Quill Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Wiem ze to glupie normalnie, ale moj monitor od jakiegos czasu sie zaczol przegrzewac. Wylancza sie kineskop po kilku dniach pracy od rana do wieczora. Wpadlem wiec na pomsyl zeby zrobic dwa wentylatorki wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ace do niego. Po prawej jeden skierowany na miejsce ktore sie tak grzeje i po lewej. Co o tym myslicie? Cos to moze dac? U góry jeszcze mam ochoter zrobic wentylator wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy ale najpierw te dwa :D Co wy na to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Mój też ostatnio się qrewsko grzeje - ale się nie wyłącza ani nic. Zrób jak uważasz - ale wg mnie winna za przegrzewanie jest temperatura powietrza na dworq :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1488 Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 sam o czymś takim myślałem ale z tego co wiem montowanie wentylatorów w monitorze nie jest polecane ze względu na pole magnetyczne wytważane przez silniczki. powstaje identyczny efekt jak po dostawieniu np. głosnika do monitora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Ludziska drogie czy Wy już nie przesadzacie z tym [/size]CHŁODZENIEM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansio Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Wstaw monitor do dobrej lodówki 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Mam pomysl ! :idea: Wylacz czasem ten monitor ! Pozatym nie sadze zeby ktokolwiek siedzial bez przerwy na komputerz gapiac sie w monitor 24/h. Chyba myjesz sie, spisz, jesz, rozmawiasz z zona/rodzicami, a jezeli naprawde siedziales kilka dni pod rzad patrzac w monitor i nie wylaczales go to idx do psychiatry, pozatym nic dziwnego ze po tak dlugim czasie pracy monitor wysiadal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 A tak pozatym, to jak zamontujesz wentyle - to może uda ci się go podkręcić ;);). Oczywiście to jest żart w pełni :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 idąc dalej to może jeszcze załóż chłodzenie do myszki i klawiatury a na poważnie-nie polecam chłodzenia monitora -lepiej pomyśl nad serwisem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 A tak pozatym, to jak zamontujesz wentyle - to może uda ci się go podkręcić ;);). Najlepiej jak by się udało powiększyć monitor z 17 na 19 albo i wiecej zależnie od zastosowanego chłodzenia (polecam blok wodny ) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 to moze monitor w miedzianej obudowie ? :)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Ludzie nie przesadzajcie z tym chłodzeniem!!! Rozumiem chłodzić coś co da się podkręcić, ale nie monitor :lol: . Może od razu zrobić WC na myszce i klawie, alebo jeszcze lepiej na drukarze :lol: :lol: :lol: . Czasem trzeba dać sobie na luz, a zresztą od czego jest serwis. Ja jak mam jakieś problemy ze sprzętem, to dzwonię do serwisu i wyjaśniam sprawę. W końcu na wszystko jest 1-3 lata gwarancji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 idąc dalej to może jeszcze załóż chłodzenie do myszki i klawiatury a na poważnie-nie polecam chłodzenia monitora -lepiej pomyśl nad serwisem Chlodzenie myszy to juz widzialem :) oto link : http://www.metku.net/index.html?sect=view&...lekti/index_eng Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 idąc dalej to może jeszcze załóż chłodzenie do myszki i klawiatury a na poważnie-nie polecam chłodzenia monitora -lepiej pomyśl nad serwisem Chlodzenie myszy to juz widzialem :) oto link : http://www.metku.net/index.html?sect=view&...lekti/index_eng Hieh - co za lol - po co mu to - chyba że ma rękę schładzać jak się zagrzeje w trakcie np.: partyjki CS`a ;) (przyznam nie czytałme - oglądałem tylko fotki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 idąc dalej to może jeszcze załóż chłodzenie do myszki i klawiatury a na poważnie-nie polecam chłodzenia monitora -lepiej pomyśl nad serwisem Chlodzenie myszy to juz widzialem :) oto link : http://www.metku.net/index.html?sect=view&...lekti/index_eng ale gostkowi od tego pomysłu ze stronki to się muszą pocić ręce-fu!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...