uniu Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Wiatm, Mam problem, flashowalem juz 3 razy nowy bios (10.14) do tej plyty i po flashu, komputer nie chce wstawac. Mam Athlona 2500+ Mobile, skreconego na 2150 MHz (13x166MHz). Na starym biosie chodzi, na nowym nie wstaje, cudem udalo mi sie wrzucic poprzedni bios. Mam zasilacz Chifteka 360 W, wiec przypuszczam (mimo Radeona 9700 nie skreconego) ze zasilacz wytrzymuje. Nie wiem z czym moze to byc zwiazane. Temperatura CPU raczej w normie w stresie dochodzi do 55'C. Powtorze z tematu, jest to plyta Asus A7V8X (nie jest to A7V8X-X, :) ). Oczywiscie procka mi poprawnie nie rozpoznaje, ale to normalne na mobilnym. Jest jeszcze cos takiego ze ta plyta nie wiedziec czemu nie rozpoznaje napiecia, minimalne moge sobie ustawiec niby 1,675V , a i tak jest to tak naprawde 1,7V , wszystkie zreszta napiecia dotyczace CPU sa na wyzszym napieciu. Moze to ma cos z tym wspolnego z napieciami GPU? Moze tez sa zawyzane i karta nie wytrzymuje, fakt mialem problemy z tym Radeonem bo starsznie sie grzal na np. Painkillerze. Zworka na plycie to zmiany napiecia na CPU wogole nie robi zadnego efektu. Coz to moze byc, przydalo by mi sie wsparcie. POzdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Wiatm, Mam problem, flashowalem juz 3 razy nowy bios (10.14) do tej plyty i po flashu, komputer nie chce wstawac. Mam Athlona 2500+ Mobile, skreconego na 2150 MHz (13x166MHz). Na starym biosie chodzi, na nowym nie wstaje, cudem udalo mi sie wrzucic poprzedni bios. Mam zasilacz Chifteka 360 W, wiec przypuszczam (mimo Radeona 9700 nie skreconego) ze zasilacz wytrzymuje. Nie wiem z czym moze to byc zwiazane. Temperatura CPU raczej w normie w stresie dochodzi do 55'C. Powtorze z tematu, jest to plyta Asus A7V8X (nie jest to A7V8X-X, :) ). Oczywiscie procka mi poprawnie nie rozpoznaje, ale to normalne na mobilnym. Jest jeszcze cos takiego ze ta plyta nie wiedziec czemu nie rozpoznaje napiecia, minimalne moge sobie ustawiec niby 1,675V , a i tak jest to tak naprawde 1,7V , wszystkie zreszta napiecia dotyczace CPU sa na wyzszym napieciu. Moze to ma cos z tym wspolnego z napieciami GPU? Moze tez sa zawyzane i karta nie wytrzymuje, fakt mialem problemy z tym Radeonem bo starsznie sie grzal na np. Painkillerze. Zworka na plycie to zmiany napiecia na CPU wogole nie robi zadnego efektu. Coz to moze byc, przydalo by mi sie wsparcie. POzdrawiam, bios chciales sflaszowac na podkreconym sprzecie 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radwan Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Też wczoraj zrobiem flash na procku troche podkręconym. Po restarcie płyta zmnieniła ustawienie taktowania. oprocz tego dość znacznie zmieniły sie odczyty temperatur (średnio 10stopni w dół). W bisie w wercji 1005 miałem możliwość dość płynnej regulacji magistrali i mnożnika ,a w 1014 można ustwić tylko gotowe Mghz i to pokazuje tylko 4 pozycje. Macie to samo??? Od której wesji to sie zmeniło??? A w której są jeszcze swtare ustawienia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...