Skocz do zawartości
latarnikmz

Thorton 2200 za 275 zł. Warto? Warto! Pierwsze wrażenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Ukruszyłem rdzen w poprzednim procku i muszę jakiś kupić.

Używane odpadają. Mam pytanie czy 275 zł za A2200 na rdzeniu Thortona to dobra cena.Procek nowy ze sklepu. Utargowałem 15 ale dalej nie wiem czy warto. Chciałem brac 2000 ale nie mieli. Prosze o pomoc bo chyba go kupuje dzisiaj koło 16-tej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj chyba nie, miałem D1600 i padł mi gdy chciałem L2 odblokować, teraz rdzen ukruszyłem i chyba siade na [gluteus maximus] z kręceniem.

PS.: Przynajmniej na jakis czas jak mi ręce przestaną sie trząść przy zakładaniu coolera!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kupiłem. Oczywiście zablokowany 50 tydz.03.

To mój pierwszy Athlon (poprzednio 4 Durony), zaskoczony jestem podkręcalnościa. bez podnoszenia napięcia poszedł na FSB155 (2600+) po dodaniu 5% FSB160 (2700+). I to by było tyle plusów.

Poza tym myslałem, że bedzie wydajniejszy od D1800, a tu w 3dMarkach wynik ten sam przy tej samej częstotliwosci (róznice 20-50 to nie róznice), w grach nie ma róznicy w FPS. Pewnie to 256KB L2 daje cos pod windą jak sie uruchomi Office, AutoCada itp.

Edit: Jest różnica :) , podkręcony D1800 a podkręcony A2200+ to niebo i ziemia. Jest super :!:

Ogólnie spoko :) dałem 70 zł wiecej od D1800 to chyba nie za wiele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi