wisnia666 Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Kupilem bardzo okazyjnie plyte ta co w temacie, koles twierdzil ze po flashowaniu przestaly dzialac pci. Objawia sie to tzm ze po wlozeniu jakiejkolwiek karty w jakikolwiek slot system nie wstaje, a przy zatrzymaniu na wyswietlaczu post pokazuje sie kod 50, w instrukcji pisze ze to jest inicjalizacja USB. Probowalem ja juz kilka razy flashowac i dalej nie dzialaja, oprocz tego plyta dziala super. jak ktos ma jakies pomysly to prosze pisac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Kupilem bardzo okazyjnie plyte ta co w temacie, koles twierdzil ze po flashowaniu przestaly dzialac pci. Objawia sie to tzm ze po wlozeniu jakiejkolwiek karty w jakikolwiek slot system nie wstaje, a przy zatrzymaniu na wyswietlaczu post pokazuje sie kod 50, w instrukcji pisze ze to jest inicjalizacja USB. Probowalem ja juz kilka razy flashowac i dalej nie dzialaja, oprocz tego plyta dziala super. jak ktos ma jakies pomysly to prosze pisac. może tylko powiedział że po flashu biosa, mi to pachnie uwaleniem jakiegoś zabezpieczenia, napewno nie uwaliło mostka bo by nic nie działało, ja tak udziobałem kiedyś slota agp w serwisie jak robiłem - na pajeczaka wszystko sprawdzałem i zawadziłem łapami o karte, karta wypadło a komp sie resetną, niestety uwaliło agp reszta działała oki - tu może być podobnie. jakimi biosami testowałeś? może zobacz czy wgranie jakiegoś najstarszego biosa coś da - tym bardziej że coś musi reagować skoro jakiegoś errora wywala, może gdzieś płyta dziabnieta? zobacz może coś przerwane po drodze jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 No wlasnie oglodalem mobo dosc dokladnie pod lampa i nie widze niec uwalonego, koles caly czas twierdzi ze po flashowaniu, moze to zbieg okolicznosci 8) poszukam jeszcze w sieci jakis stary bios i zobacze co to da :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Jak dla mnie to nie wina biosu. Zostales zrobiony w balona Uszkodzone jest cos na plycie odpowiedzialne na PCI, moze byc to IC clock lub sam kontroler (pajak). Nie obejdzie bez serwisu w NMC-PE w Koszalinie. Oni naprawiaja epoxa z Polski jak i Asusa. Jak oni tego nie naprawia to sam tego nie zrobisz Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 To lajt bo ja jestem z kraka:) koszalin to troche daleko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 To lajt bo ja jestem z kraka:) koszalin to troche daleko... A ja pracuje w NMC-PE w Koszalinie i robimy te plyty bo sie ciagle psuja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 to daj jakies namiary na was:) to pomysle. No i jaki koszt tego bedzie?? A moze jest jakis serwis w kraku?? Wie ktos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Naprawiamy plyty tylko przychodzace od dystrybutorow z gwarancji nie od pojedynczych klientow.Musisz ja oddac do sklepu a on przekaze ja dalej. Inna droga do nas nie trafia. No i kazdy dystrybutor moze gdzie indziej serwisowac,np w mniejszym serwisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Dowiedzialem co jest uszkodzone na Twojej plycie. Prawdopodobnie zegar taktujacy PCI lub mostek poludniowy MCP odpowiadajacy za ich obsluge. Sam tego w zyciu nie naprawisz :( Oddaj plyte do kolesia od ktorego ja kupiles i podziekuj mu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Wiesz co? Możesz zapytać Berkuta z tego forum. On tam coś skrobie bardziej profesjonalnie. Przymierza się teraz do zmiany pamięci BGA, może będzie mógł ci pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Kupilem wczoraj nowe mobo Epox 8RDA+ i po podlaczeniu wszystkiego pokazuje mi sie post code FF nic nie staruje tylko sie wlaczaja wentylatorki i na tym sie konczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Z kodu FF duzo nie mozna wywnioskowac, plyta nie startuje, moze bios a moze cos innego, sprubuj skasowac Cmosa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 A ja pracuje w NMC-PE w Koszalinie i robimy te plyty bo sie ciagle psuja. ogólnie rzecz biorąc te epoxy siadają czy akurat ten model ... bo w tygodniu idę kupić epoxa krai i nie daj boże nie chcę by do Was tam trafił :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 osobiscie z epoxow polecam tylko serie na nforsie 2 rda3, zastanow sie takze nad asusem lub abitem. Z epoxami sa problemy ja np mialem u siebie 2 epoxy i zamienilem w ostatecznosci na Asusa - nie zaluje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 osobiscie z epoxow polecam tylko serie na nforsie 2 rda3, zastanow sie takze nad asusem lub abitem. Z epoxami sa problemy ja np mialem u siebie 2 epoxy i zamienilem w ostatecznosci na Asusa - nie zaluje. napewno biorę coś na KT600 ... na nf2 szkoda mi kasy bo nia mam zamiaru kręcić (najwyżej jak kupie dobre pamięci to do 200 fsb dam) ... myslałem o epox 8krai, abit kv7 albo asus a7v600-x .. właśnie w tej kolejności :D ... a o epoxach słyszałem i tu na forum i od kolesia ze sklepu same superlatywy :) epox 8krai tam do was dużo idzie ?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 na kt600 epoxow duzo nie idzie, raczej jak sie psuja to te starsze modele, kt400. sa tez plyty problemowe ale to osobna historia. Kup tego epoxa nie powiina byc wadliwa, a jak bedzie to trafi do serwisu :) Zreszat i w asusie moze sie trafic trefny model. Ja uciekam do pracy dzis robie epoxa :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strohs Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Andi a jak wygląda u was sprawa płyt Epox KRAI2+ ? Dużo ich macie? Mam ją właśnie i od początku nie działa mi LAN, po zapoznaniu się z problemem na VIAforum, zastąpiłem ją sieciówką na PCI. Problem polega na tym że system twierdzi że ma z nią problem (win 98) albo widzi ją ale nic nie jestem w stanie nią przesłać (Win 2k). Z opisów na VIAforum widzę że bardzo wielu ludzi ma z tym problem. (nie wspominając o najnowszym biosie :lol: który więcej psuje niż naprawia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Plyty do nas docieraja jednak nie slyszalem o takim problemie. Duzo plyt z tej serii nie naprawiamy ( malo usterek ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...