jest ich pelno z rana>, po drugie w szkole <gimn> ze mnie smiali, po 3 niepamietam, zaczalem zapuszczac znow po skonczeniu gimn i tak juz 4 latka mam dlugie :) myje je co 2 dni szamponem Timotei reflex czy cus i kazdy mowi ze sa swietne :) i super utrzymane a ja je tylko myje haha ;) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Kiedyś kumpel mi opowiadał taką historyjkę :D : Idzie sobie z kumplami i przednim idzie jakaś laska. No wieć mówi że capnął ja za tylną część ciała :) na to ona się odwraca a okazuje się że to facet, niezły metal! :lol2: Panowie, trzeba uważać za co sie łapie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 To ciekawe ze tak 'jakies laski' sobie za tylek lapie. Ale wtopa niezla :lol:. Heh mam znajomego ktory przed wakacjami mial krotkie wlosy (zaczal juz troche zapuszczac w maju), nie widzialem go w wakacje i strasznie wlosy mu urosly - okazalo sie ze wyglada w nich super i po prostu mu pasuja. Inny czlowiek wrecz ;]. Jednemu pasuja takie drugiemu takie. Mozna by powiedziec, ze w krotkich wlosach wygladal strasznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Baty są ok po maturce znowu zaczynam zapuszczać :lol: narazie jak to zwą artystyczny nieład mam;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Melon Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Ja też mam długie,blond długie.Ostatnio jade sobie autobusem do domu,nagle słysze głos babci za sobą-"Przepraszam,nie wie pani,czy autobus zatrzymuje się przy dworcu?" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Heh ;) mojego kumpel miał ostatnio podobną akcję, babka go o godzinę zapytała :) zaczyna mi się szopa robić na głowie...grr jak ja tego nie lubię ;/ ... znacie jakieś sposoby na szybsze rośnięcie włosów ?...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Heh ;) mojego kumpel miał ostatnio podobną akcję, babka go o godzinę zapytała :) zaczyna mi się szopa robić na głowie...grr jak ja tego nie lubię ;/ ... znacie jakieś sposoby na szybsze rośnięcie włosów ?...:) Nie ma skutecznych sposobów. Ewentualnie jedz dużo białka ma to niewielkie znaczenie ale ma wytrwałosci zycze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 No to ja tez sie pochwale swoimi wlosami :P Najpierw mialem krotkie (5-10mm) i bylo niezle :razz: ale stwierdzilem ze chce miec dlugie i zapuscilem :rolleyes: teraz mam ok 5 cm za ramiona i tez nie jest zle :wink: . Smieszy mnie troche to ze czasem jak ide sobie chodnikiem i ida jakies dresiki to slysze np "me ta li ka" albo inne w tym stylu chociaz nie slucham nawet metalu :? Jakos tak ludzie wbili sobie do glowy taki steroetyp ze dlugie wlosy=metalowiec... Wracajac do tematu jak juz bylo napisane wlosy nie maja nic do meskosci :-| Kazdy nosi tak jak mu wygodniej. Mi akutat pasuja i takie i takie :) P.S Mam tylko pewien problem, mianowicie zaraz kolo przedzialka (albo czegos na jego ksztalt :lol: ) wyrastaja mi czasem krecone wlosy :mad: (a normalnie mam prosto-falowane :D ) co z nimi robic? wyrywac to to? <_< P.S 2 Niedawno mialem sen ze sobie scialem- obudzilem sie zdenerwowany i juz wiem ze przez kilka lat ich nie zetne :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ja mam jakos do ramion , mi tam nie przeszkadzaja lubie je ,zrobilem sobie dreda z tylu tzn mama mi zrobila i nawet fajnie wyglada,ale wkurzaja mnie teksty kolegow z klasy kiedy zetne te wlosy moja sprawa nikogo to nie powinno obchodzic. Czesta zdaza mi sie ze jakies babcie albo menele myla mnie z kobieta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 P.S Mam tylko pewien problem, mianowicie zaraz kolo przedzialka (albo czegos na jego ksztalt :lol: ) wyrastaja mi czasem krecone wlosy :mad: (a normalnie mam prosto-falowane :D ) co z nimi robic? wyrywac to to? <_<nie wyrywa sie chyba tego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...