radek_z Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Zacząłem sobie przeglądać listy urzytkowników forum i po tym nasunął mi się jeden wniosek. Remanent. Na co jest chwalić się zarejestrowanymi 15 tysiącami urzytkowników, skoro 4,5 tysiąca z nich nigdy nie napisało tu ani jednego postu. Nie chciało mi się dalej sprawdzać ilu napisało 1, 2, 3.... itd. posty. Domyślam się że ponad połowa z zarejestrowanych. Duża część z nich to ludzie którzy rejestrowali się nawet ponad 2 lata temu. Duża część z nich to pewnie zabanowani urzytkownicy, chcący coś jeszcze tu wykrzyczeć i zniknąć. Nie zdziwiłbym się gdyby regularnych urzytkowników było tutaj około 0,5 tysiaca. Wiem że gorzej to będzie wygladało w statystykach, ale chyba będzie bardziej wiarygodne. Nie mówię o jakiś restrykcyjnych weryfikacjach, ale jak ktoś ma 0,01 posta dzienie, no to..... sami przynajcie :lol: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 A potem jednego i drugiego, który rejestrował się lata temu, najdzie nostalgia, wklepie login i hasło i bardzo się zdziwi. I na jakiej podstawie? W regulaminie nie było i nie ma zapisu o kasowaniu nieużywanych kont, n'est pas? A ilu jest takich, co zarejestrowali się dla świętego spokoju, ale w zasadzie nie piszą, bo im się nie chce, jak widzą jakieś jonasy tu i tam :> O ile się lamersko orientuję, nieużywane konta nie mają wpływu na pracę serwera i tak dalej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 A potem jednego i drugiego, który rejestrował się lata temu, najdzie nostalgia, wklepie login i hasło i bardzo się zdziwi. I na jakiej podstawie? W regulaminie nie było i nie ma zapisu o kasowaniu nieużywanych kont, n'est pas? A ilu jest takich, co zarejestrowali się dla świętego spokoju, ale w zasadzie nie piszą, bo im się nie chce, jak widzą jakieś jonasy tu i tam :> O ile się lamersko orientuję, nieużywane konta nie mają wpływu na pracę serwera i tak dalej? Może i masz racje. Sprawa admina, czy chce coś z tym robić, jeśli tak to w jaki sposób. Ale jak widzę urzytkownika "test" zarejestrowanego w pierwszych dniach tego forum, z zerową ilościa postów, to sprawa chyba jest oczywista. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Zacząłem sobie przeglądać listy urzytkowników forum i po tym nasunął mi się jeden wniosek. Remanent. Na co jest chwalić się zarejestrowanymi 15 tysiącami urzytkowników, skoro 4,5 tysiąca z nich nigdy nie napisało tu ani jednego postu. Nie chciało mi się dalej sprawdzać ilu napisało 1, 2, 3.... itd. posty. Domyślam się że ponad połowa z zarejestrowanych. Duża część z nich to ludzie którzy rejestrowali się nawet ponad 2 lata temu. Duża część z nich to pewnie zabanowani urzytkownicy, chcący coś jeszcze tu wykrzyczeć i zniknąć. Nie zdziwiłbym się gdyby regularnych urzytkowników było tutaj około 0,5 tysiaca. Wiem że gorzej to będzie wygladało w statystykach, ale chyba będzie bardziej wiarygodne. Nie mówię o jakiś restrykcyjnych weryfikacjach, ale jak ktoś ma 0,01 posta dzienie, no to..... sami przynajcie :lol: .Ale po co? Przecież jak ktoś się rejestruje to niema żadnego przymusu pisaNIA x postów dziennie albo coś. Co tobie do tego? Przeszkadza ci to czy co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Nie mniej przydało by sie porządki zrobić. Dobrym pomysłem byłoby wysłanie ostrzeżenia przed skasowaniem konta. BTW Na wielu forach jest zapis w regulaminie i jest on egzekwowany, że jeżeli od ostatniego logowanie upłynąl miesiac to dowidzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Nie mniej przydało by sie porządki zrobić. Dobrym pomysłem byłoby wysłanie ostrzeżenia przed skasowaniem konta. BTW Na wielu forach jest zapis w regulaminie i jest on egzekwowany, że jeżeli od ostatniego logowanie upłynąl miesiac to dowidzenia To co miesiąc cie niebędzie to będziesz smuta walił żeby cie nie usuneli? Jakoś forum chyba nie jest na tyle przeciążone ilością użytkowników aby trzeba było takie praktyki uprawiać. Co to wogóle za knucie?? Nie wy jesteście administratorami żeby o tym myśleć 8O Jakieś dziwne nadgorliwe zachowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Na republice tak jest - 6 miesięcy bez logowania i kasują konto. Kul i czil, tylko jak wrzuciłem tam kiedyś obrazki i jakieś inne śmieci, którym najlepiej jest, jak je zostawić w spokoju, to po penisa mam się logować? Bo noga? Jakby to zawadzało, to już od początku byłby zapewne stosowny dysklejmer w stylu "Loguj się bracie na chwałę swą i statystyk, a jak nie, to w tubę i won ze stada.". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ja nie wiem co wy za problemy macie? Niby czemu mielibyśmy te konta kasować? Wielu userów ma konta tylko do czytania, ewentualnie do pw. radio_z: a konto 'test' jest kontem testowym jak sama nazwa wskazuje i jest wykorzystywane do innych celów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 remanent mu sie zachcialo robic ... pFFFF .... idz chlopcze posprzataj swoj pokoj a tak wogole to kolejny propozycyjny topic z (_|_) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Tak jak juz moi przedmowcy napisali: mozna, ale po co? W regulaminie nie ma nic o kasowaniu konta, w bazie tabelka zajmuje kilkanascie kilobajtow co w porownaniu do 1GB postow jest nieistotne. Ponadto niektorzy maja konto po to zeby korzystac z PW, wlasne ustawienia na forum czy powiadomienia o odpowiedziach i czemu mial bym im ta mozliwosci odbierac ;) A konto test jest moje ;) Czasami sie pojawia jako moderator czasami jako banita ;) Chyba ze mam na Tobie radzio_z eksperymentowac ale moglbys byc niezadowolony ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Ogólnie to on właśnie wrócił z listy 'eksperymentów' ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Dobra, dobra. Przyznaje, to był średni pomysł. Zależy od polityki serwisu. Nie wiedziałem że niektórzy wykorzystują konta do PW. Chociaż z tych 4,5 tysiąca "nigdy nie piszących", sporo znalazło by sie takich który już nawet nie pamiętają że mają tu konto, nie mówiąc już o pamiętaniu logina i hasła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Dobra, dobra. Przyznaje, to był średni pomysł. Zależy od polityki serwisu. Nie wiedziałem że niektórzy wykorzystują konta do PW. Chociaż z tych 4,5 tysiąca "nigdy nie piszących", sporo znalazło by sie takich który już nawet nie pamiętają że mają tu konto, nie mówiąc już o pamiętaniu logina i hasła. .... i ty będziesz robił za jasnowidza tak ?? Magicznie rozpoznasz które juz są nieużywane i z których ludziowie wchodzą sobie tylko poczytać raz w miesiącu (przykładowo) ROTFL EOT PS: nadgorliwość jest gorsza do faszyzmu :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Dobra, dobra. Przyznaje, to był średni pomysł. Zależy od polityki serwisu. Nie wiedziałem że niektórzy wykorzystują konta do PW. Chociaż z tych 4,5 tysiąca "nigdy nie piszących", sporo znalazło by sie takich który już nawet nie pamiętają że mają tu konto, nie mówiąc już o pamiętaniu logina i hasła. .... i ty będziesz robił za jasnowidza tak ?? Magicznie rozpoznasz które juz są nieużywane i z których ludziowie wchodzą sobie tylko poczytać raz w miesiącu (przykładowo) ROTFL EOT PS: nadgorliwość jest gorsza do faszyzmu :? Wogóle nie rozumiem waszej agresywności. Wystarczy rzucić propozycje, której nie popieracie jako grupa moderatorów i odrazu ktoś staje się dla was pierwszym wrogiem RP. Wracając do tematu. Ja za jasnowidza robić nie chcę, ale wy chyba macie (admini napewno mają) dane o dacie ostatniego logowania się wszystkich urzytkowników. Dalej już nie będę się powtarzał, bo wyżej napisałem o co mi chodzi. Są serwisy, które "sprzątają" raz na jakiś czas, są takie które nic nie ruszają. Wystarczyło odpowiedzieć "Nie, tutaj nie usuwamy kont, bo blebleble..." co zrestą ParanoiK i marco zrobili wyjaśniając dlaczego. W tym momencie temat jak dla mnie zamknięty. Zapytałem i dostałem odpowiedź, zresztą poniżej przyznałem że pomysł był taki sobie. P.S. Żeby sobie poczytać nie muszą się logować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 [...]P.S. Żeby sobie poczytać nie muszą się logować. Może lubią, nie tobie o tym sądzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 heh, moglibyscie taki tyci tyci pozadeczek zrobic:-) bo ktos zagararnal przedemna konto "Chris" i sie musialem obejsc smakiem... a korzystac to on raczej z niego nie korzysta... (moge sie mylic - nie wiem kiedy ostatni raz sie logowal;p)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Mysle ze nasze zdanie zostalo wystarczajaco dokladnie sformulowane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...