Skocz do zawartości
miro_x

wymienic radeona 9500 ale na co ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

niedawno pisalem o tym ze padl mi radek 9500. okazalo sie ze umarl na zawsze. i teraz sklep proponuje mi wymiane na inna karte jeszzce nie wiem na jaka lub zwrot kasy.

karta kupiona byla w grudniu 2003 roku miala 64 ramu wersja oem nie wiem po ile wiec nie wiem ile kasy zaproponuja.

i teraz mam pytanie. na jaka karte moge sie zgodzic w zamian za tą ? karta nie byla modowalna zwykly radzio 9500. czy moze brac kase. nie wiem ile ? i cos innego kupowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

watpie by im sie chcialo szukac. i nie wiem ile jeszcze musialbym czekac i ile doplacic.mial gosc do mnie dzwonic i nie zadzwonil.

w ogole czekam na rozpatrzenie tej gwarancji juz miesiac i juz sie wqrzam. no ale w sumie to jest dobry pomysl z tym 9800se nawet nie modowalnym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz za doplata R9800SE (skoro padla sama z siebie i uznali gwarancje to niech znajda Tobie jakiegos R9800SE ze sprawnymi potokami

ta i niech mu moze jeszcze paznokcie poobgryzaja?

zastanow sie co piszesz... 9800se spoko, ale te potoki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od tego ile Ci zwrócą. Najlepszy w zamian (zakładając, że nie mają już 9500 i 9700) byłby GF 5900XT. Jeśli będzie za drogi to Radek 9600 pro lub XT. Co do 9800SE, jeśli lubisz ryzyko to bierz :) Jeśli trafisz niemodowalnego (szansa chyba 4:1 jeśli nie więcej...) otrzymasz kartę słabszą od 9600 pro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do 9800SE, jeśli lubisz ryzyko to bierz  Jeśli trafisz niemodowalnego (szansa chyba 4:1 jeśli nie więcej...) otrzymasz kartę słabszą od 9600 pro...

Jeśli jest to 9800SE z taktowaniami 9800PRO to bije na łeb tego 9600PRO a podkręcony bije nawet 9600XT. Oczywiście nie kręconego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec sytuacja jest taka:

kasy nie mge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> bo nie mam paragonu w gre wchodzi tylko wymiana.

karta byla warta 500 zl tyle mi powiedzieli i teraz mam takie mozliwosci:

9600 firmowe bez doplaty

9800se 130 zl doplaty nie wiem jakie taktowania

9600 pro firmowe (nie power color) 157 zl doplaty

z doplata u mnie ciezko:( czy jest szansa wykrecic szafira 9600 na wydajnosc 9500 ? bo bym ja wtedy wzial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec sytuacja jest taka:  

kasy nie mge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> bo nie mam paragonu w gre wchodzi tylko wymiana.  

karta byla warta 500 zl tyle mi powiedzieli i teraz mam takie mozliwosci:

9600 firmowe bez doplaty

9800se 130 zl doplaty nie wiem jakie taktowania

9600 pro firmowe (nie power color) 157 zl doplaty

z doplata u mnie ciezko:( czy jest szansa wykrecic szafira 9600 na wydajnosc 9500 ? bo bym ja wtedy wzial.

bierz wychodzi cie ~650zł za 9800se ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacze jak skombinuje kase i jeszce sie musze dowiedziec co to za se czy czasem nie 128 bit bo ktos tu pisal ze sa mniej wydajne.

w ogole jakie pownna miec parametry zeby bylo ok ? ta 9800se i czy rzeczywisice bedzie slabsza od 9600 pro ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to raczej nie o taka im chodzilo ona na wykresie w benchmarku jest duo wyzej niz 9600xt wiec chyba nie o nia biega.

chodzi pewnie o ta z szyna 128 bit. bedize wydajniesza czy tak samo wydajna jak 9500 ? jesli tak to w sumie nie mam nad czym myslec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wyczytalem ten radeon jest wydajnosciowo podobny do 9500 fakt nie da sie go krecic ale i tak nie bylby krecony przemysle sprawe i chyba go wezme. bo 9600 od razu trzeba by krecic zeby byla tak wydajna jak 9500 a na 9600 pro nie mam tyle kasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi