Skocz do zawartości
szwistak

Ile razy mieliście powódź w kompie??

Ile razy mieliscie powodz w kompie??  

1. 1. Ile razy mieliscie powodz w kompie??

• 1
      32
    • 2
      7
    • wiecej niz 2
      15

Rekomendowane odpowiedzi

A ja byłem sobie sam winien bo myślałem, że wyłączyłem pompkę.

Nie mogłem zdjąć węża z trójnika wiec pomogłem sobie nożyczkami.

No tak pompka pracuje ja przecinam weza i stało się. Cały sufit miałem w glixolu :)

Cieakwe jaką masz pompkę że glixol doleciał aż do sufitu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam wc od 2 lat i tylko raz miałem wyciek no i radek 8500 odszedł do krainy komputerów :cry: Na tym wycieku straciłem 400zł bo za tyle go kupiłem ale go sprzedałem za 100zł na allegro jako uszkodzony więc tylko 300zł w plecy. Byłem zły na wc ale to mnie nie zraziło. Teraz bez water coolingu nie wyobrażam sobie swojego kompa.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja byłem sobie sam winien bo myślałem, że wyłączyłem pompkę.

Nie mogłem zdjąć węża z trójnika wiec pomogłem sobie nożyczkami.

No tak pompka pracuje ja przecinam weza i stało się. Cały sufit miałem w glixolu :)

Musisz miec niezłą pompkę. Nie dość że wydajna (strzela aż do sufitu), to wogóle jej nie słychać:).

Tak wracając do tematu. Nie wiem czy to będzie się mieściło w kategorii wycieku, ale jak montowałem swoje WC to miałem postawioną na podłodze szklankę z gorącą wodą do rozgrzewania węży i nasadzania ich na końcówki. Jak juz wszystko było zmontowane i gotowe, to zupełnie o niej zapomniałem i przypadkiem kopnąłem przy przechodzeniu przez pokuj. Woda chlusnęła w strone kompa, ale na szczęście tylko skropiła obudowę, zalewając jednak kawał parkietu dywanik pod krzesło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieakwe jaką masz pompkę że glixol doleciał aż do sufitu  :lol:

Pompka to 600L/h i naprawdę jej nie słychać. Szczególnie jak gra radio :)

Musisz miec niezłą pompkę. Nie dość że wydajna (strzela aż do sufitu), to wogóle jej nie słychać:).

Zbiornik mam bardzo wysoko, wiec pompa nie musuała się za bardzo wysilać z opluciem mi wszystkiego na suficie :lol:

Dołączona grafika

Zdjęcie jest trochę stare.

Za szyba mam inna płytę, a pod połką zamontowałem sobie napędy CD.

Zbiornik z pompką jest za deska. Czyli jak widać zalanie sufitu jest całkiem proste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden wyciek ale poszla sie rypac fajna karta graficzna WinFast GF4Ti4200 :( cale szczescie ladnie ja wyczyscilem i oddalem na gwarancji i dostalem gownianego FX5600 :) Sprzedalem to g...o i kupilem R9500@Pro tak wiec wyszlem na tym dobrze :) a nawet lepiej niz dobrze :)

A stalo sie to tak ze moj ojciec wlaczyl sobie kompa nie wlaczajac uprzednio pompy.... komp 2 zwiechy zaliczyl zanim sie zmiarkowal ze pompa nie wlaczona, wiec ja wlaczyl ale cisninie wypchalo przewod z bloku wodnego i zalalo plyte, grafe i Live... wszystko przezylo oprocz grafy :)

Blad tez moj byl bo nie dalem sztrapsow na przeodach bo stweirdzilem ze waz tak ciasno wchodzi ze nie spadnie ale jak sie woda w bloku rozgrzala to i waz zmiekl i stad ten wyciek....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to czytam to widzę że większośc z was miała powódź w kompie na własne życzenie. Ja jak budowałem swoje WC, kwestii bezpieczeństwa poświęciłem chyba najwiecej czasu. Zaciski na węże mam na dosłownie każdym przyłączeniu, włącznie z trujnikiem. Nieważne jak wąż mocno wchodzi, moim zdaniem głupotą jest uruchamianie WC bez zacisków. Przecież to normalne że po rozgrzaniu wąż robi się mięki, a wtedy może się ześliznąć nawet pod ciśnieniem wody z pompki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam zaciski tylko na bloku CPU, na chłodnicy i na nb nie potrzebuje bo tam jest średnica wew ~16 mm i nie ma szans zeby wąż sie zsunał nawet pod wplywem temperatury. Na blok na nb węże zakładałem z dwie godziny ale sie opłaciło :), na cpu mam tylko dlatego że tam krócce miaja srednice wewnetrzna 12mm. W moim poprzednim WC nie miałem ani jednego zacisku i około 6 miesiecy bez wycieku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio Troszke walczyłem z oporami przepływu ... na tyle sukutecznie ze cisnienie ze zancznie zwiększyło sie ciśnienie w bloku .....

I zaczeło ciec .... Słucham sobie muzyki ... a tu nagle .. co śmieszne równo z jakimś bassem ...skoczył mi obraz na monitorze ......

:D :D :D :D

Odrazu wylączyłem komputer .... Patrze na blok .. a tam .. z pod jedego z krućców.. kapie. i na grafice na odwrocie chipsetu głównego .. jest taka fajna duża kropelka wody ......

"Troszke" sie przestraszyłem bo mam kranówe w systemie .....

Ale po wycierałem wszstko .... wywaliłem [ciach!]iany silicon ... i uszczeliniłem poxipolem .. trzyma Super !!!

Grafa .. bez uszczerbku ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to czytam to widzę że większośc z was miała powódź w kompie na własne życzenie. .

no cóż - ja już drugi raz mam powódź bo pękł mi top produkcji znanej rodzimej firmy - niestety ich pierwsze egzemplarze miały szybkozłaczki wkręcane na teflon co jak widać powoduje pekniecie po jakimś czasie.... na szczeście bez ofiar...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fit - ja mam choinki wkrecane na teflon i zapewniam cie, ze jest to jedna z najlepszych metod na uszczelnienie. Nic mi nie wiadomo o tym, zeby teflon powodowal pekanie plexy :lol:

wiesz, za pierwszym razem mogłem sobie pomyslec - przypadek... ale jak za drugim razem jak pęka w tym samym miejscu i w ten sam sposób to należy zastanowic sie nad przyczynami... (pęknięcie jest przy szykozłączce i idzie w dół - jakby szybkozłaczka miała stożkowy gwint (a moze ma - albo naprężenie zostało zrobione przez wkręcenie na teflon)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi