Skocz do zawartości
marcinzg

Zestaw do giercowania...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem ze podobne tematy byly juz poruszane ale potrzebuje szybkiej porady.

Obiecalem, ze dobiore koledze sprzet do kompa(sama skrzynka), i narazie mi takie cos wyszlo:

AMD ATHLON XP 2500+/333 BARTON OEM 363zl

ABIT NF7 NFORCE2 LAN/AUDIO 354zl

2 X DDRAM 256MB PC400 (GWAR.DOŻYWOTNIA) 197zl

SEAGATE-80GB BARRAC. 7200.7 ST380011A 318zl

JAKAS OBUDOWA ok 100zl

Spire whisperrock IV 50zl

======

1579zl

Kolega ma do wydania rowno 2200zl, i ani grosza wiecej.

Aha, do tego dojdzie jeszcze jakas nagrywarka + flop=ok 200zl

Zostaje mu ok 420 zl na grafe ale mam dyleat bo nie wiem co mu polecic, oprocz FXa Ultimate, albo Ti4200(nad nim sie sam zastanawiam ;)),

Jakbyscie pomogli mi wybrac karte z tego sklepu, bo jest to najtanszy sklep w moim miescie, a zakupy przez neta nie wchodza w gre.

I jeszcze jedno, komp bedzie glownie sluzyl do grania oraz czesciowo do neta, a jezeli chodzi o o/c to dopiero w przyszlosci, kiedy kolega troche sobie o tym poczyta ;).

Jakbyscie mieli jakies uwagi co od mojego wyboru to chetnie wyslucham:).

Pozdrawiam i dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee :/ A zasilacz gdzie się zgubił ? :wink:

Na oko grafa: SAP.RAD.9600 256 MB (128BIT) TV/DVI BOX 549

Ale jestem za GF 4 TI z tym, że już na DX 9.0 ciężko będzie z upływem czasu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marcinzg - lepiej zrezygnuj z czegoś na rzecz obudowy, a zwłaszcza zasilacza - Bo może się za jakiś czas okazać, że jak kumpel chciał robić OC, to spalił kompa (mobo, RAM, HDD) przez kijowy zasilacz. To teraz bardzo ważne, nie jeden użytkownik tego forum już się o tym przkonał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie tez myslalem o zasilaczu dla kumpla, bo na moim sprzecie(jakby nie bylo zadna rewelacja ;)) zasilka wysiada(rubikon) i najprawdopodobniej zamowie od razu jakies 2 fortrony (nie mam pojecia jak to sie pisze ;)), bo ludzie polecaja a jest niedrogi,

ale chyba powiem mu zeby sie wstrzymal sie trochem z zakupem bo grafiki powinny potaniec i moze jakiegos radka 9550 czy cus takiego, pozatym ceny pamieci chyba troche podskoczyly ostatnio do gory.

Jedyne czego sie boje, to tego ze kumpel wkoncu pojedzie ze starszym do sklepu i mu wcisna takie badziewie, ze glowa boli ;), bo juz niejedno slyszalem od tych "specow" w sklepach. Ale czego sie nie robi zeby sie pozbyc zalegajacego towaru...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi