zielony_I Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Na Radeon 9800 pro na r360 po założeniu silencer (rev. 3) to co udało mi się z rdzenia wyciągnąć to jedynie 425. Podejrzewam że jest to wina tej pokładki (shima) wokół gpu (gpu może być ciut niżej niż ten shim) i radiator nie przylega. Nie chce demontować tej podkładki. Czy szlifowanie silencera po bokach aby przylegał do rdzenia to jedyne wyjście (jeżeli tak to o ile go zeszlifować)?? A może jest inna przyczyna tak słabych wyników?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Rdzeń wystaje troche nad shima więc nie masz się o co martwić. 425Mhz to i tak dobry wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 wynik jest za słaby jak na R360 .. nie wiem co ci doradzić dlaczego boisz się zdjąć shima ? u mnie na 9800Pro Iceq rdzeń leci na 470 ... więc kombinuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 A radiator masz gorący czy zimny ?? Jak gorący/ciepły to wszsytko jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony_I Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Radiator jest "letni ;) " - nie można powiedzieć, że jest gorący. A shima nie chce zdejmować bo szkoda gwarancji. Czyli rdzeń jest na równi z shimem - nie jest niżej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 sprawdz na niskich obrotach - przy high tez stwierdzilem ze jest letni ale na low juz goracy/cieply :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony_I Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Na niskich juz jest cieplejszy ;) Ale wyniki jakies na moj gust za slabiutkie (Na radku 9500 na silencerze rev1 mialem na rdzeniu 415 bez bledow a w tym 9800 jest r360 i tylko 425mhz)?? Ktos juz moze zdejmowal shima - czy jest z tym jakis problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Czym sie przejmujesz? Ja na swoim 9700 na rdzeniu moge tylko 371 wyciagnac, pozniej juz błedami sypie. Sam sie zastanawiam czy czasem zle nie zalozylem tego Silencera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagber Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Apropo blaszki to próbowałem takiej sztuczki, mialem blaszke 0,15mm i włożyłem ją pod Silencera , efekt był taki, że biale kropki pojawiały się już przy 420, a bez blaszki chodził na 440, także niewiem czy jest sens motowania takiej blaszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...