Fireman Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Maxtor 40GB ok.400zł. WD Caviar 80GB 7200 8MB Cash 623zł. Przejdźmy do sedna sprawy, chodzi mi oto czy dopłacając 223zł. odczuje różnice wzg. np. Maxtor`a D740x, chodzi mi GŁÓWNIE o wdajność(rozmiar mi zwisa wybrałem 80GB bo jest najminejsze z tych 8MB Cash) Jakbyście mogli to wrzuccie mi wyniki tego Caviar`a najlepiej z Sandry (File System Benchmark) - nie chodzi mi tylko o overall ale o wyniki z bramki Benchmark Breakdown ps. nie narzucam programu może to być również inny, ale szczerze podziękuje za te z Sandry Z góry dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havranek Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 ostatnio wszyscy są zachwyceni tym 8MB Caviarem. Jest to obecnie najwydajniejszy dysk EIDE, myślę więc, że jest wart swojej ceny. Jakieś porównanie było na in4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 bo ten caviar jest gites!!!!! nie zastanawiaj sie, caviara wez :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 o cześć Fireman :) ja sie ostatnio nad tym zastanawiałem i czy ma sens brać takiego dyzia pod normalne zastosowania - giercowanie itp.? Jakbyś miał nadmiar kasy - czemu nie, ale nie lepiej to wywalić na grafe. czy proca. BTW. Skąd żeś tyle kasy wytrzepał na to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 nie wody a caviara :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 WD Caviar 80GB 7200 jakie to cos ma czas dostepu i transfer . bo umnie teraz jest transfer 41 z groszami i 9,9 ms dostep na Htach261 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 tak powaznie to sam sie przymierzam na tego caviara, moze we wrzesniu dziadek zmieknie...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 kurcze nie mam aż takiego zaufania do testów z stron www więc chciałbym aby znalazła sie tu osoba z WDC na pokładzie która zaprezentuje mi wyniki np. z Sandry tak sie składa że mam je z BIV jaki i Maxtor`a więc se sam porównam a tak na marginesie nawiązując do BTW psuja to jeszcze troche czasu bede trzepał tą kase na tego WDC p.s jaki ten świat mały :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 25 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2002 A ja też wypiję wasze zdrowie, ale pracując na dyskach IBM :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMax Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 SiSoft Sandra 2001 Te - 29967. Nie wiem, czy to dobry wynik, ale dysk chodzi ladnie..;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Tego modelu nie posiadam, ale mam WDC Pro 20 GB 7200 obr. Poza jego decybelami sprawuje się znakomicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 no cze byłem na stronie WDC i zauważyłem iż dyski z serii Special Edition czyli te 8MB 7200 zaczynaja sie od 40GB!!! (myslalem ze od 80GB) no nic chcialem sprawdzic ile kosztuja a tu ich w "cenniku" nie ma - noi w koncu sa, czy nie? co wy na to? BTW. jak głośne są te WD800jb, czy sa porownywalne do maxtorów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 SiSoft Sandra 2001 Te - 29967. Nie wiem, czy to dobry wynik, ale dysk chodzi ladnie.. no dobra ale napisz prosze dane z bramki Breakdown Benchmark prosze cie jeszcze raz :D BTW. bardzo ładny wynik BIV ma chyba ok. 26000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...