Skocz do zawartości
lopik_

Akcesoria do Cyfrówki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze chciałem zapytać jak robicie fotki canonem A60 bo w instrukcji pisze że pierwsze trzeba lekko nacisnąć przyciski (aparat ustawia wtedy wszystko) i po chwili drugi raz (robi foto) czy tak robicie ? a czy można normalnie robić i przyciśnięciem (zrobiłem kilka fotek tak i ładne wyszły

Zawsze rób z naciśnięciem do połowy. Aparat dobiera wtedy ostrość, balans bieli i inne parametry. Wiele osób na początku używania cyfrówki ma z tym problemy, ale niestety trzeba się do tego przystosować, bo fotki nie będą ładnie wychodziły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze takie pyt.

Kupiłem Karte Pamięci TwinMos 128MB nówka i nie wiem czy taką karte trzeba jakoś formatować czy jak bo włożyłem do aparatu i działa to nie wiem ?

ps. myśle że dobra będzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze takie pyt.  

Kupiłem Karte Pamięci TwinMos 128MB nówka i nie wiem czy taką karte trzeba jakoś formatować czy jak bo włożyłem do aparatu i działa to nie wiem ?

ps. myśle że dobra będzie :)

nie trzeba formatowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taniego i nie drogiego powiadasz? :D Hmm.. kup sobie jakis rezystorek w elektronicznym, tanie sa jak barszcz. A tak powaznie to co taniego (i nie drogiego :) ) chcesz ??? baterie ? bo z kontekstu to nie wynika jednoznacznie.

BTW ma moze ktos cos takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=27940049

ewentualnie jakis inny konwerter do makro ? Jak sie sprawuje ? Faktycznie az taka roznica jak na pokazanych w tym linku fotach ?

Zdjecia wydaja sie byc prawdziwe, chyba ze koles zfejkował EXIF'a, ale nawet na najwiekszym zoomie nie wyszla by taka fota...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi