Skocz do zawartości
DavEK

ATI 9800 XT - jakiej firmy ??

Rekomendowane odpowiedzi

ATI 9800 XT - jakiej firmy ??

Dokładnie jak wyżej moje wstępne typy to Asus ATI Radeon 9800 XT Vivo BOX - lub Sapphire Radeon 9800 XT Atlantis 256MB DDR TV&DVI Bulk.

Jeżeli macie propozycje piszcie.

Acha no i na co zwrócić uwagę przy zakupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dla mnie zakup obecnie karty 9800XT jest BEZSENSOWNY!!!!!!

jezeli oczywiscie kupujesz w normalnym sklepie po normalnej cenie czyli ok 2100zl za saphira bo taki ASUS czy Hercules to juz ok 2500zl. Jezeli jednak masz go za duzo mniej np. w granicach 1200-1400zl to mozesz sie zastanowic.

A dlaczego jest to dla mnie bezsensowne = otoz dlatego ze lada dzien (a wlasciwie mozesz juz zamowic karte w siriusie) zapewne pojawia sie u nas karty seri Radeon X800 , i na przyklad taki model X800Pro bedzie kosztowal w granicach 2000-2500 a ta karta miazdzy 9800XT (ale chyba juz o tym wiesz) wiec chyba nie musze ci dalej tlumaczyc mojego myslenia

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewiele droższy jest GF6800 a wydajność podskakuje razy dwa, do tego dużo nowocześniejszy.

TAK????? WOW 2x wydajnosc 6800 w porownainu do X800pro????? chyba tak nie jest (zapewne znajdzie sie sposob zeby odblokowac dodatkowe 4 potoki w X800Pro podkreci sie jeszcze troszke i juz bedzie X800 XT a to juz tylko moze konkurowac z 6800Ultra, bo Ultra Extreme wydaje sie troszku szybszy ale i tak jej nie bedzie wiec nie mozna brac jej pod uwage)

Duzo nowoczesniejszy???? dlaczego bo ma PS 3.0 ktorego i tak nie wykorzystasz

P.S. tylko nie klocmy sie prosze co jest lepsze ATI czy Nvidia :wink:

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy pcozekac, na siriusie juz sa przyjmowane zamowienia na X800 Pro, grafa tansza i 2 razy lepsza, amd napisal chyba ze 6800 jest 2x lepszy od 9800Xt a nie od x800....

dla mnie po obejzeniu testow X800 Pro jest lepszy od 6800U, a co dopiero bedzie z XT.....

9800Xt calkowicie bez sensu rozwiazanie jak na dziisaj,

mogliby juz obnizyc ten ceny, jak zrobili z 9800 Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

Jesli cie stac  dac  te 2000zł ( jeśli cie stac :)  ) to chyba nie robi ci róznicy dozucic to 200zł i kupić RX800PRO :twisted: , i cieszyc sie tymi 2xx FPS w Call of Duty  :)

a X800 Pro na XT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAK????? WOW  2x wydajnosc 6800 w porownainu do X800pro????? chyba tak nie jest (zapewne znajdzie sie sposob zeby odblokowac dodatkowe 4 potoki w X800Pro podkreci sie jeszcze troszke i juz bedzie X800 XT a to juz tylko moze konkurowac  z 6800Ultra, bo Ultra Extreme wydaje sie troszku szybszy ale i tak jej nie bedzie wiec nie mozna brac jej pod uwage)

polski trudna języka :lol: skąd wziąłeś X800 :?: jasne że chodziło o radeona 9800 pro.

Duzo nowoczesniejszy???? dlaczego bo ma PS 3.0 ktorego i tak nie wykorzystasz

a owszem, radeon 9700 czy 9800 też miał DX9 i dopiero piersze gry po 2 latach zaczynają go wykorzystywać. na PS 3.0 też przyjdzie czas.

niewiele droższy jest GF6800 a wydajność podskakuje razy dwa, do tego dużo nowocześniejszy.

Koledze chyba chodziło o porównanie 6800 do 9800, a nie do X800. Mam racje??

oczywiście że masz rację :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jestem w szoku nie spodziewałem sie tak doskonałych podpowiedzi. Pozatym nie wiedziałem że X800 wchodzi wogóle nie jestem specem w tych sprawach bo kupiłem GeXCube 9600 Pro z pamięciami 5ns to znaczy że jeste głupi :oops: Ale się poprawię obiecuje. Asusa chciałem kupić za 1600 a Saphire 1800 ale w takim układzie poczekam jeszcze trochę na X800.

Dzięki śliczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

6800 a X800 Pro? Wiadomo, że 6800, również będzie możliwość odblokowania 4 potoków i podniesienia zegarów, więc zyska się MOŻE 6800 GT w najgorszym przypadku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam mam Asusa 9800XT VIVO, kupionego w cenie 9800pro. na plus : VIVO, sporo fajnych dodatków. wydajność

minusy: (troche na siłe) wydajność , jeśli porównujemy do kart X800. ja sie przesiadłem z 9700@pro i jest oczywiscie szybciej, ale nie jest to rewolucja (z 5500 na 6650 w 3dmark03). karta nie jest warta (biorąc pod uwage firmę, bogate dodatki itp) wiecej niż 1500zł. na dzień dzisiejszy wydajność dla mnie wystarczająca ale bez bólu bym zmienił na X800 ale XT :). chyba gorzej się podkręca niż XT innych producentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS 3.0 a co to niby jest ? moze ktos pokaze mi w jakim API jest to zaimplementowane ? w DX.9b ? w OpenGL 1.4 ? Jak na chwile obecna to nie ma zadnej implementacji Ps 3.0 wiec czeka go dluga doroga do samej implementacji a co dopiero pozniej do wykorzystania go przez programistow tak ze istnieje duze prawdopodobiensto ze PS 3.0 bedzie tylko napisem an kolorowym pudelku karty graficznej .

co do DX9 to oferuje on tak duze mozliwosci graficzne ze programisci

mogli by zabic najnowsze karty efektami i nastepcow najnowszych kart tez ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi