ptys Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 papier to podstawa ,i nie od rodzinnego tylko od specjalisty , swoją drogą po co iść do wojska , to strata czasu i potencjalnych pieniędzy , jak kwachu chce wlczyć w IRAKU razem z ukochanymi amerykanami u boku to nich sam tam jedzie j.e.b.a.ć wojsko, kwacha i cały ten skorumpowany system , który jest nastawiony na wyzysk ludzi i rozgrabinie tego co zostało z POLSKI ps. wiem że wielu zarzuci mi nacjonalizm , ale powiem krótko jestem nacjonalistom i jak widze to co się dzieje (miedzy innymi to że skracają służbę wojskową poniżej 12-mieś. po to aby nie wypłacać rezerwistą zasiłków ) to rozpierdala mnie od środka patrząc w telewizji na te zakłamane mordy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Dobra bylem im zaniesc ten kwitek ze szkoly i poszlo bardzo dobrze nawet az za bardzo ! Wygladalo to tak : wchodze do budynku tam siedzi jakis gosciu w okienku ktory otwiera kraty(zeby wejsc dalej ) , ja do niego ze przyszedlem wyjasnic ta sprawe , ze sie ucze .A on do mnie : Prosze to pokazac . Ja mu podaje swistek ze szkoly a on mowi OK to wszystko . Ja zdziwiony ;) sie pytam o co chodzi .A on do mnie : Prosze we wrzesniu przyniesc papier z nowej szkoly Mam nadzieje ze to koniec problemow Dziwne- w WKU, przy kracie siedzą zazwyczaj zwykłe szweje z zasadniczej- nie oni są od rozpatrywania takich spraw- są od wpuszczania. Zadzwoń lepiej do tego WKU i spytaj się czy aby na pewno świstek dotarł do osoby kompetentnej. Tylko ze ja wczoraj dzwonilem wlasnie do WKU i ten gosciu z od krat odebral i powiedzial mi zebym przyszedl .Wiec wiesz : znam jeden nr telefonu znow trafie na tego goscia i co powiem ?? Ej uwazam ze jestes szleja daj mi kogos kompetentnego ??? :D Gosciu wygladal na troche powazniejszego niz z zasadniczej : mial ponad 40 lat i powiedzial ze ten moj swistek wlozy do akt . I w ogole duzo wiary bylo rano , zeby dac te swistki wiec mysle ze nie bedzie zle ! W sumie ja musze wytrzymac do 15 lipca wtedy mam nadzieje bede juz na uczelni . ACHA TERAZ WAZNE PYTANIE ODNOSNIE TEGO JAKBY SIE JEDNAK DO MNIE PRZYCZEPILI !! Spodziewam sie ze z tej policealnej mnie tak wywala w po 6 czerwcabo nie zdam egz. Czy moga mnie jeszcze wtedy zagarnac ?? Czy fakt ze pobierialem nauke przez 2 semestr daje mi odroczke i czas na znalezienie nowej szkoly ?? Mysle ze to powinno wystarczyc , bo jest duzo studentow , ktorzy tez rezygnuja na 2 semestrze i nie zdaja egz i ich wojo raczej nie chwyta , maja czas do pazdziernika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 ACHA TERAZ WAZNE PYTANIE ODNOSNIE TEGO JAKBY SIE JEDNAK DO MNIE PRZYCZEPILI !! Spodziewam sie ze z tej policealnej mnie tak wywala w po 6 czerwcabo nie zdam egz. Czy moga mnie jeszcze wtedy zagarnac ?? Czy fakt ze pobierialem nauke przez 2 semestr daje mi odroczke i czas na znalezienie nowej szkoly ?? Mysle ze to powinno wystarczyc , bo jest duzo studentow , ktorzy tez rezygnuja na 2 semestrze i nie zdaja egz i ich wojo raczej nie chwyta , maja czas do pazdziernika Chodzisz do szkoly nie po to by sie uczyc lecz by ominac wojska? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 mrnt to nie tak !! do obecnej szkoly rzeczywiscie chodze zeby sie zabezpieczyc przed wojem , ale moje ambicje sa wieksze niz szkola policealna . Do tej pory studiowalem Informe dzienne ale nie podolalem cholernie trudniej jak dla mnie elektronice i mnie wywalili ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 A tak z ciekawosci spytam takie chodzenie to nie jest wieksza strata czasu i pieniedzy niz samo wojsko? Zreszta co za problem isc do woja wyjsc i wrocic na studia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 mrnt ano to jest duzy problem . Przeciez nie moge zrobic tak ze jak w lutym mnie skreslilil to pojde sobie do woja od lutego do czerwca a pozniej sie zwolnie na egzaminy ! A jakbym mial isc na te 9 miesiecy to juz musialbym zdawac za rok na studia a za rok to nie wiadomo co bedzie bo nowa matura itd. A ja drugi raz nie chce zdawac matury - POLAKA ! Wiec nie wiadomo jak to bedzie ! Wole zdac w tym roku i juz ta AE chce skonczyc Przyznam sie ze na Informe poszedlem bardziej z mody niz z zamilowania . Bo komputery i ich pochodne lubie ale to jest zupelnie co innego jak informa na PP . Madry Polak po szkodzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 mrnt a co do straty pieniedzy to nie jest to strata bo szkole policealna mamy w Poznaniu za darmo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Ale przeciez napisales juz ze jestes przekonany ze tych egzaminow nie zdasz? Nie rozumiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 mrnt nie zdam egzaminow w SZKOLE POLICEALNEJ a egzaminy na studia mam nadzieje ze zdam :D . Mam jeszcze ponad miesiac na ciezka nauke bo troche sie juz zapomnialo ale mysle ze bedzie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 niema to jak technikum :) jeszcze rok mam z głowy armie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 niema to jak technikum :) jeszcze rok mam z głowy armie 8)ten rok bardzo szybko zleci , uwiez mi ,,, obrona matura , niezdane egzaminy na studia i w kamasze :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Nie zdasz egzaminow w szkole policealnej a wybierasz sie na trudniejsze studia? Nie czaje. A zreszta dlaczego w ogole wybrales sie do szkoly policealnej skoro planujesz isc na studia jakos nielogiczne to dla mnie? A ja drugi raz nie chce zdawac matury - POLAKA Dlaczego mature zdawac drugi raz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 mrnt np dlatego zeby jak sie wojo przyczepi dac im taki swistek jak im dalem . Nie zdam egzaminow bo chodzilem tam tylko zeby chodzic - czyli wychodzi ze nie za bardzo chodzilem ;) A z ta matura to dotyczy tego ze prawdopodobnie w nast roku beda brac pod uwage przy naborze na studia wlasnie tylko nowa mature ! Wiec bardzo prawdopodobne ze ci ze stara matura napisza sobie jeszcze raz nowa mature do ktorej nie sa kompletnie przygotowani ! No bo jak inaczej oddzielic i przyjac tych ze starych i tych z nowa matura ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Aha no to oki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Najlepiej wyjechac do Kanady.... tak jak ja to zrobilem:D :D :D Moga mi wysylac powolanie na adres tutejszy...z pewnoscia wstawie sie na rozmowe 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Wypowiem się jeszcze prawie na temat : Osobiście uważam że wojsko oparte na powszechnym poborze jest o kant d'upy rozbić - po pierwsze jak czytam wasze wypowiedzi - to mam nadzieję że ominiecie wojsko bo zwyczajnie takich tam nie potrzeba. Wojsko powinno być tylko zawodowe - natomiast tzw masom powinno wystarczyć znacznie powiększone zajęcia PO (uważam że np strzelnica kategorycznie powinna być obowiązkowa). Załatwianie papierów na kat. D to lamerstwo - ja przed komisją stałem z 30 sekund domagając się kategorii A :D. Z opowieści jednego z moich znajomych (byłw woju w rozpoznaniu, 6 lat ćwiczył kickboxing, teraz ochroniarz) - po prostu część 'kolegów' z poboru nadawała się tylko do tego że musili ich pilnować po wydaniu broni żeby nikomu (w tym sobie) nie zrobili kuku.... a pluton odpowiada zbiorowo za wykonanie zadań .....Ja ominąłem wojsko z przyczyn czysto technicznych - nie chcą brać po studiach .. mimo że np moja rodzina uważała że przydałą by mi się 'szkoła życia' :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 mrnt np dlatego zeby jak sie wojo przyczepi dac im taki swistek jak im dalem . Nie zdam egzaminow bo chodzilem tam tylko zeby chodzic - czyli wychodzi ze nie za bardzo chodzilem ;) A z ta matura to dotyczy tego ze prawdopodobnie w nast roku beda brac pod uwage przy naborze na studia wlasnie tylko nowa mature ! Wiec bardzo prawdopodobne ze ci ze stara matura napisza sobie jeszcze raz nowa mature do ktorej nie sa kompletnie przygotowani ! No bo jak inaczej oddzielic i przyjac tych ze starych i tych z nowa matura ?? Nitek poczytaj o noewej maturze i starej było na forum i pomyśl starzy profesorowie bez matury bo jej nie honorują ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Ja tam WKU nigdy nie pekalem. Maja wiekszy burdel od sluzby zdrowia. Olewalem tych kolesi pulkownikow, ktorzy mnie przyjmowali. W holu gdy czekalem to sluchawy na uszach i sie nie przejmowalem. Zaswiadczenia z uczelni przynosilem z rocznym opoznieniem i mialem ich gleboko w d*** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Hmm to pewnie zależy od konkretnej WKU - ja po studiach byłem się pokazać z dyplomem i od razu przesunęli mnie do rezerwy ... Nawet się okazało że dyplom nie był potrzebny bo ktoś już z WKU nie zdzierżył i zadzwonił na UJ czy już skończyłem :D Tak więc jestem szeregowym rezerwy - jakbym nie zalegał tylko poszedł od razu po studiach byłbym podchorążym - a to to jestem mięsem armatnim :DW rocznikach 77-79 w zasadzie wszystkich od razu do rezerwy wrzucali - oczywiście tez sięzałapałem. A i tak miałem jeszcze jedną wymówkę - jedyny żywiciel rodziny - to tez powodowało rezerwę. A co do donoszenia papierów co roku - ja byłem raz na 1 czy 2 roku, później dopiero po ukończeniu studiów :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 w WKU w myslowicach (pod ktora naleze) jest wywieszone zarzadzenie , i tam jest kilka podpunktow min , jedyny zywiciel rodziny , skonczona uczelni wyzsza , ....... zostana automatycznie przeniesieni do rezerwy ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Hehe 3 lata temu też taki świstek dostałem mimo iż załatwiłem wszystkie formalności i dostałem się na studia. Oni mają po prostu burdel w papierach i tyle. Pójdziesz i wyjaśnisz wszystko bez kłopotu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...