Snooze Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Jak rozwiazaliscie problem trzaskow i szumow w grach jakie ustawienia w biosie na jakim slocie SB i czy wogole udalo sie wam wyeliminowac trzaski w 100% ? Przypominam chodzi mi o Abit KT7A ver 1.3 + bios 9R + soundblaster 128 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Jo! SB leci na dolne PCI i ustawiasz waweszet na 8mb i tyle polecam do odsłuchiwania mp3 MUSICMATCH JUKEBOX bo siada na karte a nie na proca i nawet przy włączonym SETI jest all OK (nie pytać się kto to All) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 czy naprawde nikt nie rozwiazal problemu trzaskow na tym mobo? na jakim slocie macie SB ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 też to miałem tylko z mobo asusa p2b. Z tego co pamiętam to był konflikt przerwań. aha, leciało to u mnie na w2k. proponuję byś sprawdził irq, szczególnie czy nie wali się z usb (wyłącz w biosie). dwa - popróbuj powkładać w różne sloty, trzy - czy nie wali się z acpi (irq). a w ogóle to jako co wykryty masz komp - jako komp z acpi czy bez? pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Wiele osob na forum ma ta plytke czy ktos rozwiazal problem ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 mi się qrna jakoś udało, próbowałeś powyższych kombinacji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 no mam na irq 5 USB i SB ale nie wiem jak to zmienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Jak rozwiazaliscie problem trzaskow i szumow w grach jakie ustawienia w biosie na jakim slocie SB i czy wogole udalo sie wam wyeliminowac trzaski w 100% ? Przypominam chodzi mi o Abit KT7A ver 1.3 + bios 9R + soundblaster 128Proponuje ci PCI3 i wyłączyś "assign IRQ for USB" w biosie zarówno dla 128 jak i live (o ile pamięć mnie nie zawiodła bo to byłło 1,5 roku temu, a jam mam już zaczątki slerozy :( ). A tak wogóle to ten SB128 strasznie <span style="color:red;">[ciach!]</span>iano działał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...