dareks Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Co sądzicie o takiej konfiguracji na dzień dzisiejszy?: mam Athlona 2200+-box ;pamięć DDR 266,zasilacz350W-nowy, dysk 40GB(7200) i chcę pozostać przy tym narazie (Później zmienię);pomijam napędy.Pytanie:Czy mogę Włożyć w/w konfiguracjęnp: do płyty Gigabyta(lub jakiej innej firmy) z nForce 2 Ultra? czy mogę włożyć tylko jedną pamięć np: DDR 266 -256Mb i czy to będzie działać? Liczę się ze spowolnieniem w stosunku do możliwości tej płyty ale jak pisałem z czasem będę zmieniał wszystko co się starzeje.Może inne propozycje co do płyt i producentów?Chodzi o tanią i nowoczesną płytę(nie podkręcam!). A może KT600? I jeszce jedno czy muszę przeinstalować Windows? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 1.Nie napisales do czego uzywasz kompa , czy bedziesz go podkrecal 2.Jesli bedziesz podkrecal to oczywiscie NF2 3.Nie napisales ile chcesz kasy wydac 4.Nic sie nie stanie jak wsadzisz ram 266mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 nForce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob@k Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ja mam Abita KV7 na KT600 i nie narzekam.Bardzo stabilna plyta. Jednak nie jest tak wydajna jak NF7 na nForce 2. System oczywiscie bedziesz musial przeinstalowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareks Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Jakiej firmy płytę wybrać (350zł);zastosowanie: dom ,biuro ,obróbka Video,trochę gry itp (nie potkręcam.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 epox, abit .. a wg mnie najbardziej bezproblemowa plytka to msi .. oczywiscie wszystkie na nforce 2 400 ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 I jeszce jedno czy muszę przeinstalować Windows?Ostatnio postawiłem XP Pro na nForce2 (Asus A7N8X-X), przełożyłem na VIA KT400A (MSI KT4AV) i ..... ku mojemu zdziwieniu odpalił bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Jakiej firmy płytę wybrać (350zł);zastosowanie: dom ,biuro ,obróbka Video,trochę gry itp (nie potkręcam.) Jak nie chcesz podkrecac to bierz Gigabyte . To co mam w podpisie powinienes juz w sklepach dostac po 300zl . Nie ma z nia problemow a i podkrecic cos tam sie da ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo83 Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 a ja chyba zdradzę intela i przejdę na amd. Myślałem o abicie - i teraz mam pytanie czym różni się wersja nf7-s od sl ? W płytę pójdzie prawdopodobni bartek 2500+ i oczywiście bedzie kręcony. A może macie jakąś inna propozycję płyty do 470 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 a ja chyba zdradzę intela i przejdę na amd. Myślałem o abicie - i teraz mam pytanie czym różni się wersja nf7-s od sl ? W płytę pójdzie prawdopodobni bartek 2500+ i oczywiście bedzie kręcony. A może macie jakąś inna propozycję płyty do 470 zł?zapraszamy do szukajki i na strone producenta .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareks Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Czy to prawda ,że KT 600 jest bardziej prądożerny od nForce2 Ultra? Potrzebny jest zasilacz 400W( Ja posiadam 350W). :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Czy to prawda ,że KT 600 jest bardziej prądożerny od nForce2 Ultra? Potrzebny jest zasilacz 400W( Ja posiadam 350W). :?:Absolutnie nieprawda, że potrzebuje 400W, skąd masz takie informacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 pawelo83 - NF7-S różni sie od NF7-SL tylko tym, ze ta druga nie ma w pudełku przelotki Abit Seriell2 do podłączenia dysków PATA na kontroler SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Jasne że tylko i wyłącznie Nforce 2 ultra.W tym przypadku VIA poprostu dała d...... (ciała ;-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario9119 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 KT600 to kompletna porazka...malo wydajny a do tego nie obsluguje Dual Chanel... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 No ze dwie zalety to może i ma.Ale to nie wystarczy.Nforce śmiga szybciej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...