Skocz do zawartości
palski

tleenx2

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem początkujący, jeśli chodzi o linuxa i.... mam problem :D, zainstalowałem linuxa Mandrake 9.2, chciałem zainstalować program tleenx2, ale po wpisaniu polecenia ./configure dostaje errora, że potrzebny jest pakiet gtk+2.0, więc ściągnąłem ten pakiet, w wersji 2.0.0, ale przy prubie jego instalacji otrzymuje z kolei komunikat, że potrzebny jest pakiet glib-2.0, tylko, że po jego zainstalowaniu komunikat się nie zmienił "Library requiment (glib-2.0 >=2.0.0....)", i teraz to już nie mam pojęcia co zrobić :(, - pomożecie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ nadal się męcze opisze dalszy wynik moich zmagań, po kilku godzinnych próbach, szukaniu w internecie, czytaniu miliona opisów instalacji różnych rzeczy w linuxie (wspominałem, że jestem zielony? :D ) nadal nie wiem jak zainstalować tego tlena :(, gdy próbuje zainstalować z pliku *.rpm poleceniem "rpm -i tleenx2-CVS-20040426-1.i586.rpm" dostaje komunikat "xft is needed by tleenx2-CVS-20040426-1", a pakiet xtf jest zainstalowany, o co więc chodzi :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

looknij na moja strone - mam tam rozne paczki pod athlona moze ta pojdzie

masz tam jeszcze gnugadu i tleen3

a o co chodzi z tym xtf to nie wiem bo ja nic takiego nie mam i normalnie moge to zainstalowac... (mowie o swoich paczkach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi