master_bb Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 gdzie jest ta siostra tego kolesia? tzn. byłem na tym hangmans stone i tam nic nie znalazłem.... W miarę odkrywania się mapki jest dokładnie pokazane miejsce gdzie znajduje się siostra z reguły albo zawsze jest to chatka z desek :) wchodzisz z buta i odnalazłeś kolejnego członka rodziny ... poodkrywaj więcej mapki , chociaż ja miałem taki przypadek ale z mapą skarbu pirackiego że cała mapka była ale miejsca do szukania nie było zaznaczonego komuś jeszcze tak się dzieje ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMaxi Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Czy ktoś z szanownego grona zechce pomóc niedoświadczonemu piratowi. :oops: Mam mapę ze skarbem ale jak go wykopać ? :?: Chodziłem po wyspie we wskazanych miejscach ale nie znalazłem opcji do kopania. :twisted: Jest to pierwsza mapa i z tego co wyczytałem nie dostanę następnej dopóki nie wykopie tego skarbu. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_bb Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Czy ktoś z szanownego grona zechce pomóc niedoświadczonemu piratowi. :oops: Mam mapę ze skarbem ale jak go wykopać ? :?: Chodziłem po wyspie we wskazanych miejscach ale nie znalazłem opcji do kopania. :twisted: Jest to pierwsza mapa i z tego co wyczytałem nie dostanę następnej dopóki nie wykopie tego skarbu. :? Szukaj grobu z krzyżykiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMaxi Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Dzięki sprawdzę jak to u mnie wygląda. Na innym forum dostałem odpowiedz że aby wykopać skarb konieczne jest posiadanie całej mapy ? Czy tak jest w rzeczywistości ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_bb Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Dzięki sprawdzę jak to u mnie wygląda. Na innym forum dostałem odpowiedz że aby wykopać skarb konieczne jest posiadanie całej mapy ? Czy tak jest w rzeczywistości ? Nie trzeba mieć całej wystarczy tylko część , w której jest napisane koło jakiego miasta leży skarb czasem do tego kilka punktów orientacyjnych i szukasz , natomiast mnie podczas gry zdarzyło się , że miałem całą mapę a nie miałem zaznaczonego punktu w którym mam szukać i nie mogłem znaleźć skarbu chociaż poobchodziłem z kilka razy cały teren pobliski :( i tak miałem już do końca gry ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMaxi Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Przykro :( Ostatnio odpisał mi człowiek który schodził cały kontynent w poszukiwaniu zaginionego miasta - też dostał mapę bez krzyżyka. POWODZENIA Ja mam jeszcze na to czas :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 ja mam tak z pierwszym "lost city", dostalem kawalek mapy od corki gubernatora ktora uratowalem (przy okazji zostala moja zona :wink: ) i za chiny nie moge nigdzie znalezc dalszej czesci mapy... i w ten oto sposob nie mam szans na nastepne "lost cities" :? poza tym chyba zaczne gre od poczatku i zatrzymam sie na przedostatnim poziomie trudnosci bo mialem wczoraj taka akcje: dzieki dwom kawalkom mapy zanlazlem kryjowke jakiegos typa, ide tam, wchodze, a tam indianie bronia dobytku... no dobra jakos udalo sie ich rozniesc :wink: (z duzymi stratami) a tu jeszcze koles wyzywa mnie na pojedynek... no i sorry, ale nic z tego nie wyszlo, bo ost poziom trudnosci w pojedynkach mnie przerasta... dzis zaczynam kariere od poczatku 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMaxi Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Powodzenia i często rób SAVE to unikniesz takich wpadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_bb Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Powodzenia i często rób SAVE to unikniesz takich wpadek W grze jest bardzo pomysłowy Autosave ... sava robi przed bitwą na morzu(nie sprawdzałem czy na lądzie) oraz przed wpłynięciem do portu(nie sprawdzałem czy wypłynięciem też) . Ja też zaczynam na nowo zabawę i zatrzymam się na przedostatnim :) Ponawiam pytanie czy grał ktoś różnymi nacjami ? i czy ma to jakieś znaczenie w grze ? np inne przygody itd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Micro| Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Takie pytanie - w jaki sposób można załatwić miasto z morza ? - zdobyłem juz 3 miasta z lądu jestem 1 na liście piratów i szukam właśnie wujka :D - pływam statkiem który miał ten 1 pirat którego sie rozwalało :) - 40 gunów i ponad 200 załogi - jakis statek moze miec wiecej gunów :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMaxi Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Niestety nie udało mi się zdobyć portu atakując z morza a próbowałem Angielską Fregatą prowadząc ostrzał przez około 5 minut - tak na marginesie ona ma 32 działa i trzystu osobową załogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Micro| Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 oka ale w jaki sposób ja zaatakowałes :/ - gdzie jest taka ocpja :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoMaxi Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Musisz być w stanie wojny z danym państwem (najlepiej zaatakuj kilka lub kilkanaście wrogich statków po rząd) podpływasz do portu i wciskasz spację. Niestety pomimo setek wystrzelonych pocisków nie można zniszczyć umocnień :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Dla mnie gierka fajna,ale nie moje klimaty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Macie może screena, na którym byłaby cała mapa akwenu z naniesionymi portami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 ja mam tak z pierwszym "lost city", dostalem kawalek mapy od corki gubernatora ktora uratowalem (przy okazji zostala moja zona :wink: ) i za chiny nie moge nigdzie znalezc dalszej czesci mapy... i w ten oto sposob nie mam szans na nastepne "lost cities" :? Wszystkie kawalki mapy mozna dostac wlasnie od corek gubernatorow - kwestia czasu i ilosci bali z ktorych wyjda zadowolone / ewentualnie prezentow. poza tym chyba zaczne gre od poczatku i zatrzymam sie na przedostatnim poziomie trudnosci bo mialem wczoraj taka akcje: dzieki dwom kawalkom mapy zanlazlem kryjowke jakiegos typa, ide tam, wchodze, a tam indianie bronia dobytku... no dobra jakos udalo sie ich rozniesc :wink: (z duzymi stratami) a tu jeszcze koles wyzywa mnie na pojedynek... no i sorry, ale nic z tego nie wyszlo, bo ost poziom trudnosci w pojedynkach mnie przerasta... Ta kryjowka to jedno z ciekawszych miejsc :) To schronienie tego zlego markiza ktory na poczatku gry pozbawil naszego bohatera rodziny. Interesujace jest natomiast nagroda jak sie go pokona :) naprawde warto - sporo zlotka (kolo 100K), kilku wyspecjalizowanych marynarzy / ewentualnie jakies artefakty. Rownie interesujacy ma koles statek jesli sie go na morzu spotka :) 100 ladownosci, 40 dzial i >= 300 zalogi (jesli mnie pamiec nie myli to 375), do tego dokladnie wszystkie upgrade dla statku 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo444 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Witam serdecznie Mam problem z ww. grą. Gra sie poprostu nie włącza. Gdy kilkam na ikonke pojawia sie znane wszystkim okienko i zaistniałym błędzie i aplikacja zostanie zamknieta ;/ Czy ktos spotkał sie z czyms podobnym z ww. grą? Win XP Athlon 1.7 Radeon 9600PRO 512ram... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 o zesz w morde wypas, przeszedł ktoś, juz widze co bede grał w nastepne zimowe wieczory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 siema przydaloby mi sie spolszczenie do sid meiers pirates . ma moze ktos ? albo linka do stronki skad mozna sciagnac wejsje PL gierki. duzo przyjemniej by sie gralo w polskiej wersji;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 czy ktoś już odnalazł zaginione miasto inków? męcze się już drugi dzień,mam całą mapę- trzeba iść na połubnie od campeche. szedłem na południe w-g kompasu, doszedłem prawie do końca kontynentu i nic, szedłem też na południe od miasta (tzn mając je za plecami) i jest tam na...srane drzewkami,totemami i gejzerami ale miasta nie ma,jak ono wygląda? znalazłem parę strych miast ale wyglądają na opuszczone i nie można do nich wejść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 jak gralem, to nie zdolalem uzbierac calej mapy (tylko 2 elementy) probowalem pojsc na czuja, przeczesywalem lad ale tez nic nie znalazlem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 czy ktoś już odnalazł zaginione miasto inków? męcze się już drugi dzień,mam całą mapę- trzeba iść na połubnie od campeche. szedłem na południe w-g kompasu, doszedłem prawie do końca kontynentu i nic, szedłem też na południe od miasta (tzn mając je za plecami) i jest tam na...srane drzewkami,totemami i gejzerami ale miasta nie ma,jak ono wygląda? znalazłem parę strych miast ale wyglądają na opuszczone i nie można do nich wejść 1305248[/snapback] Miasto inkow wyglada jak 2 slupy - patrz na mapie widac tylko jego wejscie. Nie masz po co pytac gdzie te miasta leza - bo mapy i polozenia miast sa rzecza losowa ;) Po prostu pozbieraj mape do konca - chyba najlatwiejszy sposob to proces podbijania serca ktorejs z corek gubernatorskich. Co jakis czas daja informacje/artefakty/kawalki map. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 U mnie też to miasto było opisane jako "na południe od Campeche" - de facto jest ono na południowy-wschód - baardzo daleko. Nie warto zaczynać od Campeche, tylko od drugiej strony wysiąść i iść tam jak się kończy ten cały "półwysep" (tam jest bodajże jakiś charakterystyczny przylądek/rafa czy coś. Też tego trochę szukałem... :) btw, dlaczego wiatr jest ciągle na zachód? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 U mnie też to miasto było opisane jako "na południe od Campeche" - de facto jest ono na południowy-wschód - baardzo daleko. Nie warto zaczynać od Campeche, tylko od drugiej strony wysiąść i iść tam jak się kończy ten cały "półwysep" (tam jest bodajże jakiś charakterystyczny przylądek/rafa czy coś. Też tego trochę szukałem... :) btw, dlaczego wiatr jest ciągle na zachód? :) 1306069[/snapback] dzięki było dokładnie tam gdzie napisałeś ale stwierdziłem pewne oszustwo w tej grze,a raczej wprowadzenie w błąd - przylądek "captain raff" występuje w dwóch miejscach, drugi jest bardziej na zachód przy dwóch małych wysepkach i tam straciłem parę godzin na szukanie mam pytanie - czy ta gra ma jakieś zakończenie? zdobyłem już wszystko co było do znalezienia,mam 1 miejsce w rankingu i pływam za rabusiami, jak chce podzielić łupy bo załoga trochę już wkurzona (5 lat na morzu :D ) to mija 32 lata i jestem za stary, zostaje gubernatorem itp, a gdzie happy end ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Ma takie zakończenie, że aż żal się robi. Pojawia się plansza z naszymi dokonaniami i to wszystko. Ja musiałem doprowadzić do tego, aby w każdej dziedzinie było max pkt. :) (ostro "wealth points" męczyłem, bo miałem 20/24 w momencie jak już wszystko pozostałe pozałatwiałem). Tak więc, znajdujesz członków rodziny, odnajdujesz miasta, rozprawiasz się z innymi piratami, żenisz się z najładniejsza kobieta jaka spotkasz (moja była w Santa Marta), rozprawiasz się również z Montalbanem, awansów multum nie zaszkodzi no i bogactwo (kasa na koncie + tereny). Ja zakończyłem majac sławe [126], ponad 40k złota, 27k akrów ziemi i szczerze już dalej bym nie mógł grać bo nudne to się robi po tych kilku dniach. Przeszedłem na emeryture majac 51 lat... Moglem wczesniej niby - tylko, ze w duchu mialem ciagle 20 lat :D Jednego tylko żałuję, że nie trafiłem na "Ship of the Line" :/ Może jeszcze powrócę na morze niegdys ;) Wracajac do pytania - to jest - ale tylko taka lipna plansza. Nic więcej. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Ukazał się theme pack i patch 1.0.1 do tej zacnej gierki jaką jest nie wątpliwie Sid Meier's Pirates! :D A tu linki i troche info co wnoszą :) : -them pack http://www.firaxis.com/downloads/Theme/PiratesThemePack.zip The Pirates Theme Pack contains new flags, new sails, new music, and new characters for Sid Meier's Pirates!. -patch tylko ver. US http://www.firaxis.com/downloads/Patch/Pirates_101_US.exe * Fixes a possible crash caused by an encounter with a privateer. * Fixes a treasure map bug. * Players can now reassign the left and right arrows for turning when in Sea Nav or Ship Battles. NOTE: a laptop.ini file is included with the patch to help reassign keys when there is no number pad. * The “help flash” in dance now comes up earlier to make it easier to know the next move. * Men show up for hire after the pirate defeats the annoying captain in the tavern. * Crewmen desert the fleet after going too long without food or plunder. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...