Skocz do zawartości
Snooze

Abit KT7A ver 1.3 + bios 9R +soundblaster 128

Rekomendowane odpowiedzi

Jak rozwiazaliscie problem trzaskow i szumow w grach jakie ustawienia w biosie na jakim slocie SB i czy wogole udalo sie wam wyeliminowac trzaski w 100% ? Przypominam chodzi mi o Abit KT7A ver 1.3 + bios 9R + soundblaster 128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jo!

SB leci na dolne PCI i ustawiasz waweszet na 8mb i tyle

polecam do odsłuchiwania mp3 MUSICMATCH JUKEBOX bo siada na karte a nie na proca i nawet przy włączonym SETI jest all OK (nie pytać się kto to All) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też to miałem tylko z mobo asusa p2b. Z tego co pamiętam to był konflikt przerwań. aha, leciało to u mnie na w2k. proponuję byś sprawdził irq, szczególnie czy nie wali się z usb (wyłącz w biosie). dwa - popróbuj powkładać w różne sloty, trzy - czy nie wali się z acpi (irq). a w ogóle to jako co wykryty masz komp - jako komp z acpi czy bez?

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak rozwiazaliscie problem trzaskow i szumow w grach jakie ustawienia w biosie na jakim slocie SB i czy wogole udalo sie wam wyeliminowac trzaski w 100% ? Przypominam chodzi mi o Abit KT7A ver 1.3 + bios 9R + soundblaster 128

Proponuje ci PCI3 i wyłączyś "assign IRQ for USB" w biosie zarówno dla 128 jak i live (o ile pamięć mnie nie zawiodła bo to byłło 1,5 roku temu, a jam mam już zaczątki slerozy :( ). A tak wogóle to ten SB128 strasznie <span style="color:red;">[ciach!]</span>iano działał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...