Skocz do zawartości
Kamilek

Mobile 2500 = 800 mghz ?? Pilna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

sprawdz posrednio

ustaw 8x100 i zapusc sandre -test cpu

pozniej ustaw 11x166 i sandra

powinienes miec proporcjonalne wyniki do predkosci proca

jezeli tak bedzie to twoja plyta nie potrafi nazwac proca

mialem tak z msi na iVX i k6-2 450

nazywala go unkow cpu 66MHz niezaleznie od taktowania ,a wyniki sie zmienialy

jezeli wyniku u ciebie sie nie zmienia to twoja plyta nie potrafi obsluzyc Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo mało która wyświetla (a jest taka co wyświetla,nie licząc płyt do laptopów :D :wink: ),odrazu ustaw np 11*200 i vcore 1,65 bo u mnie było podobnie tylko ja najpierw sprawdziłem czy działa i mi wyskoczyło 1100Mhz ,odrazu wyłączyłem ustawiłem 11*200 vcore default i co ,i komp niewstał , ustawiłem na 1,65 i wszystko grało , płyta nie rozpoznaje procka i ma kłopoty na ustawieniach default

PS Kamilku zmień opis bo można wywnioskować z niego że masz nowszy model karty od x800 :lol: :lol: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiaa, 11x200 to sobie może na A7N8X pomażyć. Płyta nie ma 5-bitowego mnożnika i najniższy DOSTĘPNY to 12,5, bo ten Barton Mobile ma default 14. Czyli jak FSB 200 to.... 2500 MHz, a tego to juz pewnym byc nie można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co to ma do rzeczy że nie ma 5bitowego 8O ? Przecież nie umie rozpoznać procka i ustawia go na mnożniku 8. Stąd nie widzę żadnego problemu by na 11 czy 12 biegał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zmieniłem mnozik na 12,5 i jest ok.Na 14 nie chodzi i na 13.Tylko ze ten proc sie nie kreci daje mu 1,725 12,5 i 180 i [ciach!]o !!Wywala mnie w windzie.Pomózcieno zmieniłem mnozik na 12,5 i jest ok.Na 14 nie chodzi i na 13.Tylko ze ten proc sie nie kreci daje mu 1,725 12,5 i 180 i [ciach!]o !!Wywala mnie w windzie.Pomózcie.Pamiecie na autono zmieniłem mnozik na 12,5 i jest ok.Na 14 nie chodzi i na 13.Tylko ze ten proc sie nie kreci daje mu 1,725 12,5 i 180 i [ciach!]o !!Wywala mnie w windzie.Pomózcie.Pamiecie na auto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zmieniłem mnozik na 12,5 i jest ok.Na 14 nie chodzi i na 13.Tylko ze ten proc sie nie kreci daje mu 1,725 12,5 i 180 i [ciach!]o !!Wywala mnie w windzie.Pomózcieno zmieniłem mnozik na 12,5 i jest ok.Na 14 nie chodzi i na 13.Tylko ze ten proc sie nie kreci daje mu 1,725 12,5 i 180 i [ciach!]o !!Wywala mnie w windzie.Pomózcie.Pamiecie na autono zmieniłem mnozik na 12,5 i jest ok.Na 14 nie chodzi i na 13.Tylko ze ten proc sie nie kreci daje mu 1,725 12,5 i 180 i [ciach!]o !!Wywala mnie w windzie.Pomózcie.Pamiecie na autono zmieniłem mnozik na 12,5 i jest ok.Na 14 nie chodzi i na 13.Tylko ze ten proc sie nie kreci daje mu 1,725 12,5 i 180 i [ciach!]o !!Wywala mnie w windzie.Pomózcie.Pamiecie na auto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe.. ktoś miał problemy na matmie:)

ja mam jedną zagwostkę.. swój procek mam na 11*220Mhz 2420 synchro.

kumpel ma na mobilnym tak jak kolega wyżej obliczył 2500Mhz tyle że: 12,5x200.

I nie mogłem dla kumpla przetłumaczyć czemu ma gorsze wyniki.. chce się zamienić ze mną na procki.. a ja mu mówie że nie osiągnie na moim tyle, ile jest u mnie, bo ma kiepskie wszystko w kompie prócz procka:)

Jak ja mu mam to wytłumaczyć:D Czy zamieniać się i mu naściemniać w kompie i zamienić się? ale co będzie jeżeli kumplowi oleju przybędzie w bani i zacznie sie czuć Overclockerem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam płytę a7n8x dl i mobilka 2500, w związku z tym ze płyta nie posiada 5 bitowego mnożnika to najwyższy możliwy mnożnik do ustawienia to 12,5.

Hanu:

Tiaa, 11x200 to sobie może na A7N8X pomażyć. Płyta nie ma 5-bitowego mnożnika i najniższy DOSTĘPNY to 12,5, bo ten Barton Mobile ma default 14. Czyli jak FSB 200 to.... 2500 MHz, a tego to juz pewnym byc nie można.

A w faq pisałeś co innego. Mobilki na naszej płycie mają mnożniki do 12,5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację. Poprawne jest to co napisałem w FAQ. W tym topiku walnąłem gafę wynikającą z faktu, że Mobila nie należy traktować jak "zwykłego" Bartona, a w ręku Mobila wtedy nie miałem. Tak zachowałaby się A7N8X jakby wsadzić "zwykłego". Jednakże Mobil z racji "płynności" mnożnika jest domyślnie wykrywany z 6 lub 8 ( zależnie od BIOSu).

Jak chcecie żeby Mobile były wykrywane poprawnie, użyjcie BIOSu 1008 MOD3 lub MOD3_2T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...