Skocz do zawartości
un_ix

poszukuje monitora o 'malych wymiarach' - prosze o pomoc...

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow: witam ponownie

na dniach stane sie posiadaczem drugiego kompa :) i mam pewien problem. posiadam monitor LG FLATRON 775FT 17" i jak dla mojego malego mieszkania (47 m2 i cztery osoby pod dachem + pies) jest on dosyc duzy. jak monitor o 'malych wymiarach' kupic do drugiego kompa? LCD odpadaja - za drogie. milo byloby miec 17", ale naogol sa same 'krowy'. pozostanie chyba tylko jakas 15". rozchodzi sie o to, aby monitor mail jak najmiejsza 'dupe'. moze znacie jakies konkretne modele 15" i 17"?? ze zdjec, w miare krotkie (rozchodzi sie o glebokosc) wydaja sie: PHILIPS'y (np. 17'' 107B 30 lub 15'' 105 E11), ale jak jest w rzeczywistosci, tego nie wiem. prosze o Wasze wypowiedzi, opinie i pomoc w rozwiazaniu problemu. z gory piekne dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm..... co do tych Philipsów to rzeczywiście mają krótką dupę!!!! Tylko nie wiem jak z resztą : jakość obrazu itd - no i nie są płaskie :(.

Najlepiej wskocz do jakiegoś sklepa i sobie obejrz je. Ale są naprawdę "krótkie" w porównaniu z resztą 17"-stek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie sa takie krotkie, tylko tak wygladaja. CTX z serii eX maja 417mm i tak naprawde jest masa monitorow dluzszych o np 10mm. Czy to naprawde dla Ciebie taka wielka roznica? Dodatkowy centymetr?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm..... co do tych Philipsów to rzeczywiście mają krótką dupę!!!! Tylko nie wiem jak z resztą : jakość obrazu itd - no i nie są płaskie :(.

:arrow: co do plaskiego kineskopu (i krotkiego) to ponoc ma go jeden model: Philips 107 T21, ale jak to sie ma do rzeczywistosci to nie wiem :?

Najlepiej wskocz do jakiegoś sklepa i sobie obejrz je.  Ale są naprawdę "krótkie" w porównaniu z resztą 17"-stek

:arrow: jutro wpadne do MM i przygladne sie kilku monitora. moze trafie na jakis 'krotki' model i promocje :wink:

[...]

Czy to naprawde dla Ciebie taka wielka roznica? Dodatkowy centymetr?

:arrow: zawsze cos, ale centymetr to bardzo malutko i w praktyce napewno nie odczuwalny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do plaskiego kineskopu (i krotkiego) to ponoc ma go jeden model: Philips 107 T21, ale jak to sie ma do rzeczywistosci to nie wiem  

No nie przesadzaj, jeśli już to wszystkie PHILIPSY ja mam 107P20 i ma jak to już pisałem w jednym poście Bardzo zgrabną dupkę, /107T to najtańszy model 17'' jest jeszcze klasa biznes oznaczona B i niewiele się różni od profesjonalnej czyli P no głównie rozdzielczością/ a co do jakości obrazu to szwagier ma Soniaka 19'' i wpadając do mnie zawsze zachwyca się obrazem mojego Philipsa, zresztą zobacz sobie w zestawieniach to jedna z najlepszych obecnie 17-nastek :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: bylem wczoraj w MM i ogladalem monitory. co do wielkosci Samsung'ow i Philips'ow to sa zdecydowanie mniejsze od mojej 17" LG. bardziej do gustu przypadly mi Samsungi, ale zastanawiam sie jeszcze nad konkretnym modelem.

dzieki wszystkim za odpowiedz.

--

pozdrawiam

un_ix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...