Yaa Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Mam problem i to chyba duży :) Mój procesor Athlon Barton 2500+ (AXDA2500KV4D T816967271221 AQXFA 0345XMPW) bez problemu wstawał jako athlon 3200+ (na nforce 2) !!! Pewnego dnia spróbowałem go z modować :( Wszystkie mostki oprócz mostka L5 (który jest połączony w celu uzyskania moda na Bartona M) i L6, nie były przeze mnie ruszane i są w stanie fabrycznym ! Przy próbie odblokowania jednak mnożnika przeciąłem 3 i 5 mostek, a przez moje "zdolności manualne" naruszyłem także 4 mostek z grupy L6, który też jest przecięty. Po zrobieniu moda na L5 procek działał idealnie. A po przecięciu mostków L6 już nie chce wstać... :( MBO wskazuje (diody diagnostyczne) błąd kontrolera dysków na MBO 1. Jest to dziwne tym bardziej , że płyta działa idealnie z duronem 800Mhz. Proc przez cały czas działał na coolerzez Cooler Master aero 7+ i paście Arctic ceramique. Nie był kręcony,gdyż moje MBO obsługuje MAX fsb 166 a przy wartosci 170 pracowała już nie stabilnie więc dałem sobie na luz z kręceniem. I teraz pytanie: Jak ton cho...stwo reanimować ? Wiem, że komuś to się już udało tutaj (gdzieś to czytałem w jakimś poście)... POMOCY ! Duże piwo dla tego kto znajdzie sposób - albo dwa :D Proszę nie sugerować się opisem pod postem - to zupełnie inny komputer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 polacz przeciety mostek lakierem termoprzewodzącym... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaa Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Próbowałem je już łączyć, ale nic nie pomaga :( Czy mogłem uszkodzić coś jeszcze ? Podobno przy cięciu L6 można uszkodzić jakieś ścieżki blisko mostków L6. Czy jest jakiś inny sposób na odpalenie tego procka ? Myślisz, że łączenie L6 do skutku coś da ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Próbowałem je już łączyć, ale nic nie pomaga :( Czy mogłem uszkodzić coś jeszcze ? Podobno przy cięciu L6 można uszkodzić jakieś ścieżki blisko mostków L6. Czy jest jakiś inny sposób na odpalenie tego procka ? Myślisz, że łączenie L6 do skutku coś da ?no nie wiem... trudna sprawa... przeciales same mostki czy cos jeszcze ? trzeba bylo sie za to nie brac, jak nie masz takich zdolnosci ;) wg mnie zostaje tylko proba odeslania do serwisu i wymiany... ale moze jeszcze inni cos wymysla ! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Próbowałem je już łączyć, ale nic nie pomaga :( Czy mogłem uszkodzić coś jeszcze ? Podobno przy cięciu L6 można uszkodzić jakieś ścieżki blisko mostków L6. Czy jest jakiś inny sposób na odpalenie tego procka ? Myślisz, że łączenie L6 do skutku coś da ?no nie wiem... trudna sprawa... przeciales same mostki czy cos jeszcze ? trzeba bylo sie za to nie brac, jak nie masz takich zdolnosci ;) wg mnie zostaje tylko proba odeslania do serwisu i wymiany... ale moze jeszcze inni cos wymysla ! :D Do serwisu??? W serwisie na coś takiego, mówimy "Witamy szczęśliwego nabywcę", bo jemu zostaje już tylko kupienie nowego proca. Wątpie zeby slady o modach nie były widoczne. Każdy serwis na widok czegoś takiego odeśle go z kiwtkiem. Tak to już jest, że eksperymenty każdy przeprowadza na własne ryzyko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Do serwisu??? W serwisie na coś takiego, mówimy "Witamy szczęśliwego nabywcę", bo jemu zostaje już tylko kupienie nowego proca. Wątpie zeby slady o modach nie były widoczne. Każdy serwis na widok czegoś takiego odeśle go z kiwtkiem. Tak to już jest, że eksperymenty każdy przeprowadza na własne ryzyko. Hehe też miałem kiedyś kilku takich specjalistów z takimi prockami. Najbardziej zapamiętałem jednego. Ewidentnie było widać, że przy procku było kombinowane. Wpadł gościu z „mordą” że sprzedaliśmy mu niedziałający procesor (notabene 2 miesiące wcześniej). Na nic zdały się wyjaśnienia, że przy procku było majstrowane i że w takim wypadku gwarancja nie jest uznawana. Gostek zaczął straszyć ojcem i sądem :D. I co się okazało gostek następnego dnia wpadł ze starym (teraz dopiero było wiadomo gdzie „mały” nauczył się tak wydzierać r*ja) przez ponad godzinę gostek przedstawiał swoje argumenty. Na koniec dodałem tylko czy skończył Pan, bo musze wracać do pracy – gościa ścięło normalnie i wyszedł z synkiem – więcej się nie pojawił Ja wiem, że ludzie kombinują ale do błędu trzeba się czasami przyznać a nie jeszcze żądać nowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Hmm proponuje na breloczek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 no widzisz, trzeba bylo nie kombinowac z modami... to sie robi jak sie ma do tego talent ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 no widzisz, trzeba bylo nie kombinowac z modami... to sie robi jak sie ma do tego talent ;) Dobra panowie dajemy już chłopakowi spokój i tak ma już pewnie dość, a dodatkowe pogrążanie nic już nie zmieni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Jedyne co może zrobić to spróbować zregenerować przecięte ścieżki. Przecież między mostkami też biegną. Niech się przyjrzy gdzie co się ma łączyć, a mostki zostawi na sam koniec. Bo może doszło do połączenia mostka ze ścieżką :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaa Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Dzięki wszystkim za pomoc. Po "dogłębnym" obejrzeniu mojego Bartona doszedłem do wniosku, że nie da się go uratować. Przeciąłem dokładnie wszystkie ściezki koło L6 - sukces :D Faktycznie zrobię sobie breloczek z niego. Chyba, że ktos ma jakies pomysly jeszcze... . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Dzięki wszystkim za pomoc. Po "dogłębnym" obejrzeniu mojego Bartona doszedłem do wniosku, że nie da się go uratować. Przeciąłem dokładnie wszystkie ściezki koło L6 - sukces :D Faktycznie zrobię sobie breloczek z niego. Chyba, że ktos ma jakies pomysly jeszcze... .hehehe, zrób z niego pierwszy eksponat w swoim muzeum na temat Historii O/C & Modding ! :lol: jak zbierzesz wiecej to sam przyjade i zobacze ! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Przeciąłem dokładnie wszystkie ściezki koło L6 - sukces :DR.I.P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...