majqel Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Czasami gdy chcę odtworzyć jakiś plik wideo, otworzyć program do obsługi tunera TV, czy uruchomić program Fraps do wyświelania ilości klatek w grach, następuje nagła zmiana rozdzielczości pulpitu z 1024x768 na 640x480 (chyba). Pulpit nie zostaje odpowiednio wyskalowany do pracy w tej rozdzielczości, na ekranie widać tylko powiększoną lewą górną część pulpitu, nie ma paska Start. Pomaga dopiero ręczna zmiana rozdzielczości w menu Ekran na inną (bo tam dalej widnieje 1024x768), ale nie jest to najprostszą czynnością, ponieważ myszka nie jest poprawnie obsługiwana na tak dziwnie powiększonym pulpicie. Mam Windows XP Professional z SP1 i wszystkimi poprawkami, kartę graficzą PixelView FX 5700 256MB Golden Limited i zainstalowane sterowniki Nvidii 56.72, za tuner TV służy Leadtek WinFast 2000 TV Expert. Z kodeków wideo mam zainstalowane DivX 5.1.1 Pro, ffdshow 08052004. Jeżeli spotkaliście się z podobnym uciążliwym problemem będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Ja bym spróbował innej wersji sterów do grafy. 56.72 są jakieś nieudane i dziwne rzeczy się dzieją na nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Ja tak mam gdy program dzialajacy w innej rozdzielczosci sie "wywali" (quake np). Na moje oko system, grafa, cokolwiek "nie wie" wtedy (nie zosata poinformowana), ze nastapila zmiana trybu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...