Desti Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Witam serdecznie po raz pierwszy i mam nadzieję że nie ostatni.W zasadzie mam pytanie do was odnośnie VIA-KT880.Pierwszy raz przeczytałem o tym chipie w pażdzierniku u.r i jak dotąd nic na razie o nim nie słychać.Czy jest szansa że takie cudeńko wyjdzie a jeżeli tak to kiedy?.Dla niewtajemniczonych dodam że jest to odpowiedz na Chipset NForce2 bo ten wyżej wspomniany miał mieć obsługę Dual DDR tak jak ma NForce2...i miał być dużo wydajniejszy jak ma ten KT600. Moje pytanie bierze się z tego że zamierzam kupić właśnie płytę Abit w wersji VIA a szczerze do NForca nie jestem na tyle przekonany i czy warto jeszcze troszkę poczekać.Miałem zamiar własnie kupić Abita KV7-KT600 ale jeszcze się waham.Czekam na wasze sugestie.Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Już było parę wątków o KT880, nawet teraz jest wątek o czeskim teście Asusa na KT880. Opłaca czekać na płyty z tym chipsetem. Będzie blokada PCI/AGP. I zapewne będzie mniej problemów niż z nF2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Na xbitlabs.com jest obszerny test tego Asusa. Moim skromnym zdaniem, nie opłaca się na ten chip czekać, lepeij teraz wziąć KT600, nie wiadomo jakie będzie końcowe zainteresowanie producentów chipem z krótką przyszłością. (Zmierzch socket A). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...