Skocz do zawartości
Quill

Chlodzenie monitora?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze to glupie normalnie, ale moj monitor od jakiegos czasu sie zaczol przegrzewac. Wylancza sie kineskop po kilku dniach pracy od rana do wieczora. Wpadlem wiec na pomsyl zeby zrobic dwa wentylatorki wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ace do niego. Po prawej jeden skierowany na miejsce ktore sie tak grzeje i po lewej. Co o tym myslicie? Cos to moze dac? U góry jeszcze mam ochoter zrobic wentylator wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy ale najpierw te dwa :D

Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pomysl ! :idea:

Wylacz czasem ten monitor !

Pozatym nie sadze zeby ktokolwiek siedzial bez przerwy na komputerz gapiac sie w monitor 24/h.

Chyba myjesz sie, spisz, jesz, rozmawiasz z zona/rodzicami, a jezeli naprawde siedziales kilka dni pod rzad patrzac w monitor i nie wylaczales go to idx do psychiatry, pozatym nic dziwnego ze po tak dlugim czasie pracy monitor wysiadal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak pozatym, to jak zamontujesz wentyle - to może uda ci się go podkręcić ;);).  

Najlepiej jak by się udało powiększyć monitor z 17 na 19 albo i wiecej zależnie od zastosowanego chłodzenia (polecam blok wodny ) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie nie przesadzajcie z tym chłodzeniem!!! Rozumiem chłodzić coś co da się podkręcić, ale nie monitor :lol: . Może od razu zrobić WC na myszce i klawie, alebo jeszcze lepiej na drukarze :lol: :lol: :lol: . Czasem trzeba dać sobie na luz, a zresztą od czego jest serwis. Ja jak mam jakieś problemy ze sprzętem, to dzwonię do serwisu i wyjaśniam sprawę. W końcu na wszystko jest 1-3 lata gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idąc dalej to może jeszcze załóż chłodzenie do myszki i klawiatury

a na poważnie-nie polecam chłodzenia monitora -lepiej pomyśl nad serwisem

Chlodzenie myszy to juz widzialem :)

oto link :

http://www.metku.net/index.html?sect=view&...lekti/index_eng

Hieh - co za lol - po co mu to - chyba że ma rękę schładzać jak się zagrzeje w trakcie np.: partyjki CS`a ;) (przyznam nie czytałme - oglądałem tylko fotki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idąc dalej to może jeszcze załóż chłodzenie do myszki i klawiatury

a na poważnie-nie polecam chłodzenia monitora -lepiej pomyśl nad serwisem

Chlodzenie myszy to juz widzialem :)

oto link :

http://www.metku.net/index.html?sect=view&...lekti/index_eng

ale gostkowi od tego pomysłu ze stronki to się muszą pocić ręce-fu!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...